Julkkikset

Danny ei ole pitkään aikaan rakastunut kehenkään mutta ei halua vaatia liikaa: ”En usko, että ikä olisi este”

Ystävien menettäminen saa surun kyyneleet Dannyn silmiin. Mutta välillä hän itkee ilostakin.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Om-Arkisto

Dannyn, 78, Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua -single ilmestyi alkuvuonna.

Ystävien menettäminen saa surun kyyneleet Dannyn silmiin. Mutta välillä hän itkee ilostakin.

Populaarimusiikissa ihaillaan nuoruutta. Danny, onko ollut vaikea vanheta?

Ei. Vanheneminen on etu. Jos on saanut kerättyä vähääkään tietoa ja viisautta, niin niitä voi käyttää itsensä kehittämiseen.

Musiikkialalla muoti muuttuu ­nopeasti. Joko on hyväksyttävä muutokset ja kasvettava niiden mukana tai sitten täytyy jättäytyä junasta. Siispä kysymys ei ole iästä vaan asenteesta.

Miten suhteesi naisiin on muuttunut ikääntyessäsi?

Kunnioitukseni on lisääntynyt vuosien kuluessa. Olen ylpeä meistä suomalaisista, koska täällä tasa-arvo miesten ja naisten välillä on vuosi vuodelta lisääntynyt.

Naiset ottavat nykyisin yhä enemmän vastuuta yhteiskunnassa. Tämän voi huomata vaikka seuraamalla nykyistä hallitustamme.

Danny, voisitko rakastua ikäiseesi naiseen?

En tiedä, koska en ole pitkään aikaan rakastunut kehenkään. Mutta en usko, että ikä olisi ­este. Luonteenpiirteet, olemus ja harrastukset ratkaisevat. Elämässä ei ­tule monta rakkautta vastaan. Siksi on oltava ennakkoluuloton ja rajaamatta etukäteen mitään pois.

Miten hyvä ystävä olet Erika Vikmanin kanssa?

Olemme oikein hyvät ystävät. Ystävyytemme perustuu keskinäiseen kunnioitukseen. Meitä yhdistää musikaalinen lahjakkuus ja osaaminen.

Olin mukana valitsemassa Tangokuningatarta vuonna 2015. Erika osallistui tuolloin kilpailuun, vaikka voittikin vasta seuraavana vuonna. Huomasin heti, että hän haluaa kehittää itseään. Sitä oli kiva olla tukemassa. Hän tulee ehkä olemaan seuraavien vuo­sien kiinnostavin naispuolinen viihdetaiteilija.

Lue lisää: Erika Vikman ja Danny kutsuttiin jouluksi Erikan lapsuudenkotiin: ”Tämä on ensimmäinen joulu, jota vietämme yhdessä vanhempieni kanssa”

Ketä ihailet?

Olen työskennellyt 1960-luvulta lähtien ja ­jokaisella vuosikymmenellä olen saanut tehdä töitä alan huippujen kanssa. Urani alkupuolella ihailin Bill Haleyta, Elvistä, Tommy Steeleä, Cliff Richardia, Little Richardia ja Tom Jonesia.

Milloin ilahduit viimeksi?

Kun katsoin naisten MM-hiihtomaajoukkueen pronssimitalitunnelmia maaliin tultaessa. Se oli niin tunteikasta ja aitoa! Heidän energiansa ja vilpittömyytensä saivat minut taas kerran kunnioittamaan suomalaisten naisten tahdonlujuutta. Kyyneleet tulivat silmiini! Upeaa!

Milloin itkit viimeksi, Danny?

Olen surrut, kun ystäviä on poistunut täältä koronan vuoksi. Nämä menetykset ovat saaneet minut muistelemaan yhteisiä, antoisia tapahtumia ja ymmärtämään ys­tävyyden ja elämän rajallisuuden.

Koronapandemia sulki konserttisalit. Kaipaatko keikoille?

Totta kai, koska olen tottunut urakoimaan ja elättämään itseni musiikilla. Esiintyminen on ollut oleellinen osa elämääni, ja olen kiitollinen, ­että olen saanut palvella ihmisiä tässä ammatissa näinkin pitkään. Yritän aina yltää musiikillani ja lauluillani ihmisestä ihmiseen. Tämä kevät kuluu uuden musiikin parissa.

Esittämäni Kesäkatu-kappale valittiin vuosikymmenien ajan aina­ kesän parhaaksi lauluksi, mutta sitten tuli Popeda, joka meni ohi Pitkä­ kuuma kesä -laulullaan. Nyt päätin Janne Rintalan kanssa ryhtyä vastaiskuun, ja teemme uuden kuuman kesäbiisin. Työstän hänen kanssaan myös LP-levyä nyt keväällä.

Lue lisää: Danny yllätti päätöskonsertissaan: ”En voi lopettaa, koska silloin kuolen – Olen kuin hai, jolta pysähtyessä loppuu happi”

X