Viivi Pumpanen
Viivi kaipaa hektisen työn vastapainoksi paljon hiljaisuutta.
Julkkikset

Esiintymisjännityksestä kärsinyt Viivi Pumpanen: ”Olen itse asiassa aika ujo”

Viivi Pumpanen purjehtii Atlantin yli -ohjelmassa muiden julkkisten kanssa valtameren yli rankoissa olosuhteissa. Erakkoluotoiseksi tunnustautuva Viivi ei kuitenkaan jännittänyt matkan mahdollisia vaaroja vaan reissun sosiaalista puolta.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: TV5

Juontaja Viivi Pumpanen ylittää Atlantin yli -ohjelmassa valtameren yhdessä kansanedustaja ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimon, Hjalliksen pojan Joel Harkimon, laulaja Arja Korisevan, juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilammen, jääkiekkolegenda Kimmo Timosen ja huippukokki Jyrki Sukulan kanssa. Julkkismiehistön lisäksi mukana matkalla olivat myös veneen omistaja Jyrki Mäki, ensiapu- ja pelastusvastaava Ville Hytönen sekä kuvausryhmä.

Kolme viikkoa ihmisten ympäröimänä jännitti

Ennen matkaa Viiviä jännitti eniten reissun sosiaalinen puoli. Viivi tiesi, että Atlantin aalloilla tultaisiin viettämään yhteensä kolme viikkoa samoja naamoja katsellen.

– Olen hieman erakkoluonne. Pakenen aina erämaihin vaeltelemaan ja vietän aikaa koiran kanssa luonnossa. Toki olen supliikki ja tykkään olla ihmisten kanssa. Rakastan työssänikin juuri sitä puolta. Mutta kun päivä on ohi, haluan kotiin ja olla hiljaa. Tarvitsen hiljaisuutta todella paljon. Minusta tuntuu, että mielenterveyteni vuoksi minulla pitääkin olla kaksi erilaista elämää: kotona ja töissä. Töissä on hulabaloota ja kotona on rauhaa, Viivi kertoo.

Viivi kuitenkin yllättyi positiivisesti siitä, miten hyvin veneelläkin sai otettua omaa aikaa. Lopulta ihmisten ympäröimänä oleminen ei enää tuntunutkaan ahdistavalta.

– Kaikki porukassa olivat fiksuja, kokeneita ihmisiä. Jos joku meni yksin istumaan, kaikki tajusivat, että hän tarvitsee nyt hetken omaa aikaa. Kukaan ei silloin mennyt länkyttämään tälle ihmiselle. Onneksi kaikilla mukana olijoilla oli tällaista tilannetajua.

Viivi on kärsinyt esiintymisjännityksestä

Viivi kertoo, että hän ei ole koskaan pelännyt fyysisiä haasteita. Ohjelmaan suostuessa Viivi ei pohtinut, selviääkö hän matkasta fyysisesti. Henkiset koetukset ovat Viiville fyysisiä koetuksia vaikeampia. Esimerkiksi jännitys on henkilökohtaisessa elämässä asia, jonka kanssa hän on kamppaillut.

– Olen itse asiassa aika ujo. Se tulee ilmi itsekriittisyytenä ja siinä, että jännitän ihmispaljouksia. Jännitykseni on ollut jopa niin paha, että kouluaikoina en uskaltanut esiintyä luokan edessä. Silti nykyään esiinnyn työkseni. Olen periksiantamaton ja minulla on halu kokea ja voittaa itseni. Jännitän edelleenkin, mutta nykyään hallitsen jännitykseni.

Takaumia ja unia reissusta

Atlantin yli -ohjelman kuvauksissa koettiin paljon tunteita ja tapahtumia lyhyessä ajassa. Viivi kertoo, että hän on reissun jälkeen nähnyt unia ja takaumia veneen tapahtumista.

– Minusta tuntuu, että moni asia meni kuvausten aikana minulta ohi, sillä kaikki tapahtui niin nopeasti. Tajusin vasta myöhemmin reissun jälkeen, mitä kaikkea matkalla koin.

Atlantin yli TV5:llä sunnuntaisin klo 21.00.

X