Julkkikset

Eronnut Kirsi Alm-Siira: ”En luovuttanut avioliitossani, vaan päästin irti”

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira erosi viime talvena. Ex-mieheen hänellä on hyvät välit. – Menin fiksun ja hyvän miehen kanssa naimisiin, ja nyt olen eronnut fiksusta ja hyvästä miehestä. 

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Liisa Valonen

–Kalle ei ole kadonnut elämästäni, Kirsi Alm-Siira sanoo.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira erosi viime talvena. Ex-mieheen hänellä on hyvät välit. – Menin fiksun ja hyvän miehen kanssa naimisiin, ja nyt olen eronnut fiksusta ja hyvästä miehestä. 

Tv-toimittaja Kirsi Alm-Siira, 46, erosi Kalle Siirasta viime talvena, ja parin 8- ja 13-vuotiaat tytöt jäivät asumaan vanhaan kotiin. Vanhemmat asuvat omissa asunnoissaan ja vuorottelevat entisessä yhteisessä kodissa.

– Kaipasin itsenäisyyttä, ja olen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni sinkku. Siitä lähtien, kun muutin lapsuudenkodistani, olen ollut aina parisuhteessa. Tuntuu, että olen uuden matkan alussa, Kirsi sanoo.

Hän ei haaveile villistä sinkkuelämästä eikä uudesta ihmisestä.

– Tuntuisi oudolta hakea parempaa ihmistä kuin Kalle, koska en usko, että häntä parempaa on olemassakaan. Menin fiksun ja hyvän miehen kanssa naimisiin, ja nyt olen eronnut fiksusta ja hyvästä miehestä. Sen takia uskon, että asiat järjestyvät.

”Kalle on muokannut minua paljon”

Käytännössä ero ei ole muuttanut paljoakaan Kirsin elämässä.

– Olemme edenneet maltillisin askelin. Nukun usein vanhassa kodissani, ja työpaikkani on pysynyt samana. Vietän aika vähän aikaa uudessa asunnossani, sillä niinä viikkoina, kun en ole lasten kanssa, teen paljon töitä.

Pariskunta tapasi vuonna 2001, kun he työskentelivät toimittajina Sport FM -radiokanavalla.

– Olimme yhdessä liki 20 vuotta, suurimman osan aikuiselämästäni. Hän on muokannut minua paljon. Hän on yksi elämäni tärkeimmistä ihmissuhteista.

– Kalle ei ole kadonnut elämästäni. Soitan edelleen hänelle ensimmäisenä, jos jokin lapsiin tai vaikkapa työhöni liittyvä asia mietityttää. Ihmissuhde voi muuttaa muotoaan ilman, että sen tärkeys katoaa.

Kirsin mielestä hänessä itsessään on parasta hyvä itsetunto. Se näkyy myös hänen työssään uutistoimittajana.

– Joskus saatan epäillä, että olenko hyvä äiti tai ystävä, mutta töissä en epäile itseäni koskaan.

– Elämä ei ole taistelua, vaan iloa, onnea, rakkautta, lempeä. Ei minusta ole siihen, että koko ajan pitäisi kärsiä ja taistella. Tämä koskee niin työtä kuin ihmissuhteitakin. En luovuttanut avioliitossanikaan, vaan päästin irti. Ainoa vaihtoehto elämässä on pyrkiä onnellisuuteen.

Luit juuri lyhennelmän Annan 23/2021 Tässä iässä -kansijutusta, jonka on kirjoittanut Tyyne Pennanen. Haastattelussa Kirsi Alm-Siira kertoo, millaisia eväitä hän sai elämäänsä äidiltään ja miten hänen arkensa nyt rakentuu. Mitä ystävyys Kirsille merkitsee, entä millaiset kokemukset ovat ohjanneet hänen elämäänsä? Lue koko juttu numerosta 23/2021 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X