Ihmiset ja suhteet

Aikuisten leikkejä Villi-Iran luona

Teksti:
Ninni

Villi-Iralla on pitkät vaaleat hiukset ja pehmeä ääni. Hän ei vaikuta lainkaan niin hurjalta, mutta hän ansaitsee elantonsa työskentelemällä dominana. Mikä Iran on saanut tekemään töitä kinkyjuttujen parissa?

Ira kertoo olleensa aina kiinnostunut seksistä ja nykyiseen työhönsä liittyvistä eri aihealueista. ”Luova ja vaihteleva työ sopii minulle. Jossain vaiheessa työ dominana sadomasokismin ja fetissien parissa on lähtenyt viemään mukanaan.”

Nyt Ira pyörittää s/m-studiota, monenlaisia teemajuhlia järjestäviä Wildclubia ja kinkyleffoja kuvaavaa ja tuottavaa Wildproductionia. Mitä Villi-Iran talosta oikein löytyy?

Rehtorin kansliaan tai vastaanotolle

Suuressa 600 neliön talossa on useita huoneita vaihtelevilla teemoilla. Fetissitoimistoa voidaan käyttää vaikkapa tiukan johtajan tai naisrehtorin työhuoneena. Koulusessiossa oppilas voi tulla köytetyksi kiinni pulpettiin ja pahatapaisimmat joutuvat parvekkeelle tuulettumaan.

Toimistohuoneessa on tavallisen oloinen, mutta tarkemmin katsottuna sidontoihin suunniteltu pöytä, komea sohva ja kolmitasopukki, johon domina voi ”kytkeä” alistujansa.

Varsin yleinen fetissi liittyy lääkärillä tai hoitajalla käymiseen. Villi-Iran vastaanotolle pääsee talon aidon oloisessa klinikkahuoneessa.

Talossa on myös baaritilat, jossa voi nauttia omia juomia. ”Tavallinen baari tämä ei ole, sillä asiakas saattaa täällä joutua vaikkapa häkkiin, josta voi kahlittuna seurailla illan menoa.”

Dresscode: keveää ja eroottista

Parvelta vieraat pääsevät tirkistelemään keskikerrokseen, jossa saattaa illasta riippuen olla tanssia tai muita esityksiä. Tässä salissa voi tehdä olonsa mukavaksi myös sohvilla chillaten.

”Saunaosastolle mahtuu kymmenestä kahteenkymmeneen ihmistä. Osastolla on poreallas ja tarvittaessa kinkytavaroita voi tuoda vaikkapa saunan puolelle. Talon viideltä parvekkeeltakin löytyy kinkykalusteita.”

Juhliin saapuessaan vieraat jättävät eteisaulan vartioituun naulakkoon päällysvaatteensa. Arvotavaroistakaan ei tarvitse huolehtia, sillä niille löytyy omat säilytyslokerot.

Pukeutumistilassa vieraat vaihdetaan hieman keveämpään. ”Dresscodena naisilla on yleensä hieman eroottisempi asu. Miehet voivat luopua pitkähihaisista paidoista ja housuista.”

Kolea kalliotyrmä

Villi-Iran talo tuntuu olevan yllätyksiä täynnä. Alakerrassa on aidosta kivikalliosta tehty tyrmä, johon kumppanin voi sitoa varsin kosteisiin ja kylmiin olosuhteisiin. Tarvittaessa tyrmän voi lämmittää lattialämmityksellä, jos haluaa pehmentää kokemusta.

Useampi sata neliömetriä kätkee helposti kiitettävän määrän ihmisiä. Viisi- tai kuusikymmentä ihmistä katoaa mukavasti talon eri osiin.

Teemabileitä vaipoista tantraan

Keitä Villi-Iran juhlissa sitten käy? ”Osaksi täällä käy samoja ihmisiä, jotka tykkäävät harrastella näitä juttuja kotonakin. Joukkoon mahtuu silti joka kerta uusia ja ensikertalalaisia ihmisiä. Pyrin järjestämään juhlat vaihtelevasti vuoroin perjantaisin ja lauantaisin parillisina tai parittomina viikkoina, jotteivät työt tai lastenhoito ole osallistumisen esteenä.”

Juhliin osallistuminen maksaa 50 euroa sisältäen ohjelman ja ruuan. Pariskuntabileisiin tervetulleita ovat parien lisäksi myös yksinäiset naiset. Iltojen teemat vaihtelevat osallistujien toiveiden mukaan.

”Seuraavissa paribileissämme elokuussa teemana on tantraseksi. Lokakuun alussa erään kinkyjuhlan teemana ovat kostea ilta ja vaipat. Shamppanjankin ystävät ovat silloin tervetulleita mukaan.”

Kinkyjen sinkkujen illassa on parillinen määrä miehiä ja naisia. ”Iltaa on hauskempi viettää, kun sukupuolijakauma on tasainen, olipa sopiva kumppani jo löytynyt tai vielä aktiivisessa haussa.”

Omat tapahtumansa on myös biseksuaaleille ja tv-leideille. Jälkimmäisten juhliin tervetulleita ovat naisiksi pukeutuvat miehet sekä heitä diggaavat.

