Terveys

Hankautuvatko reidet kesähelteillä ikävästi yhteen? Kokeile näitä niksejä

Jos reidet hankautuvat kesällä yhteen, kokeile näitä niksejä.
Teksti: Christina Boman Kuvat: iStock, Instagram

Kesähelteillä monen reidet hankautuvat ikävästi yhteen, kun pitkät lahkeet tai sukkahousut eivät ole suojaamassa reisien ihoa.

Etenkin hiostavilla säillä sisäreisien iho voi ärtyä ja rikkoontua, ja sen pinnalle voi nousta kutisevia tai kirveleviä näppyjä.

Kokosimme yhteen vinkit, joilla sisäreisien hankautumista voi estää.

1. Pyöräilyshortsit

Hameen tai mekon alle puettavat shortsit ovat taatusti tehokas vaihtoehto, sillä kangas suojaa ihoa. Shortseja löytyy joka lähtöön: on kevyen alusvaatemaisia, muotoilevia, sporttisia ja pitsilahkeisia versioita.

Hätätapauksessa myös vanhat sukkahousut tai leggingsit voi pätkäistä lyhyiksi – kunhan varoo lyhentämästä lahkeita liikaa. Liian lyhyet shortsit rullautuvat ikävästi ylemmäs, jättäen sisäreidet jälleen paljaiksi.

Viime vuosina pyöräilyshortsit ovat olleet trendikkäät myös sellaisenaan puettuina.

Lue myös: Tätä kesän hittivaatetta jo prinsessa Diana rakasti – 5 syytä siihen, miksi sinunkin vaatekaapistasi pitäisi löytyä pyöräilyshortsit

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön SKIMS (@skims) jakama julkaisu

2. Hankaussuojat

Mikäli shortsit tuntuvat helteisillä päivillä liian hiostavalta vaihtoehdolta, voi kääntyä myös hankaussuojien pariin. Reidet peitetään kaistaleilla kohdista, jotka normaalisti hankautuvat yhteen.

Reisikaistaleet voivat kuulostaa alkuun oudoilta, mutta saatavilla on myös kauniita, pitsisiä vaihtoehtoja. Käsistään näppärä voi ommella myös suojat itse.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Bandelettes (@bandelettes) jakama julkaisu

3. Talkki

Talkki poistaa iholta kosteutta sekä hillitsee hikoilua. Sitä voi taputella varovasti sisäreisille, jotta iho pysyy kuivana, eikä hankaudu näin ollen yhtä helposti. Talkin voi korvata myös maissi- tai perunajauhoilla. Jauheen alle voi levittää esimerkiksi vaseliinia, jotta jauhe kiinnittyy iholle paremmin, eikä varistessaan sotke vaatteita.

Reidet ja talkki

Talkkia voi taputella varovasti sisäreisille, jotta iho pysyy kuivana, eikä hankaudu näin ollen yhtä helposti.

4. Suojaa reidet rakonestopuikolla tai -suihkeella

Jalkojen rakkoja estäviä tuotteita voi käyttää myös suojaamaan muita ihoalueita – myös sisäreisiä. On olemassa rakkojen muodostumista ehkäiseviä puikkoja ja suihkeita. Puikot sisältävät luonnollista liukastetta, mikä vähentää hiertymistä. Suihkeet puolestaan muodostavat iholle hengittävän, läpinäkyvän ja suojaavan kalvon.

5. Reidet pelastava hätäapu: deodorantti tai antiperspirantti

Jopa puikkomaista deodoranttia voi käyttää rakonestopuikon lailla, mutta iholle kuivahtava dödö ei välttämättä ole yhtä pitkäkestoinen apu.

Reidet voi hätätapauksessa sivellä myös deodorantilla

Deodorantti vähentää hikoilua ja liukastaa ihoa, minkä vuoksi se voi olla apu hankautuviin sisäreisiin.

6. Reidet liukkaiksi vaseliinilla

Ihoa liukastuttavat ja pehmentävät tuotteet voivat vähentää hankauksen aiheuttamaa kitkaa. Iholle voi sivellä vaseliinia, öljyä tai tuhdimpaa kosteusvoidetta. Kevyt kosteusvoide katoaa nopeasti iholta, eikä tarjoa pitkäaikaista apua.

Apteekissa on saatavilla myös voiteita ja balsameja, jotka on tarkoitettu vaatteiden, pyöräilyn ja urheilun ärsyttämälle iholle.

Kannattaa kuitenkin varoa, etteivät tuotteet tahraa vaatteita.

7. Villit kortit: silikonipohjainen meikinpohjustusvoide sekä liukuvoide

Myös silikonipohjaisen liukuvoiteen sekä meikinpohjustusvoiteen kerrotaan estävän hiertymiä. Voiteiden haihtuessa iholta teho kuitenkin katoaa.

Kaikkein kalleinta meikinpohjusvoidetta tuskin kannattaa reisille tuhlata, mutta hätäavuksi sitä voi vähintäänkin kokeilla.

X