Julkkikset

Ensitreffit alttarilla -parin Johannan ja Markuksen rakkaus kukoistaa: ”Olemme päässeet vaikeidenkin vaiheiden yli”

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneet Markus ja Johanna ovat edelleen yhdessä ja suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta. Pari osti vastikään yhteisen asunnon. – Elämämme peruselementit alkavat olla nyt kohdillaan. Haluamme nauttia yhdessäolosta, reissaamisesta ja yhteisten asioiden suunnittelemisesta, Johanna kertoo.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: MTV

Ensitreffit alttarilla -ohjelman 4. tuotantokaudella, eli reilu vuosi sitten, Turussa asuva Johanna, 33, ja porvoolainen Markus, 40, vihittiin tv-kameroiden edessä. Paljon on tapahtunut sen jälkeen.

Johanna ja Markus ostivat yhteisen kodin maaliskuussa

Ohjelman kuvauksista asti käytännössä Johannan yksiössä asunut Markus luopui alkuvuodesta lopullisesti Porvoon asunnostaan. Maaliskuussa Johanna ja Markus ostivat Turusta yhdessä kolmion, johon he muuttivat kesäkuussa.

– On ollut kiva fiilis siitä, että tämä asunto on meidän yhteinen. Vaikka jo yksiössä painotin, että haluan Markuksen olevan kuin kotonaan, nyt on varmaa, että hän ei vahingossakaan koe olevansa vain minun nurkissani pyörimässä. Olemme päässeet laittamaan yhdessä yhteistä kotia, Johanna kertoo.

– Kotimme on varsin tyylikäs. Televisiosta saattoi saada käsityksen, että en osaa sisustaa. Olen kuitenkin pysynyt hyvin matkassa mukana ja sanonut myös sisustusasioissa mielipiteeni, Markus kertoo.

– Markus on yllättävän tarkka kaikissa sisustusasioissa! Ei tämä niin mene, että minä vain menen ostamaan jotain tai ilmoitan, että mikä on hyvä. Mielestäni on vain hyvä, että yhteisessä kodissamme näkyy kummankin kädenjälki, Johanna sanoo.

Markuksen työpaikanvaihdos toi lisää yhteistä aikaa arkeen

Uudet tuulet ovat vuoden aikana puhaltaneet Johannalle ja Markukselle muuallakin kuin asumisrintamalla. Helmikuussa Markus vaihtoi työpaikkaa. Kahden tunnin työmatka Helsinkiin vaihtui puolen tunnin työmatkaksi Saloon.

Työpaikanvaihdos on tuonut parille paljon lisää yhteistä aikaa. Enää Markus ei lähde kuudelta aamulla junalle ja palaa kotiin vasta seitsemän maissa. Nykyään hän on kotona samoihin aikoihin Turussa työskentelevän Johannan kanssa.

– Arki oli ennen matkustelua Turun ja Helsingin välillä. Oikeastaan vasta nyt olemme päässeet kunnolla tutustumaan ja elämään yhteistä arkea, Markus sanoo.

– Enää ei ole kuormittavia työmatkoja tai yksiön ahtautta. Elämämme peruselementit alkavat olla nyt kohdillaan. Haluamme nauttia yhdessäolosta, reissaamisesta ja yhteisten asioiden suunnittelemisesta, Johanna kertoo.

Olemme alusta asti puhuneet, että kummankin jonkun ajan haave on perheen perustaminen.

Televisiossa on jo nähty, kuinka Johanna ja Markus kävelevät Ikeassa pinnasänkyjen ohi. Paluu kyseiselle osastolle ei kuitenkaan ole parin mielessä aivan lähiaikoina.

– Olemme alusta asti puhuneet, että kummankin jonkun ajan haave on perheen perustaminen. Eihän tässä mitään nuoria olla, mutta ei tässä mikään kiirekään ole, Johanna sanoo.

– Kaikki ajan kanssa, Markus komppaa.

Vuosipäivänään pari palasi Suomenlinnaan

Johanna ja Markus menivät naimisiin viime vuonna 24. toukokuuta Suomenlinnassa. Vuosipäivänään he palasivat samoihin maisemiin muistelemaan menneitä.

– Viimeksi menimme Suomenlinnaan kumpikin omia polkujamme. Nyt menimme yhdessä. Kävimme hääpaikallamme ja katselimme muutenkin vähän paikkoja, Johanna kertoo.

Markus ja Johanna törmäsivät visiitillään kahteen Suomenlinnassa työskentelevään naiseen, jotka olivat nähneet Johannan Suomenlinnassa vuosi sitten vain hetki ennen häitä.

