Julkkikset

Erja Häkkinen Seurassa: Avioero Mika Häkkisen kanssa 10 vuotta sitten hitsasi lapset yhteen

Yrittäjä ja kahden teini-ikäisen äiti Erja Häkkinen kertoo Seura-lehdessä avoimesti läheisestä suhteestaan lapsiinsa. 10 vuotta sitten tapahtunut ero Mika Häkkisen kanssa oli lapsille rankkaa aikaa, mutta se myös lähensi sisaruksia.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Otavamedia

Erja Häkkinen kertoo Seura-lehden haastattelussa, että hänellä on erittäin läheiset suhteet lapsiinsa. Lapset Hugo, 17, ja Aina, 13, ovat liitosta formulatähtenä tunnetun ex-miehen Mika Häkkisen kanssa.

”Kun poikani tulee koulusta, hän tulee ensimmäisenä halaamaan minua – ihan joka päivä. Me halaamme ja pussaamme. Se on tärkeää. ”Rakastan sinua” on meillä joka päiväinen kommentti”, Erja kertoo.

Erjalle on myös tärkeää, että lapset pystyvät puhumaan äidilleen kaikesta rehellisesti ja avoimesti. Kahden teini-ikäisen äiti on tehnyt selväksi, ettei ole mitään aihetta, josta he eivät voisi äidin kanssa puhua.

”Huomaan, että molemmat lapseni ovat rohkeita ja uskaltavat olla kanssani eri mieltä. Lapset kertovat minulle kaiken. Onpa asia negatiivinen tai ei, se käydään läpi. Puhumme paljon kouluasioista ja kavereista ja Hugon kanssa myös yöelämästä, alkoholista ja huumeista”, Erja paljastaa.

Avioero Mika Häkkisen kanssa hitsasi perheen yhteen

Esikoispoika Hugo syntyi joulukuussa 2000. Ensi keväänä Hugo kirjoittaa ylioppilaaksi ja lähtee yliopistoon.

”Hugo täyttää loppuvuodesta 18. Häntä katsoessani mietin, mihin se pikkupoika hävisi. Se aika, kun lapset ovat lapsia, on hirveän lyhyt. En osaa kuitenkaan haikailla heidän kasvamistaan. Hugosta on tullut aikuinen mies”, Erja kertoo Seuran haastattelussa.

Erjan ja Mikan avioero kymmenen vuotta sitten oli lapsillekin vaikeaa aikaa, mutta sisaruksista kasvoi yhdessä loistava tiimi.

”Luulen, että avioero oli se, joka hitsasi heidät yhteen. He jakoivat yhdessä tuon erikoisen ajanjakson. En tiedä, ovatko he ikinä edes kunnolla riidelleet”, Erja kertoo.

Erjalla on hyvät välit Mika-isään

Vaikka Erja ja Mika Häkkinen erosivat, he päättivät kuitenkin jäädä lapsineen Monacoon. Erja kertoo, että hänellä on lasten isän kanssa hyvät välit.

Erja, Mika ja Hugo Häkkinen vuonna 2006.

Erja, Mika ja Hugo Häkkinen vuonna 2006.

Erja on asunut Monacossa nyt 22 vuotta.

”Moni kysyy minulta, enkö tahtoisi muuttaa takaisin Suomeen. Jos olen itselleni rehellinen, niin vastaus on, että en tiedä, pystyisinkö siihen. On ihanaa tulla Suomeen lomalle, mennä mökille ja käydä tapaamassa kavereita, mutta lapset ovat syntyneet Monacossa ja heidän koulunsa, kaverinsa ja isänsä ovat täällä”, Erja pohtii haastattelussa.

Erja Häkkinen on seurustellut kahdeksan vuoden ajan elokuva-alalla työskentelevän käsikirjoittaja-ohjaaja Mika Karttusen kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmansa hän haluaa pitää avoimina.

”Elän elämääni päivä kerrallaan: tuli mitä tuli.”

Lue Erjan haastattelu uusimmasta Seura-lehdestä.

X