Julkkikset

Ex-uutisankkuri Aino Huilaja elää unelmaansa erämaamökissä Lapissa – kertoo asiasta Seurassa: ”Ennen hain merkityksellisyyttä työstä, mutta elämään voi löytää merkitystä muustakin”

Irtisanoutuminen, pakettiautoelämä ja lopulta Kittilän erämaa toivat rauhan pitkän uran toimittajana ja uutisankkurina tehneelle Aino Huilajalle. Nyt Aino kertoo Seurassa, miten asuminen Kittilän erämaassa sujuu.

Teksti:
Aino Haaparanta
Kuvat:
Pekka Nieminen

Aino Huilaja kertoo Seurassa, miksi hän päätyi tekemään radikaalin elämänmuutoksen.

Irtisanoutuminen, pakettiautoelämä ja lopulta Kittilän erämaa toivat rauhan pitkän uran toimittajana ja uutisankkurina tehneelle Aino Huilajalle. Nyt Aino kertoo Seurassa, miten asuminen Kittilän erämaassa sujuu.

1,5 vuotta sitten toimittaja ja uutisankkuri Aino Huilaja, 38, ja hänen miehensä Jerry Ylkänen, 40, päättivät rauhoittaa työstä täyttyneet elämänsä ja jättää hektisen kaupunkilaisarjen taakseen.

Aino irtisanoutui vakituisesta työstään, ja pariskunta lähti kiertämään pakettiautolla Eurooppaa.

Korona muutti kuitenkin suunnitelmat, joten paluu kotimaahan oli edessä aiemmin kuin pari oli ajatellut. 19-vuotiaana Lapista pois muuttanut Aino kertookin Seuran haastettelussa, että ajatus talven viettämisestä hänen Reino-isänsä rakentamassa sähköttömässä hirsimökissä Kittilän erämaassa syntyi viime kesänä Jäämeren rannalla.

Aino Huilaja punainen takki yllään.
Aino Huilaja haluaa jatkaa vapaata elämäntapaa.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua.

”Paras hetki on, kun tulee saunasta pihalle vilvoittelemaan ja taivaalla on revontulia tai kirkas tähtitaivas. Sellaista en ole kokenut ennen. Siinä on jotain tuttuutta ja uutuudenviehätystä. On aivan hiljaista, vain pakkanen paukkuu puissa. Ne hetket saavat tuntemaan, että olen hyvin etuoikeutettu”,  Aino Huilaja kuvailee Seurassa.

Lue myös: Poliisina toiminut Annukka Cederlöf muutti maalle ja irtisanoutui: ”Haluan toteuttaa haaveitani nyt, koska huomenna voi olla myöhäistä”

Aino Huilaja löysi elämään uudenlaista merkityksellisyyttä

Aino Huilajan mukaan sekä hän että Jerry toivovat voivansa jatkaa vapaata elämäntapaa myös tulevaisuudessa. Pariskunta kertoo lehdessä, ettei heillä ole tarkkoja suunnitelmia siitä, milloin paluu kaupunkiin tapahtuu, vai tapahtuuko ollenkaan.

”Ennen hain merkityksellisyyttä työstä, mutta elämään voi löytää merkitystä muustakin eikä tarvitse piirtää itseään ammatin mukaan. Saan edelleen merkitystä siitä, mitä teen, mutta elän nyt paljon rauhallisempaa elämää.”

Lue Seurasta, mitä Aino Huilaja ja Jerry Ylkänen ajattelevat tulevaisuudesta ja mitä he ovat oivaltaneet erämaassa asuessaan!

X