10 merkkiä, jotka kertovat sinun elävän terveessä ja toimivassa parisuhteessa
Toimivassa parisuhteessa molemmat saavat tuntea olevansa rakastettuja.
Ihmissuhteet

Oma minuus ei katoa – merkit, jotka kertovat sinun elävän terveessä ja toimivassa parisuhteessa

Jos luotatte toisiinne, jaatte yhteiset arvot ja olette toistenne suurimpia kannustajia, suhteessanne on todennäköisesti kaikki hyvin. Lue, mitkä 10 merkkiä kertovat siitä, että parisuhde on terve ja hyvinvoiva.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Oletko joskus miettinyt, onko parisuhteenne toimiva? Tai millaisista asioista edes tietää, että suhde on terve ja että siitä kannattaa pitää kiinni mahdollisista vaikeuksista huolimatta?

Listasimme 10 merkkiä, jotka kertovat siitä, että parisuhteenne voi hyvin.

1. Jaatte yhteiset elämänarvot

Olette samoilla linjoilla siitä, millainen on hyvä elämä. Tiedätte molemmat, mitä haluatte elämältä ja mitkä yhteiset tavoitteenne ovat. Olette myös molemmat sitoutuneet saavuttamaan nämä tavoitteet yhdessä.

2. Luotatte toisiinne

Kun parisuhteessa vallitsee luottamus, molemmat pystyvät ilmaisemaan tunteitaan, pelkojaan, ajatuksiaan ja tarpeitaan. Pystytte keskustelemaan vaikeistakin asioista eikä teidän tarvitse salailla asioita toisiltanne. Luottamus toisen tukeen ja rakkauteen auttaa myös kestämään huonot hetket.

3. Molemmat ovat säilyttäneet oman identiteettinsä

Terveessä parisuhteessa molemmat voivat olla omia itsejään eikä kumpikaan joudu esittämään jotakin, jota ei oikeasti ole. Ette ole kadottaneet omaa minuuttanne parisuhteen vuoksi. Teillä on myös elämässänne muitakin rooleja kuin vain puolison tai kumppanin roolit.

4. Vietätte aikaa sekä yhdessä että erikseen

Teillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja teette yhdessä asioita, joista molemmat nauttivat. Molemmat pystyvät myös tekemään itselleen tärkeitä asioita, sillä parisuhteessanne on tilaa kummankin omille unelmille.

5. Inspiroitte toisianne

Rohkaisette toisianne kasvamaan, muuttumaan ja olemaan parempia ihmisiä. Olette toistenne suurimpia kannustajia, iloitsette yhdessä toistenne saavutuksista ja seisotte rinnalla epäonnistumisten hetkillä.

10 merkkiä, jotka kertovat sinun elävän terveessä ja toimivassa parisuhteessa

Terveessä parisuhteessa on tarpeeksi sekä yhteistä että omaa aikaa.

6. Arvostatte toistenne ihmissuhteita

Toimivassa suhteessa molemmat pystyvät tapaamaan ystäviään ja läheisiään. Kunnioitatte toistenne tärkeitä ihmissuhteita ja annatte toisillenne aikaa ja tilaa.

7. Keskustelette ja kuuntelette

Parisuhteessanne on turvallista puhua kaikesta. Keskustelette, jos jokin asia mietityttää ja keskitytte kuuntelemaan kunnolla, sillä haluatte todella ymmärtää toisianne.

8. Kunnioitatte eroavaisuuksianne

Kun olette eri mieltä asioista, ette väheksy toistenne näkemyksiä. Kumpikaan ei ylenkatso toisen ajatuksia, vaan otatte molempien mielipiteet arvoon. Pystytte tekemään kompromisesseja, joihin molemmat ovat tyytyväisiä.

9. Osoitatte toisillenne kiintymystä

Vaikka ette enää eläisi kuherruskuukautta, osoitatte toisillenne kiintymystä ja rakkautta. Niin pienet arkiset teot, kosketukset kuin kauniit sanat kertovat siitä, että välitätte toisistanne. Toimivassa parisuhteessa molemmat saavat tuntea olevansa tärkeitä ja rakastettuja.

10. Olette tiimi

Olette toistenne lähimmät ihmiset. Muodostatte kahden hengen joukkueen, joka jakaa yhdessä sekä elämän huiput että alamäet. Molempien parhaat puolet tekevät teistä vahvan kaksikon, joka puhaltaa yhteen hiileen.

Lähteet: Huffington Post, Pop Sugar, Psychology Today

Lue myös:

Tästä syystä olet onnekas, jos sinulla on herkkä mies – 10 upeaa piirrettä

Kestävä rakkaus syntyy 5 tärkeästä elementistä – löytyvätkö ne suhteestasi?

Rakkaustesti: testaa, millaista rakkautenne on

Eikö kumppanisi osoita tarpeeksi rakkautta? Teillä saattaa olla eri rakkauden kielet

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – Testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

X