Julkkikset

Etäsuhteessa elävät Valtteri ja Emilia Bottas haaveilevat yhdessä asumisesta: ”Tällä hetkellä menemme päivä ja vuosi kerrallaan”

Formulakuski Valtteri Bottas ja esteratsastuksessa kisaava Emilia-vaimo tiedostavat, että kummassakin lajissa on riskinsä. – Jännitän Emilian kisoja paljon enemmän kuin omiani, Valtteri paljastaa. Aviopari haaveilee tällä hetkellä siitä, että jonain päivänä he asuvat saman katon alla vuoden ympäri.

4.2.2019 Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Emma-gaalaa ensimmäistä kertaa paikan päällä seurannut aviopari, F1-kuski Valtteri Bottas, 29,  ja esteratsastaja Emilia Bottas, 26, kertovat ehtineensä nauttia alkuvuodesta toistensa seurasta. Yhteinen aika ei ole heille itsestäänselvyys.

– Olemme saaneet lomailla yhdessä, mutta nyt kummallakin ovat alkaneet pikku hiljaa omat kiireet uuden vuoden osalta. Valmistaudun formulakauteen ja Emilia omiin esteratsastuskisoihinsa, tammikuun puolivälistä tien päällä ollut Valtteri kertoo.

Valtteri myöntää, ettei formulakuskin kurinalainen elämä ja jatkuva erossaolo Emilia-vaimosta ja lähipiiristä ole aina helppoa. Etäsuhteessa ison osan vuodesta elävällä pariskunnalla on kodit sekä Suomessa että Monacossa.

– Totta kai urheilijan elämä on raskasta, ja uhrauksia pitää tehdä. Ei se aina pelkästään herkkua ole. Mutta silloin kun jotain tekee tosissaan, niin mikään ei tule helpolla. Se on ammatinvalintakysymys, Valtteri tuumii.

Valtteri ja Emilia Bottas

Aviopari edusti yhdessä Emma-gaalan punaisella matolla. Valtteri ja Emilia Bottas avioituivat syyskuussa 2016.

Emilia voisi matkustaa miehensä mukana maailmalla enemmänkin, mutta on halunnut pitää kiinni omista menoistaan, eikä järjestää kalenteriaan vain toisen mukaan. Pari vuotta sitten Emilia vaihtoi uimahallit esteratsastusareenoihin, ja kisaa nykyään lajissa tosissaan.

– Ei mikään estä, ettenkö voisi kiertää enemmänkin Valtterin mukana, mutta minusta minulla pitää olla omiakin juttuja. Valtterikin on aina arvostanut sitä, että minulla on omat mielenkiinnonkohteeni ja intohimoni. Tietysti yritän päästä aina mahdollisuuksien ja aikataulujen puitteissa moikkaamaan ja kannustamaan häntä, helmikuussa oman kisakautensa aloittava Emilia tuumii.

Uinnin esteratsastukseen vaihtanut Emilia Bottas: ”Lajin vaarallisuutta ei voi pelätä”

Valtteri ja Emilia Bottas jännittävät toistensa puolesta

Valtteri ja Emilia myönsivät, että puolison kisojen seuraaminen sivusta tekee usein tiukkaa.

– Totta kai jännitän aina Valtterin puolesta. Se on aina aivan eri asia, kun joku tuttu on kisaamassa, ja varsinkin, jos se on oma mies, Emilia sanoo.

Valtteri on samoilla linjoilla.

– Jännitän paljon enemmän Emilian kisoja kuin omiani. Fiilis on ihan erilainen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Emilia Bottas (@emiliabottas) jakama julkaisu

Formulat ja esteratsastus ovat molemmat täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja kumpikin myös tiedostaa, että lajeissa on mahdollista satuttaa itsensä.

– Meillä molemmilla on aika extreme-lajit, jossa on omat riskinsä, joten kummallakaan ei ole varaa sanoa mitään toiselle. Tietysti riskit tiedostaa, mutta ei niitä voi silti alkaa pelkäämään ja elämään koko ajan pelossa, Emilia sanoo.

– Olemme myös kummatkin aika vauhtipäitä, emmekä varmasti siksi osaa pelätä, Valtteri myötäilee vaimoaan.

Yhteinen arki odottaa

Vähäisenä vapaa-aikanaan kaksikko keskittyy vähemmän vauhdikkaisiin lajeihin.

– Olemme urheilleet vuosien varrella paljonkin yhdessä, ja Valtteri on muun muassa käynyt uimassa kanssani. Nykyään käymme lähinnä yhteisillä koiralenkeillä, Emilia kertoo.

Tulevaisuudenajatuksena on, että pariskunta asuu vielä jonain päivänä vuoden ympäri saman katon alla.

– Se on vielä jonain päivänä edessä, mutta tällä hetkellä menemme päivä ja vuosi kerrallaan, Valtteri toteaa.

Lue myös

Suosittelemme