Nämä merkit kertovat, että sinulla on ihana perhe
Ihmissuhteet

Nämä merkit kertovat, että sinulla on ihana perhe

Rakastava ja lämmin perhe on uskomaton voimavara. Listasimme 6 merkkiä, jotka kielivät ihanasta perheestä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Naurua, turvaa ja tasa-arvoa. Muun muassa sitä on ihana perhe.

1. Nauratte paljon perheen kesken

Jos perheesi on sinulle läheinen, perheenjäsenesi ovat parhaita naurattajiasi. He tuntevat sinut ja huumorintajusi läpikotaisin sekä muistavat perheellenne sattuneet hauskat tapahtumat ja sattumukset. Lisäksi he viljelevät perheenne sisäpiirihuumoria, joka ei välttämättä avaudu lainkaan muille.

2. Pystytte käsittelemään myös ikäviä asioita

Vahvan perheen rakastavaa ilmapiiriä eivät riko vaikeudet ja murheet. Käsittelette ja ratkotte perheen kesken myös vaikeita asioista, välillä vakavien tunteellisten keskustelujen ja välillä huumorin voimin.

3. Perheenjäsenesi rohkaisevat sinua ja sinä heitä

Koska nautitte toistenne seurasta, haluatte myös kokea uusia asioita yhdessä. Jos esimerkiksi uuden liikuntalajin kokeileminen jännittää jotain perheenjäsentä, muut tsemppaavat häntä niin, että hän lopulta innostuu lähtemään mukaan. Kynnys kokeilla perheen kanssa uusia asioita on matala, sillä mokaaminen perheenjäsenten edessä ei kauhistuta.

4. Järjestätte toisillenne yllätyksiä

Kun haluat yllättää jonkun perheenjäsenesi, valjastat muun perheesi mukaan yllätykseen. Kyseessä ei tarvitse olla edes suuri asia. Kun esimerkiksi äidin syntymäpäivälahjan mietintään ja hankintaan osallistuu koko muu perhe, voidaan hänelle kenties ostaa jotain suurempaa ja toivotumpaa kuin niin, että jokainen ostaisi lahjan yksin.

5. Jokainen perheenjäsen on samanarvoinen

Vaikka perheenjäsenten kesken olisi kränää, ei ketään aleta ikinä eristää tai kohdella eriarvoisesti. Sen sijaan perheessänne on anteeksiantavainen ilmapiiri, mikä kannustaa riitojen ratkomiseen ja anteeksi antamiseen. Jokainen perheestänne tietää, että kaikki mokaavat joskus.

6. Voit aina luottaa perheesi tukeen

Perheenjäsenesi rakastavat sinua ehdoitta juuri sellaisena kuin olet. He ovat aina valmiita järjestämään sinulle aikaa ja auttamaan sinua. Jos tiedät, että voit vaikeassa tilanteessa aina kääntyä perheesi puoleen, on perheesi kultaakin kalliimpi.

Lähteet: Motivational Blog, wikiHow

Lue myös:

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

Nämä merkit paljastavat, että sinulla on ihania ystäviä

X