– Näytin niin jännittyneeltä, että heidän olisi tehnyt mieli toivottaa minulle tsemppiä ja onnea. He eivät silti uskaltaneet huutaa minulle. Nyt he kuitenkin tulivat sanomaan, että kiva nähdä minut ja Markus yhdessä täällä, Johanna kertoo.

Suomenlinnassa vierailun jälkeen Johanna ja Markus suuntasivat vielä kaupunkilomalle Berliiniin.

Toisen hyvät ja huonot puolet ovat tulleet tutuiksi

Viime vuoden lopussa Johanna ja Markus kertoivat Anna.fi:n haastattelussa, että heidän vahvuutensa on ollut se, että kumpikin panostaa suhteeseen täysillä. Kuten kaikissa suhteissa, myös Johannalla ja Markuksella on kuitenkin ollut omat vaikeutensa.

– Ehkä meidän tarinamme näyttäytyi ohjelmassa helpompana ja siloisempana kuin miten kumpikin meistä sen koki sisällään, Johanna pohtii.

Temperamenttinen Johanna on nopea ja suorasanainen, kun taas Markus on pohdiskelevampi ja hitaammin avautuva. Luonne-erot yhdessä kummankin ajoittaisen jääräpäisyyden kanssa ovat tuoneet suhteeseen haasteita aika ajoin.

Vahvasti samassa veneessä soudetaan. Toinen ei huopaa ja toinen souda, vaan samaan suuntaan mennään.

– Arvostan hirveästi sitä, että olemme päässeet vaikeidenkin vaiheiden yli. Ei se helppoa ole ollut, Markus kertoo.

– Olemme riidelleet kerran jos toisenkin tämän reilun vuoden aikana, mutta pikkuhiljaa toista alkaa ymmärtää paremmin. Olemme pitäneet mielessä myös ammattiavun, jota saimme asiantuntijoilta ohjelman aikana. En tiedä, olisimmeko päässeet ilman sitä näin pitkälle, Johanna sanoo.

Kun Johannaa kalvoi epävarmuus, Markus oli suhteen tukipilari

Viime syksyyn asti Johanna koki epävarmuuden hetkiä siitä, seisooko Markus hänen rinnallaan rakkauden eikä esimerkiksi ulkopuolelta tulevan paineen takia. Perusrauhallinen Markus on hetkittäin ollut suhteen tukipilari, kun Johanna on painiskellut epävarmuutensa kanssa.

– Nyt uskon siihen, että Markus on jäänyt rinnalleni minun takiani, eikä sen takia, että olemme tavanneet jonkun tv-ohjelman kautta. Markus on tehnyt ihan valtavan suuria muutoksia. Hänellä on vaihtunut paikkakunta ja työpaikka. Koko Markuksen arki on mennyt ihan täysin uusiksi. Itse olen saanut pysyä samassa työpaikassa ja kaupungissa. En tiedä, olenko osannut tuoda tarpeeksi hyvin esille sitä, kuinka paljon arvostan Markuksen rohkeutta tehdä meidän vuoksemme tällaisia muutoksia. Markus tekee myös paljon pieniä asioita arjessa. Jos minä teen jotain, pidän siitä melua jo etukäteen. Markus on huolehtija, Johanna ylistää aviomiestään.

– Johanna on kodinhengetär. Hän pitää hyvää huolta meistä ja on rakastettava vaimo ja oma positiivinen, ihana itsensä, Markus luettelee Johannan parhaita puolia.

Yhteinen tulevaisuus näyttää valoisalta

Johannan ja Markuksen mukaan heidän suhteensa on tällä hetkellä vakaampi ja rauhallisempi kuin ikinä. Tylsää heillä ei kuitenkaan keskenään ole. Kummallakin on vahva usko yhteiseen tulevaisuuteen.

– Nyt meillä on erilainen usko tulevaan kuin alussa. Uskallamme jo katsoa yhteistä tulevaisuuttamme pidemmälle, Johanna sanoo.

– Vahvasti samassa veneessä soudetaan. Toinen ei huopaa ja toinen souda, vaan samaan suuntaan mennään. Kaikki asiat eivät ehkä toimi saman tien, vaan ottavat vähän enemmän aikaa. Kaksi ihmistä kypsyy hieman eri tavalla eri asioihin. Viinikin paranee vanhetessaan. Ajattelen ihan samalla tavalla suhteestamme. On varmasti paljon hyviä puolia, joita emme toisissamme edes vielä tiedä. Niiden kohtaaminen on vielä edessä, Markus sanoo.

X