– On ollut ihanaa olla kotona. Seinät eivät kaadu yhtään päälle, sanoo yhdeksänkuisen pojan äiti Minka Kuustonen.
Julkkikset

Äitiysvapaasta nauttiva Minka Kuustonen: ”Minun ja Iinan lapsista tulee kavereita vaikka pakottamalla”

Äitiysvapaasta nauttiva näyttelijä Minka Kuustonen saapui Iina-siskonsa tv-sarjan ensi-iltaan. Samassa talossa asuvilla siskoksilla on myös yhteinen elämäntilanne, koska Iinan toinen lapsi syntyy alkuvuodesta. Minka uskoo pienistä serkuksista tulevan kavereita. – Se tapahtuu vaikka pakottamalla.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Näyttelijä Minka Kuustonen saapui Iina-siskonsa tähdittämään Ivalo-sarjan ensi-iltaan ja kertoi nauttineensa suuresti vauvavuodesta. Minka sai maaliskuussa esikoisensa puolisonsa Aku Sipolan kanssa.

– Vauvakuplaan kuuluu pelkkää hyvää. Kulunut vuosi on ollut todella ihanaa, ainutlaatuista ja arvokasta aikaa. Nyt minulla on yhdeksänkuukautinen pieni poika kotonani. Kodin seinät eivät kaadu yhtään päälle. Päinvastoin, on ollut tosi hienoa olla kotona, onnellinen Minka hehkutti Elisa Viihteeseen tehdyn sarjan ensi-iltanäytöksessä Helsingin Kinopalatsissa maanantaina.

Toisaalta myös pieni tuulettuminen elokuvissa teki Minkan mukaan hyvää.

– On kiva käydä välillä ihmisten ilmoilla ja katsella kollegoiden töitä. Ivalo on ollut erityisen tärkeä juttu Iinalle, ja siksi on hienoa nähdä viimein lopputulos, Minka sanoi.

”Elämäni ei ole enää työkeskeistä”

Kuluneen vuoden julkisuudesta pois pysytellyt Minka ei ole halunnut palata töiden pariin liian aikaisin. Paria Aallonmurtajat -tv-sarjan kuvauspäivää lukuun ottamatta Minka ei ole ollut poikansa syntymän jälkeen kuvauksissa.

– Nyt minulla on sellainen olo, että haluaisin ehkä tehdä ensi vuonna joitakin töitä. Pientä virittelyä on jo ilmoilla, mutta puhun niistä sitten tarkemmin, kun sen aika tulee. Ihanteellista olisi, että voisin tehdä joitakin projekteja ja olla myös paljon lapsen kanssa kotona, Minka tuumi.

Minka uskoo, että lapsen saaminen ja äitiys ovat laittaneet elämässä prioriteetit uusiksi, ja myös suhtautuminen töihin on muuttunut.

– Elämäni on mullistunut, ja siihen on tullut ihan uudenlaista perspektiiviä. Elämäni ei ole enää niin työkeskeistä kuin aiemmin, enkä usko, että se sellaiseksi palaakaan. Arvostan entistä enemmän myös vapaa-aikaa. Silloin kun olen töissä, olen varmasti täysillä siellä, ja päinvastoin.

Ensimmäinen perhejoulu

Minka on jo pedannut omasta pojastaan ja samassa talossa asuvan Iinan lapsista kaveruksia. Iinalla on 2-vuotias poika, ja toisen lapsen laskettu aika on alkuvuonna.

– Jos lapsista ei tule luonnostaan läheiset, niin sitten se tapahtuu vaikka pakottamalla. Kyllä heistä kavereita pitää tulla, Minka nauroi.

Lapsensa ensimmäistä joulua Minka aikoo viettää perheen parissa Suomessa.

– Lähdemme mieheni perheen luo Pohjois-Pohjanmaalle, Minka kertoi.

X