Ihmiset ja suhteet

Hot mamas – raskaana ja seksikäs

Teksti:
Anna.fi

Aika, jolloin odottavat äidit verhosivat itsensä perunasäkkeihin, on lopullisesti ohi. Äidit paistattelevat parrasvaloissa ja ovat seksikkäämpiä kuin koskaan, tietää amerikkalainen seksi- ja äitiysguru Lou Paget.

Elämää muumina

Sanna, 31, muistaa odotuksen huvittavana. ”Vieraat ihmiset tulivat taputtelemaan vatsaani”, hän toteaa. ”Tunsin itseni muumiksi, jota lapset taputtelevat Muumimaailmassa. Voin kuitenkin paremmin kuin koskaan, ihoni loisti ja hiukseni kiilsivät”, hän sanoo. Sanna on epäilemättä hot mama, jota amerikkalainen äitiys- ja terveysguru Lou Paget kuvailee kirjassaan ”Hot mamas”. ”Hänellä on itseluottamusta, ja hän ottaa onnellisena vastaan lämpimät hymyt, kun hän astuu esiin. Hän imee itsensä ympäristön kehut ja onnentoivotukset. Hän syö ravintopitoista ruokaa, joka saa hänen ihonsa loistamaan. Hän kuntoilee saadakseen pidetyksi vartalon kurissa. Ja ennen kaikkea, hän säilyttää yhteyden omaan sisäiseen sensuaaliseen ja seksuaaliseen maailmaansa. Hot mama on nainen, joka pitää itsestään huolta”.

Lou Paget on koonnut luentonsa opaskirjan muotoon. ”Suurin virhe on lopettaa seksi raskauden myötä. Toki kropassa tapahtuu paljon, mutta on tärkeää säilyttää läheisyys ja kumppanuus”. Pagetin mukaan raskaus jakaantuu kolmeen kolmen kuukauden jaksoon. Neljäs jakso käynnistyy, kun lapsi on syntynyt. ”Pahoinvointia on vain ensimmäisen kolmen kuukauden aikana”.

Ei seksiä vips vaan

Sanna muistelee raskausaikaa uutena kuherruskuukautena. ”Olin energinen ja iloinen. Olen koko ikäni kärsinyt vaikeista PMS- vaivoista, joten raskaus oli lastenleikkiä. Tietenkään kaikki ei ollut juuri niin kuin ennen, mutta neljänkymmenen raskausviikon aikana tapahtui uskomattoman paljon kehossani”, hän sanoo. ”Suurin ongelma oli seksi lapsen syntymän jälkeen. Sitä paitsi miehen rinnalle tuli uusi rakkaus, lapsi!”, Sanna huudahtaa. ”Mieheni tunsi ulkopuolisuutta, mutta lopulta saimme suhteemme toimiaan. Kannattaa pitää mielessä, miksi lapsi syntyi – taustalla on toki kahden ihmisen rakkaus. Seksi toimii paremmin kuin lääkekuuri”, hän muistuttaa.

Katri, 29. kehottaa unohtamaan tiskit ja siivoukset hetkeksi. ”Ajan puute yllätti. Laiton mieheni etusijalle ennen tiskejä ja pyykkejä”, hän sanoo. ”Lisäksi kävin nopeasti viiden minuutin suihkuissa – tunsin itseni sitten freesiksi. Vaihdoin lötköt pyjamat t-paitoihin, ja yritin näyttää kohtuulliselta”, hän iloitsee. ”En todellakaan ole mikään vuoden pukeutuja, mutta silti minusta oli hienoa nähdä äitiysmekoissa liihotteleva Sarah Jessica Parker. Ihanaa, ettei tarvitse pukeutua telttaan”, Katri toteaa. ”Naistenlehdissä neuvotaan seksistä raskauden aikana ja jälkeen – seksi ei ole mikään vips- nappula, jota voidaan vääntää tuosta vaan. Minä tarvitsin mielikuvittelua ja lepoa, että voisin unohtaa kaikki ylimääräiset asiat. Seksi ei ole mikään suoritus”, hän sanoo.

Raskaana ja seksikäs

Miksi sitten raskaana olevat naiset ovat seksikkäitä? Lou Paget antaa useita vastauksia, joista osaa hän perustelee lääketieteellisin keinoin. Monilla naisilla on useita eroottisia unia raskautensa aikana. Raskauden aikana nainen on herkempi kosketukselle. Estrogeenin määrä kasvaa koko ajan, ja hyvinvoinnin tunne lisääntyy. Ihosta tulee pehmeä, ja hiukset kiiltävät. Istukka tuottaa testostereonia, joka sekoittuu verenkiertoon ja lisää halukkuutta.

Maku- ja hajuaisti muuttuu, ja raskaana oleva kokee kaiken intensiivisemmin. Katrin mukaan hän aisti kaiken kovin herkästi. ”Olin jotenkin aistein avoimin”, hän sanoo. ”En välittänyt siitä, miltä kroppani näytti, mutta sitä vastoin tunsin itseni naiselliseksi ja viehkeäksi. Saatoin tosin näyttää norsulta, mutta siitä viis”, hän hymyilee. ”Sininen merkki raskaustestissä ei todellakaan merkitse yhteiselämän loppua. Se herkistää vain sitä. Seksi ei vahingoita vauvaa, kuten jotkut yhä luulevat. Lapsen odottaminen ei merkitse tylsää elämää kulahtaneissa mummoalusasuissa. Voi olla myös yksinkertaisesti hot ”, hän  sanoo.

Lähteenä käytetty :
Paget Lou: ”Hot mamas. Gravid och sexig”. (Storm förlag). 2006.
Salmansohn, Karen : ” Hot mama. How to have a baby and be a babe. Chronicle Books LCC. 2003.

www.notsalmon.com
www.loupaget.com

X