Annan kolumnisti Marianna Stolbow, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen ja pastori Kari Kanala ovat pian alkavan Ensitreffit alttarilla -ohjelman 6. tuotantokauden asiantuntijat.
Ensitreffit alttarilla -ohjelman 6. tuotantokauden asiantuntijat ovat parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, pastori Kari Kanala ja erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.
Ihmissuhteet

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden parhaat parisuhdevinkit – sopivat sekä juuri tavanneille että pitkässä suhteessa oleville

Parisuhdekouluttaja ja Annan kolumnisti Marianna Stolbow, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen ja pastori Kari Kanala ovat pian alkavan Ensitreffit alttarilla -ohjelman 6. tuotantokauden asiantuntijat. Pyysimme jokaista asiantuntijaa kertomaan parhaan ohjelman pareille antamansa neuvon, joka sopii myös pitkässä parisuhteissa oleville.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Paula Kukkonen, MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelman alkaa uuden kauden jaksoin syyskuussa! 6. tuotantokaudella asiantuntijoina nähdään ohjelman aiemmilta kausilta tutut parisuhdekouluttaja ja Annan kolumnisti Marianna Stolbow, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen ja pastori Kari Kanala.

Pyysimme jokaista asiantuntijaa kertomaan parhaan ohjelman pareille antamansa neuvon, joka sopii myös pitkässä parisuhteissa oleville.

Marianna Stolbow: ”Älä pihtaa tietoja itsestäsi”

– Älä pihtaa tietoja itsestäsi, älä lakaise mitään maton alle ja ole utelias toista kohtaan. Kukaan ei ole yhtenäkään päivänä muuta kuin vapaaehtoisesti rinnallasi. Mikään ei ole itsestään selvää, Marianna muistuttaa.

Elina Tanskanen: ”On hyvä olla tietoinen siitä, millaisten linssien läpi toista katsoo”

– On hyvä olla tietoinen siitä, miten oma mielentila vaikuttaa havaintoihin. Se pätee ihan kaikkiin, olitpa sitten käynyt treffeillä tai ollut 50 vuotta naimisissa. Teemme havaintoja valikoidusti koko ajan. On hyvä haastaa omaa sisäistä mielentilaa ja miettiä, mikä kaikki vaikuttaa omaan tunnetilaan. Meillä on aina silmillä jotkut linssit, joiden läpi katsomme toista. On hyvä olla tietoinen siitä, millaisten linssien läpi toista katsoo. Toisinaan omat linssit voivat olla oikein hyvät, mutta välillä linssejä kannattaa vaihtaa, jos vaikka joskus lähinäkö falskaa tai päinvastoin tarvitsisi linsseihin lisää miinusta, Elina sanoo.

Kari Kanala: ”Älä pelkää haavoittuvuuden näyttämistä, koska se on avain rakkauteen”

– Ole avoin ja rohkea. Älä pelkää haavoittuvuuden näyttämistä, koska se on avain rakkauteen. Haavoittuvuuden näyttäminen tarjoaa intiimin tilan toisen kanssa. Siinä tilassa kumpikin voi kertoa esimerkiksi omista peloistaan, heikkouksistaan ja epävarmuuksistaan, Kari sanoo.

X