Jokainen päättää, miten iltansa viettää: vieraat voivat saunoa, tanssia, laulaa karaokea tai viettää iltaa huoneissa joko yksin tai porukalla. Mukaan pääsee ilmoittautumalla haluamalleen sähköpostilistalle.

Piiskaa ja nokkosia

Entä s/m-sessioihin, kuka niihin on tervetullut? ”Sessioihin tervetulleita ovat niin miehet kuin naiset, joita sadomasokismi kiehtoo. Vaihtoehtoja erilaisiin sessioihin on kymmeniä.”

”S/m-sessio voi olla luonteeltaan pehmeä tai rajumpi. On tosin täysin ihmisestä kiinni, minkä kukin kokee pehmeäksi ja minkä rajuksi. Jonkun mielestä pehmeää on saada kaksi kertaa piiskaa, toisen mielestä sata kertaa.”

Rajumpaan sessioon voi Iran mukaan kuulua esimerkiksi kesäaikaan pihalta noudettavat nokkoset. ”Sadomasokismissa ei voi puhua kivun asteikoista, sillä jollekin jokin asia tuottaa suuren nautinnon ja toiselle kipua.”

”Sessioihin tulevat sadomasokistien ja roolileikeistä pitävien lisäksi fetisistit eli esimerkiksi johonkin ruumiinosaan, esineeseen tai materiaaliin mieltyneet. Mukana on myös eriteasiakkaita, tv-leidejä ja session seuraajia.”

Puolen tunnin dominasession saa 135 eurolla, tunnin hinta on 200 euroa. ”Pariskunnat voivat myös vuokrata tiloja omaan käyttöönsä. On tämä talo tuttu myös monelle polttarisankarille.”

Irti arjen rooleista

Mikä ihme sadomasokismissa kiehtoo? Ira toteaa, että on vaikea sanoa mitään yleistä. ”Jotkut nauttivat henkisesti alistettuna olemisen sekä jännityksen tunteesta. Toisille alistuminen tuottaa fyysistä nautintoa. Roolileikkien yhdistäminen fantasioihin tuottaa myös nautinnollisia elämyksiä ja kokemuksia.

”Monet s/m-harrastajat haluavat vaihtaa vapaalle ja ottaa jonkin toisen roolin kuin työssä ja omassa asemassaan. Tämä on hyvin vapauttavaa ja rentoa puuhaa.”

Salainen harrastus

Luulisi, että Ira törmää työssään myös epämiellyttäviin tilanteisiin. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei hankalia asiakkaita ole. ”Moni asiakas on aluksi hyvin arka tullessaan ensimmäistä kertaa toiveidensa kanssa esiin. Näistä asioista ei yleensä kaveripiirissä vaihdeta ajatuksia. Ihmiset eivät halua leimautua kummallisiksi mieltymystensä takia. Siksi moni pysyy varmuuden vuoksi kaapissa.”

”Tulevaisuuden suunta on toivottavasti meille kinkyille vapaampi ja ympäristön tiedon lisääntyessä yleinen ilmapiiri suvaitsevampi.”

Jälkikäteenkään valituksia ei yleensä tule. ”Kaikki tapahtuu asiakkaan ehdoilla ja suostumuksella. Session voi milloin tahansa halutessaan keskeyttää. Tässä työssä järjen on mentävä aina edellä ja teot tulevat vasta perässä.”

Asiakaskunta vaihtelee juuri täysi-ikäisiksi tulleista 80-vuotiaisiin. ”Ihminen voi löytää tämän mieltymyksensä missä vaiheessa elämää hyvänsä. Toisilla kiinnostus voi olla kausiluonteista ja väistyä joksikin aikaa.”

Domina puutarhatöissä

Miten domina elää työnsä ulkopuolella? ”Onhan tässä iso talo pidettävänä, joten päiviin kuuluu paljon normaalia koti- ja puutarhatyötä. Yrittäjän elämässä on vilkkaampia ja hiljaisempia kausia.”

Entä miten perhepiiri suhtautuu työhön? ”Mieheni on alusta asti tiennyt, että teen tämän alan töitä. Hän ei ole itse alistuva. Jos hän olisi alistuvaa tyyppiä, saattaisi nakertava mustasukkaisuus olla este työlleni. On ihan kiva, että kotioloissa kumppani voi tasapainon säilyttämiseksi joskus sanoa sen viimeisen sanan.”

Kumppanin ennakkoluulot ovat kuitenkin usean asiakkaan kinkyharrastuksen esteenä. ”Toki osa asiakkaista käy täällä kumppanin luvalla. Kaikki eivät silti ole päässeet kotona yhteisymmärrykseen asiasta ja ovat liikkeellä salaa. Yksilöinä me ihmiset pidämme monesti kumppanimme kanssa eri asioista, vaikka eläisimme parisuhteessa.”

”Täällä ei tapahdu mitään niin pahaa, eikä sellaista, mitä kumppani ei voisi olla paikalla seuraamassa. Seksiä sessioihin ei sisälly.”

”S/m-harrastajia on kaikista yhteiskuntaluokista. He tulevat tänne leikkiäkseen aikuisten leikkejä – eri tavalla ja joskus hieman rajummin.”

Kuvat: Villi-Ira

Villi-Iran Internet-sivut

X