Ihmiset ja suhteet

Victoria Milanin maajohtaja Dominika Peczynski: ”Kun petät, suhde muuttuu aina!”

Teksti: Anna.fi

Suomessa eilen vieraillut Victoria Milanin Ruotsin maajohtaja Dominika Peczynski, 43, kertoi Elleille, mitä naiset etsivät uskottomuussivustolle kirjautuesaan, voiko puolisoaan pettää satuttamatta ja millainen on Victoria Milanin keskimääräinen jäsen? Katso myös, missä Suomen kaupungeissa asuu suurin osa jäsenistä ja mitä he tekevät työkseen?

Dominika Peczynski
Dominika Peczynski on Victoria Milanin Ruotsin maajohtaja, PR-toimiston omistaja ja Army of Lovers -laulaja.

Salasuhde on vähän kuin benji-hyppy: kumpaankin liittyy riskinotto ja jännitys, sanoo Victoria Milan -uskottomuussivuston maajohtaja Dominika Peczynski. Ja kun tiukasti kontrolloidussa yhteiskunnassa yksilön oma vapaus on rajoitettua, pettäminen on yksi vastareaktioista.

Pohjoismaissa vuonna 2010 perustetulla sivustolla on noin kolme miljoonaa jäsentä 30 maassa. Valtaosa sivuston käyttäjistä on varattuja, mutta joukossa on myös sinkkuja. Juttu- ja seksiseuraa haetaan tapauskohtaisesti joko blurratuin kuvin tai omilla kasvoilla.

Suomessa Victoria Milan -jäseniä on noin 292 000, joista 30 prosenttia on naisia. Määrä on Peczynskin mukaan väkilukuun peilattuna huomattava, ja se viestii parisuhteiden nykytilasta.

Ihmiset haluavat uran ja perhe-elämän vastapainoksi arkeen vaihtelua. Sivuston avulla haetaan jännitystä ja intohimoa yksitoikkoisen, rutinoituneen ja ennustettavissa olevan elämän vastapainoksi, maajohtaja kuvailee.

Voiko pettää satuttamatta?

Vanhan uskomuksen mukaan suhteessa on aina jotain vialla, jos puoliso ajautuu pettämään. Peczynskilla on oma kantansa asiaan.

Jos on tarve pettää, jokin onkin vialla, mutta ei välttämässä suhteessasi, sinussa itsessäsi tai partnerissasi. Kyseessä on ennemminkin ihmisenä olemisen ongelma: meillä on rajoitettu aika elää, ja jotkut alkavat ajatella, ettei minulle tapahdu enää mitään muuta jännittävää ennen kuin kuolen.

Victoria Milan
Kuva: colourbox.com

Yksi ajatus Victoria Milanin toiminnan takana on hauskanpito satuttamatta ketään. Voiko puolisoaan sitten pettää satuttamatta?

Voi toki, jos et kerro asiasta! Jos puoliso ei saa koskaan tietää, se ei satuta häntä. Olen varma, että minuakin on petetty useita kertoja, mutta koska en tiedä asiasta, en murehdi siitä, Peczynski vastaa.

Hän on aiemmin kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia entisiä poikaystäviään, mutta nykyiselle miehelleen hän on ollut uskollinen.
En ole aiemmin sitoutunut kunnolla keneenkään, mutta olen sitoutunut nykyiseen mieheeni. Olin 38-vuotias, kun tapasin hänet, joten taisin olla jo riittävän kypsä suhteeseen.

Olipa pettämisen motiivina mikä syy tahansa, yksi asia on varma.

Kun petät, suhde muuttuu sen jälkeen aina. Ihminen alkaa automaattisesti vertailla rakastajaansa ja puolisoaan, ja tätä kautta pettäminen muuttaa väistämättäkin suhteen dynamiikkaa. Pettämisen myötä voi huomata, että oma kumppani onkin paljon parempi. Tällöin pettäminen on ollut suhteelle hyväksi. Tai pettäminen voi johtaa siihen, että haluaa päättää suhteen. Sekään ei ole aina välttämättä huono asia.

