Rosamund Pike
– Ihailen myös muumien myönteisyyttä ja rohkeutta mennä pelkojaan kohti, Muumimammalle äänensä antava brittinäyttelijä Rosamund Pike kertoo.
Julkkikset

Brittitähti Rosamund Pike tunnustaa olevansa kuin Muumimamma: ”Olen Muumimamman tavoin hoivaava ja huolehtiva”

Perheensä kanssa Suomessa vieraillut brittitähti Rosamund Pike kertoi voivansa samaistua Muumimamman hahmoon enemmän kuin aikaisempiin rooleihinsa.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Ilmari Fabritius & Jussi Nahkuri/Yle

Gone Girl -elokuvasta supertähteyteen ponnahtanut brittinäyttelijä Rosamund Pike antaa äänensä Muumimammalle helmikuussa maailmanensi-iltansa saavassa Muumilaakso-animaatiosarjan englanninkielisessä versiossa.

Sarjan Helsingissä järjestettyyn kutsuvierastilaisuuteen saapunut Rosamund kertoi katsoneensa itsekin pienenä muumeja televisiosta ja nimenneensä äitinsäkin tv-sarjan mukaan.

– Vartuin muumeja rakastaen. Jossain vaiheessa kutsuin äitiänikin muumiksi. Olen aina rakastanut ajatusta muumimaisesta, yhteisöllisestä kodista, jonne kaikki ovat tervetulleita, pöytään mahtuu aina yksi ylimääräinen lautanen ja lisävuode voidaan pedata tarpeen mukaan, Rosamund kertoo Muumilaakso-sarjan kutsuvierasensi-illassa.

Näyttelijä tunnustaa olevansa itsekin monessa suhteessa Muumimamman kaltainen ja löytäneensä tästä enemmän samaistumispintaa kuin monista aiemmista roolihahmoistaan.

– Muumimamma on hyvin erilainen kuin kaikki aikaisemmat roolihahmoni. En tiedä miksi päädyn aina esittämään kylmäsydämisiä naisia. Olen kuitenkin Muumimamman tavoin hoivaava ja huolehtiva ihminen luonteeltani, Rosamund kertoo.

Rosamund Pike kertoo pitävänsä Muumimaammaa inspiroivana esimerkkinä.

– Hän on niin herkkä aistimaan asioita ja tosi taitava monessa asiassa, mutta antaa kuitenkin muiden ottaa kunnian tekemisistään. Ihailen myös muumien myönteisyyttä ja rohkeutta mennä pelkojaan kohti, Rosamund pohti.

”Haen usein jotain Muumilaakson kaltaista paikkaa”

Rosamund Pike pääsi käymään ensi-illan myötä ensimmäistä kertaa Suomessa.

– Olen aina halunnut käydä Suomessa, ja on ihanaa olla täällä. Yritin itse asiassa tulla jo jouluna ja vuokrata jonkun syrjäisän majapaikan jostakin pohjoisesta. En kuitenkaan löytänyt etsimääni majoitusta ja lomailin sen sijaan Skotlannin ylämailla. Haen usein jotain Muumilaakson kaltaista paikkaa, kun haluan rentoutua ja purkaa työpaineita, Rosamund paljastaa.

Rosamund otti muutaman päivän mittaiselle visiitilleen mukaansa myös 7- ja 4-vuotiaat poikansa.

– Kävimme tänään ostamassa pulkat ja he pääsivät laskemaan mäkeä. Olen lukenut heillekin pienestä pitäen Muumeja, joten he tuntevat sarjan hyvin, Rosamund kertoo.

X