Erikan, 24, ja äiti Saijan, 51, välit ovat lämpimät ja toisinaan räiskyvät. "Äiti ei ole koskaan tuominnut valintojani."
Julkkikset

Dannyn kanssa seurusteleva Erika Vikman: ”Äiti ei ole koskaan tuominnut valintojani”

Erika Vikmanin, 24, tie koko Suomen tuntemaksi laulajaksi ei ollut helppo. Lukiossa itsetuntoa koetteli syömishäiriö. Viime talvena suhde 50 vuotta vanhempaan Dannyyn nostatti kohun. "Vaikka minulla on äitini Saija Vikmanin kanssa tuliset välit, hän on aina ollut sataprosenttisesti tukenani", Erika sanoo.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Sara Pihlaja/Otavamedia

Kun Vuoden 2016 tangokuningatar Erika Vikman oli 17-vuotias, hänen äitinsä Saija Vikman huomasi, että Erika ei enää syönyt normaalisti. Jo ennestään hoikan tytön paino alkoi pudota. Äiti huolestui.

Lukion toisella luokalla Erika havahtui itse siihen, että kaikki ei ollut kunnossa. Hän hakeutui koulupsykologin vastaanotolle.

– Meille vanhemmille varsinainen syömishäiriö tuli kuitenkin tietoon vasta sen jälkeen, kun koulun oppilashuollosta otettiin meihin yhteyttä. Ymmärrän, että murrosikäinen ei välttämättä puhu asioista ensimmäisenä vanhemmilleen. Oli suuri helpotus, että asiaan tartuttiin ja pääsimme yhdessä keskustelemaan ammattilaisen kanssa siitä, kuinka auttaa ja tukea tytärtämme, Saija sanoo.

Erika Viklman ja äiti Saija Vikman

Erikan, 24, äiti kuuli tyttärensä kiusaamiskokemuksista ensimmäistä kertaa Iholla-sarjassa. ”Tuntuu hurjalta oppia asioita omasta lapsestaan television ja lehtien kautta”, Saija, 51, sanoo.

Huolestunut äiti yritti olla kyttäämättä liikaa tyttären syömisiä ja liikkumisia, sillä asiasta tuli helposti riitaa heidän välilleen.

– Ilman ammattilaisen tukea emme olisi pärjänneet vaikeassa tilanteessa, Saija sanoo.

– Vaikka minulla on äitini kanssa tuliset välit, hän on aina ollut sataprosenttisesti tukenani, Erika sanoo.

Danny on otettu Erikan perheessä hyvin vastaan

Viime joulukuussa Erika, 24, ja musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 74, kertoivat seurustelevansa. Suhde – erityisesti pariskunnan ikäero – aiheutti kohun. Tuntemattomat ihmiset arvostelivat Erikan ja Dannyn suhdetta. Kotona Erika on saanut olla rauhassa.

– Äiti ei ole koskaan tuominnut valintojani. Hän tietää, että kuljen joka tapauksessa omia polkujani. Äiti ei ole antanut minulle neuvoja kumppaninvalintaan. Vanhempani ovat aina luottaneet siihen, että teen omat ratkaisuni niin kuin parhaaksi näen, Erika sanoo.

Erikalla ja Dannylla on ikäeroa 50 vuotta.

Erikan ja Dannyn ikäerosta nousi kohu, kun suhde paljastui. Pariskunnalla on ikäeroa 50 vuotta. (Kuva: Marjo Tynkkynen)

Erika iloitsee siitä, että ikäerosta ei ole tehty kotona numeroa. Danny on otettu perheessä yhtä hyvin vastaan kuin Erikan pikkusiskon poikaystävä, joka on Dannya 50 vuotta nuorempi.

”Tällä hetkellä en haaveile perheestä”

Äidin ja tyttären välit ovat lämpimät ja toisinaan räiskyvät, vaikka murrosiän myrskyt ovat ohi. Lapsuudenkoti Lempäälässä on se paikka, jossa Erika voi olla oma itsensä ja jonne hän poikkeaa keikkamatkoillaan yöpymään, saunomaan tai tunniksi päiväunille ennen kuin on taas lähdettävä tien päälle.

Äitinsä kaltainen äiti Erika haluaisi olla omille lapsilleen, jos sellaisia joskus siunaantuu.

– Sellainen äiti, joka sanoo, että kuuntele itseäsi, usko unelmiisi äläkä anna kenenkään lannistaa sinua. Tällä hetkellä en kuitenkaan haaveile perheestä, vaan haluan keskittyä täysillä uraani.

Juttu on katkelma Annan 31/2017 jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Tangokuningatar Erika Vikman: ”Dannyn itsevarmuus on seksikkäintä”

Erika Vikmanin, 23, kanssa seurusteleva Danny, 74: ”Kiinnostun naisesta, joka hehkuu eroottista ja henkistä vetovoimaa

Danny rakkauselämästään: ”Tarvitsen naista yön jumalattareksi”

X