Suurin osa päätyy harrastamaan seksiä

Victoria Milan -sivuston käyttäjiä on haastateltu eri maissa ja heistä on kerätty statistiikkaa. Suurin osa palvelun käyttäjistä päätyy harrastamaan seksiä, mutta eivät kaikki. Peczynskin mukaan usein on jopa enemmän kyse jännityksestä kuin seksuaalisesta intohimosta, ja joillekin riittää pelkät keskustelut.

Naiset ovat sivustolla hallitsevassa asemassa, sillä heillä on valta valita. Se ei yleensä koskaan toimi, että mies ottaa vieraaseen naiseen yhteyttä ja ehdottaa seksiä hotellihuoneessa. Naiset etsivät sivuston kautta väylää tulla kohdelluksi kuin prinsessa, sillä oma aviomies on unohtanut tehdä näin, Peczynski koostaa.

Victoria Milan
Kuva: colourbox.com

Kerättyjen tietojen perusteella Victoria Milan –sivuston keskivertokäyttäjä asuu isossa kaupungissa, hänellä on korkeakoulututkinto ja keskimääräistä korkeammat tulot. Ja koska salasuhdesaitilla surffaaminen on kotona hankalaa, hänellä on yleensä työpaikka, joka mahdollistaa koneen äärellä istumisen kenenkään häiritsemättä.

Suomessa ammattinsa ilmoittaneista naisjäsenistä 5,59 prosenttia työskentelee rahoitus- ja henkilöstöalalla, 4,46 prosenttia palvelualalla sekä 3,91 prosenttia muulla bisnesalalla. Ammanttinsa ilmoittaneista miehistä yrittäjinä työskentelee 7,98 prosenttia, 5,99 prosenttia rahoitus- ja henkilöstöalalla sekä 5,59 % rakennusalalla.

Ruotsin kuningashuoneen hampaissa

Vaikka sivusto onkin Peczynskin saaman palautteen mukaan pelastanut jotkut sen jäsenet huonoilta avioliitoilta, palvelu on saanut myös suuren määrän kritiikkiä niin medialta kuin yksityishenkilöiltä. Kahden lapsen äiti, Peczynski, on siis varsin tottunut moralisointiin.

Kun joku sanoo, etten itse koskaan pettäisi, hän nostaa itsensä toisten yläpuolelle. Minulla ei ole heille muuta sanottavaa kuin että no älä sitten petä! Sehän on jokaisen oma valinta. Lisäksi ihmiset rakastavat mielensä pahoittamista se on heille viihdettä.

Victoria Milan oli Ruotsissa kiivaan keskustelun kohteena myös silloin, kun sivuston kampanja esitteli kuningatar Silvian ja Chris O’ Neillin istumassa tietokoneella, ja Silviaan oli liitetty teksti: ”Älä tee samaa virhettä kuin mieheni, ole pettäessäsi hienotunteinen.”

Minulla ei itse asiassa ollut mitään tekemistä kampanjan kanssa, vaan Victoria Milanin toimitusjohtaja halusi toteuttaa sen. Kampanja aiheutti paljon harmia, Peczynski myöntää ja lisää:

Jos kuningas olisi ollut kuvissa, asia olisi ollut ok, koska kansa tykkää nauraa kuninkaalle. Nyt kun kyseessä oli kuningatar, ihmisten kävi häntä sääliksi ja kansa suuttui.

Oman palikkansa torniin on tuonut se, että niin ikään Army of Loversista tuttu Camilla Henemark on tullut tunnetuksi myös Kaarle Kustaan salarakkaana. Koko yhtälö saa Peczynskin ensin huokaisemaan ja sitten naurahtamaan. Ja toisaalta, onhan edelleen Army of Loversin kanssa keikkaileva, Playboyssa poseerannut nainen tottunut shokeeraamaan.

Provosoiminen on minulla veressä. Rakastan sitä, sillä provosoiminen pakottaa ihmiset ajattelemaan, Peczynski päättää.

Teksti: Elina Järvi

X