Ihmissuhteet

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut empaattinen, luotettava ja ymmärtäväinen isä

Luotatko itseesi ja tiedät, että ansaitset kunnioitusta ja rehellisyyttä kaikissa ihmissuhteissasi? Inspiroiko isäsi sinua asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan niitä yksi kerrallaan? Olet todennäköisesti empaattisen, luotettavan ja ymmärtäväisen isän lapsi.
9.11.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Empaattisen, luotettavan ja ymmärtäväisen isän lapsi uskoo itseensä ja tietää arvonsa. Hän on rehellinen ja kunnioittaa muita sekä on valmis keskustelemaan ja näyttämään tunteensa avoimesti.

Nämä 6 merkkiä paljastavat, että sinut on kasvattanut empaattinen, luotettava ja ymmärtäväinen isä:

1. Isäsi on valanut sinuun itseluottamusta ja kannustaa sinua

Voit luottaa siihen, että isäsi uskoo sinuun ja kykyihisi.

Sinulla on turvallinen ja rento olo isäsi seurassa. Sinun ei tarvitse pelätä mokaamista isäsi edessä, sillä isäsi on opettanut sinulle, että jokainen mokaa joskus ja virheistään voi ottaa opiksi.

2. Isäsi inspiroi sinua asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita sekä tutkimaan maailmaa

Isäsi kannustaa sinua asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan niitä yksi kerrallaan. Hän myös kannustaa sinua tutkimaan maailmaa olemalla itsekin utelias ja avoin.

Isäsi on tehnyt sinulle selväksi, että ei ole sukupuolesta kiinni, mistä saat olla kiinnostunut ja mitä voit saavuttaa.

3. Isäsi on vakuuttanut sinut siitä, että ansaitset kunnioitusta ja rehellisyyttä ihmissuhteissasi

Isäsi on osoittanut sinulle, että rehellisyys ja kunnioitus ovat avainasioita läheisissä ihmissuhteissa. Hän itse on rehellinen, luotettava ja vastuuntuntoinen sekä osaa pyytää anteeksi. Hänen esimerkkinsä on saanut sinutkin omaksumaan nämä ominaisuudet.

Isäsi on kuin huomaamatta iskostanut sinuun ajatuksen siitä, että ansaitset rehellisyyttä ja kunnioitusta kaikissa ihmissuhteissasi. Tiedät, että sinun ei tarvitse eikä pidä tyytyä vähempään. Rehellisyyteen kuuluu myös tunteiden näyttäminen ja asioista rauhassa keskusteleminen.

4. Tiedät, että isäsi haluaa aina parastasi ja on aina tukenasi

Jokaisella lapsella ja vanhemmalla on myös heikot hetkensä. Vaikka yltyisitte sanasotaan tai teillä tulisi kinaa näkemyseroista, tiedät aina, että isäsi haluaa parastasi ja on tukenasi, jos tarvitset häntä.

Isäsi on aina valmis kuuntelemaan ja auttamaan sinua parhaan kykynsä mukaan.

5. Isäsi saa sinut tuntemaan itsesi rakastetuksi ja arvostetuksi

Näet isäsi rakkauden sinua kohtaan hänen sanoissaan ja teoissaan. Vaikka isäsi ei jatkuvasti kertoisikaan suoraan rakastavansa sinua, tiedät sen sydämessäsi ja tunnistat isäsi tavat osoittaa sinulle rakkautta.

Tiedät, että riität isällesi juuri sellaisena kuin olet ja hän näkee sinut kauniina niin ulkoa kuin sisältä. Hän rakastaa ja arvostaa sinua omana itsenäsi, täysin ehdoitta. Hänen seurassaan tunnet itsesi rakastetuksi ja arvostetuksi.

6. Et osaa kuvitella, millainen ihminen sinusta olisi tullut ilman isääsi

Isäsi on vaikuttanut paljon siihen, millainen ihminen sinusta on kasvanut. Hän haluaa olla osa elämääsi ja sinä olet äärettömän kiitollinen siitä.

Halu olla osa toisen elämää on molemminpuolinen. Isäsi on opettanut sinulle, että paras asia, mitä läheisillesi voit antaa, on aika.

Lähteet: Babble, Female First, Lifehack, Lifehack, Lifehack, Odyssey, ScienceDaily, Stylist, Väestöliiton blogi, Women’s Health

Suosittelemme