Julkkikset

Anssi Kela julkaisi koskettavan kirjoituksen kuolleen vaarinsa kunniaksi: ”Saisinpa minäkin aikanaan lähteä samalla tavalla”

Muusikko, laulaja-lauluntekijä Anssi Kela kirjoitti kauniin muistokirjoituksen viikonloppuna kuolleelle vaarilleen. Vaarin poismeno herätti myös ajattelemaan, millaisen elämän hän itse haluaa elää.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Anssi Kela

Muusikko, laulaja-lauluntekijä Anssi Kela kirjoitti kauniin muistokirjoituksen viikonloppuna kuolleelle vaarilleen. Vaarin poismeno herätti myös ajattelemaan, millaisen elämän hän itse haluaa elää.

Muusikko Anssi Kela, 46, kertoo Instagram-tilillään 94-vuotiaan vaarinsa kuolleen viime viikonlopun taitteessa. Kuvatekstissä hän ylistää isovanhempansa luonnetta.

”Viimeinen elossa olevista isovanhemmistani, Ape-vaari, ylitti suuren virran perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vaari oli 94-vuotias. Hän oli loppuun asti täynnä intoa ja vailla katkeruutta. Vaari ei käyttänyt aikaansa valittamiseen, vaan katsoi eteenpäin ja odotti kovasti alkuvuodesta järjestettäviä 95-vuotisjuhliaan. Hän oli mieleltään terävä ja pystyi hoitamaan omat asiansa viimeiseen päiväänsä asti”, Anssi Kela kirjoittaa kuvan yhteydessä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Viimeinen elossa olevista isovanhemmistani, Ape-vaari, ylitti suuren virran perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vaari oli 94-vuotias. Hän oli loppuun asti täynnä intoa ja vailla katkeruutta. Vaari ei käyttänyt aikaansa valittamiseen, vaan katsoi eteenpäin ja odotti kovasti alkuvuodesta järjestettäviä 95-vuotisjuhliaan. Hän oli mieleltään terävä ja pystyi hoitamaan omat asiansa viimeiseen päiväänsä asti. Kun tässä on nyt ollut pari päivää aikaa sulatella uutista, niin mieleen on tullut, että saisinpa minäkin aikanaan lähteä samalla tavalla: korkeassa iässä, paljon nähneenä, positiivisella mielellä, perheensä ja sukunsa rakastamana ja arvostamana. Hän ei päätynyt muiden hoidettavaksi, vaan kaatui suorilta jaloilta, oman elämänsä herrana. Muistoja jäi paljon. Esimerkiksi ne sukujuhlat joitakin vuosia sitten, joissa vaari innostui kiertämään pöytää ja laulamaan improvisoidun operetin jokaisesta vieraasta. Minun värssyni liittyi muistaakseni siihen, etten ollut sitten viitsinyt juhliin lähtiessäni edes ajaa partaani. Vaarin roastaamista kuunnellessani tuli mieleen, että täältäköhän ne biisintekijän geenini ovatkin peräisin? Arvo Stenman. Hieno mies.

Henkilön Anssi Kela (@anssikela) jakama julkaisu

Vaarin poismeno on ollut Anssi Kelalle selvästi kova paikka, mutta herättänyt myös ajatuksia siitä, millaisen elämän hän itse haluaa elää.

Kun tässä on nyt ollut pari päivää aikaa sulatella uutista, niin mieleen on tullut, että saisinpa minäkin aikanaan lähteä samalla tavalla: korkeassa iässä, paljon nähneenä, positiivisella mielellä, perheensä ja sukunsa rakastamana ja arvostamana. Hän ei päätynyt muiden hoidettavaksi, vaan kaatui suorilta jaloilta, oman elämänsä herrana”, Anssi kirjoittaa.

Anssi Kelan edesmennyt isä opetti, mitä on ehdoton rakkaus

Anssi Kela vaikuttaa kasvaneen vahvojen mieshahmojen keskellä: Anssi kertoi vuonna 2015 Annan haastattelussa oppineensa nuorena kuolleelta isältään, että tärkeintä elämässä ja lapsien kanssa on ehdoton rakkaus. Anssin isä kuoli äkillisesti onnettomuudessa, kun Anssi oli vasta 12-vuotias.

Anssi kaipasi paljon isäänsä, mutta häntä lohdutti, että suhde isään oli ollut niin läheinen. Hän oli voinut olla aina täysin varma isänsä rakkaudesta.

Anssi on kertonut nukkuneensa lapsena veljensä kanssa samassa huoneessa kotitalon kerrossängyssä. Illalla, kun valot oli sammutettu, isällä oli tapana tulla vielä käymään poikien huoneessa.

– Hän seisoi hämärässä vuoteen vieressä ja sanoi, että hän tykkää meistä. Saman asian olen halunnut tehdä selväksi omille lapsilleni. Ei riitä, että ajattelee tykkäävänsä. Lapsen pitää olla ehdottoman varma vanhempiensa tunteista, ja on tärkeää sanoa ääneen, että rakastaa, kahden lapsen isä Anssi Kela kuvaili tuolloin.

Lähde: Instagram

X