Julkkikset

Bull Mentulan ja Maru Vaalikiven rakkaustarina: ”Suhteen alku ei ollut helppo”

Teksti: Miia Siistonen

Tv:n dieettiohjelmissa kehonrakentaja JariBullMentula on vähäpuheinen mörrimöykky. Kotioloissa, avovaimo Maru Vaalikiven ja tämän Ronja-tyttären seurassa, hän tohtii näyttää herkemmän puolensa.

On se iso. Jari Mentula, 39, kampeaa itsensä ähkäisten olohuoneen valkealta nahkasohvalta ja asettuu ruokapöydän päähän. Hartiat ovat leveämmät kuin pöytä.

Vieressä istuva avopuoliso Maruzella Vaalikivi, 29, näyttää nukkemaisen sirolta. Tiimalasivartaloineen, ripsituuhennuksineen ja tekokynsineen hän muistuttaa elävää barbieta.

Kotikin on melkein kuin kiiltokuva. Pari muutti taloonsa Tampereen Vuoreksen asuntomessualueella viime syksynä. Täällä Bull on Jari, avopuoliso ja yhdeksänvuotiaan pikkutytön isäpuoli. Siihen rooliin kuntosalien kuninkaalla on ollut opettelemista.

Bullin hauis on puolison vyötäröä paksumpi

Pariskunnalla on yhteinen intohimo: vartalon muokkaaminen. Jari on ammattimainen kehonrakentaja, Maru harrastaa body fitnessiä. Molemmat myös kilpailevat lajissaan.

Lähes koko elämä pyörii kropan ympärillä. Jari toimii päävalmentajana Jutta Gustafsbergin kanssa perustamassaan Fitfarmissa, jonka erikoisalaa on personal training. Maru työskentelee sporttivaatteita ja lisäravinteita myyvässä liikkeessä.

Jarin strategiset mitat kuulostavat hurjilta. Paino noin 140 kiloa, rinnanympärys puolitoista metriä. Pulleimmillaan hauiksella on mittaa 60 senttiä.

– Se on paksumpi kuin Marun vyötärö, Jari kehaisee.

Bullin ja Marun rakkaustarinan haastava alku

Seitsemän vuotta sitten Jari pani merkille, että kuntosalille oli ilmestynyt tumma kaunotar. Juttusille he lyöttäytyivät pari vuotta myöhemmin, kun Maru tuli pyytämään apua treeniohjelman rakentamiseen. Hänen tavoitteenaan oli osallistua jonakin päivänä body fitness -kisoihin.

– Olen aina pitänyt lihaksikasta naisvartaloa kauniina. Ja tietysti miesvartaloa myös, Maru sanoo ja vilkaisee Jaria.

Treenien jälkeen alettiin käydä kahvilla ja sitten pikku hiljaa kyläilemässä.

– Ei se mikään äkkirakastuminen ollut. Olen aika hankala päästämään ihmisiä lähelleni, Jari tunnustaa.

– Juu, ei se helppoa ollut, Maru myöntää.

Bull Mentulana ja Maru Vaalikiven rakkaustarina: "Suhteen alku ei ollut helppo"

Maru ei ihastunut Bulliin vaan Jariiin

Mihin he toisissaan ihastuivat?

– No, ainakaan en ihastunut teeveestä tuttuun Bull Mentulaan, Maru toteaa.

– Bull on semmoinen härkä, kovapäinen ja koppava. Jari puolestaan on huomaavainen ja lämmin, hän kuvailee.

– Marun kanssa oli alusta asti helppo ja hyvä olla. Hän kunnioittaa minun periaatteitani ja minä hänen. Ja kyllähän tuota on ihan kiva kattella, Jari muikistelee.

Enää pari ei treenaa yhdessä. Ei sen jälkeen, kun Maru poistui pari kertaa paikalta huuli väpättäen.

Salilla Jarista nimittäin tulee Bull. Ja treeni on Bullille pyhä toimitus. Hän alkaa keskittyä siihen jo hyvissä ajoin iltapäivällä, ja salille lähdetään aina viimeistään varttia vaille kuusi. Siitä ei tingitä, vaikka presidentti olisi tulossa vieraisille. Tai Marun mummi.

– Ensivisiitille saapuessaan mummi myöhästyi vähän sovitusta aikataulusta ja saapui vasta puoli kuudelta. Jari tervehti häntä eteisessä, nosti treenikassin olalle ja lähti. Mummi vähän ihmetteli, että eikö sinne salille voi mennä vähän myöhemmin.

No, ei voi.

– Treenaamiseen liittyy aina tietty moodi. Sanomiset saattavat silloin olla aika teräviä, hän myöntää. Siinä oli Marulla totuttelemista. Mutta on Jarikin opetellut joustamaan.

Bull häippäsi jouluksi Dubaihin

Ennen Maruun tutustumista Jari asui yksin. Poikamiesboksissa paikat pysyivät tip top.

– Olen tosi tarkka kodin siisteydestä. Ajelen rikkaimuria lähes päivittäin ja jos matto on vinossa, se oikaistaan, Jari toteaa.

Sitten huusholliin tuli pyörremyrsky nimeltä Ronja, Marun tuolloin nelivuotias tytär. Matot eivät edelleenkään hänen jäljiltään pysy aina ojennuksessa.

– Yritän opettaa tyttöä järjestyksenpitoon, motkotan ja muistutan. Mutta olen myös käynyt keskusteluja itseni kanssa siitä, että lapsen kanssa asuessa siisteydessä täytyy vähän joustaa.

Niin kuin muutamassa muussakin asiassa. Maru kertoo aikaisemmissa parisuhteissaan tottuneensa siihen, että asioita suunnitellaan ja niistä myös päätetään yhdessä.

– Jari oletti, että elän hänen aikataulujensa mukaan. Aina hän ei muistanut mainita edes tulevista ulkomaanmatkoistaan.

Kuten pari vuotta sitten joulun alla, jolloin Maru valmisteli täyttä päätä yhteistä pyhien viettoa. Jari ilmoitti ykskantaan häipyvänsä viikoksi Dubaihin.

– Kun hän sieltä palasi, ilmoitin, että älä yritä tätä enää ensi vuonna.

Maru haluaa vielä oikaista yhden väärän käsityksen. Bull Mentulaa pidetään kylmänä ja jurona miehenä. Ja Bull saattaa ollakin, mutta ei Jari. Jari suostuu, suorastaan vaatii, puhumaan tunteista.

– Ei mene päivääkään, ettei Jari sanoisi rakastavansa minua. Ja tiedän, että se tulee sydämestä.

Lue lisää:

Bull Mentula: Tämän saavutat jo kuukauden treenillä
Jutta Gustafsberg: ”Kropassani ei ole mitään noloa peiteltävää”

Rantakuntoon kolmessa kuukaudessa Jutta Gustafsbergin neuvoilla
Kookosöljy on Jutta Gustafsbergin ja muiden julkkisnaisten suosikki

Teksti: Miia Siistonen
Kuvat: Sara Pihlaja/Otavamedia

X