Julkkikset

Antti Tuisku muuttaa takaisin Lappiin – iloitsee paluustaan pohjoiseen: ”Ajan myötä kaipuu kotiseudun maisemiin on kasvanut kasvamistaan”

Laulaja Antti Tuisku muuttaa takaisin pohjoiseen. Päätöksen syynä on kaipuu kotimaisemiin ja hiihtämään. Hän kertoi asiasta omassa Instagramissaan.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Antti Tuisku haluaa päästä hiihtämään.

Laulaja Antti Tuisku muuttaa takaisin pohjoiseen. Päätöksen syynä on kaipuu kotimaisemiin ja hiihtämään. Hän kertoi asiasta omassa Instagramissaan.

Laulaja Antti Tuisku muuttaa takaisin Lappiin. Hän ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa. Rovaniemeltä kotoisin oleva laulaja on sanojensa mukaan miettinyt jo viime talvena haluavansa takaisin pohjoiseen.

”Ajan myötä kaipuu kotiseudun maisemiin on kasvanut kasvamistaan. Sen hiljaista, vaimeaa ääntä ei ole saanut sammumaan edes se, että mulla on ollut aina mahdollisuus reissata kotona pohjoisessa aika ajoin”, hän kertoo Instagramissa Jätkänkynttiläsillasta otetun kuvan yhteydessä.

Kaipuuta on kasvattanut myös halu päästä hiihtämään.

”Toisaalta kaipuuta on taas kasvattanut jatkuva jännitys siitä, saadaanko etelään lunta. Ajatelkaa! Minä miettimässä, tuleeko tänäkään talvena suksille käyttöä Etelä-Suomessa.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Antti Tuisku (@antti_tuisku) jakama julkaisu

Takana haastava vuosi

Koronavuosi on ollut Antin sanojen mukaan haastava ja opettavainen. Tänä kesänä hänen oli tarkoitus pitää suuret Bailantai-konsertit Helsingin Olympiastadionilla, mutta poikkeustilanteen vuoksi ne siirtyivät vuodella eteenpäin.

”Itsekin olen löytänyt itteni uusien, erilaisten ja välillä pelottavien ajatusten keskeltä”, hän kirjoittaa Instagramissa.

”Samalla olen äärimmäisen kiitollinen, että nyt tuntuu, että tiedän paremmin mitä se minunkin usein toitottamani hetkessä eläminen oikeasti tarkoittaa.”

Kohtaaminen asiakkaan kanssa oli käänteentekevä

Vuonna 2019 Antti palasi tauolta ja kertoi Annan haastattelussa, että tauon aikainen vuosi oli ollut hänen elämässään käänteentekevä. Sen aikana hän opiskeli liikuntaneuvojaksi, jotta saisi kosketuspintaa muihin asioihin kuin artistiuteen.

– Myönnetään sitä tai ei, tämä ala on vähän mielipuolinen. Sitä vähän tahtomattaankin ja tiedostamattaankin ajautuu omaan norsunluutorniinsa, mistä käsin sitten projisoi ympärillä olevaa maailmaa. Kosketus oikeaan elämään helposti hieman häviää, Antti pohti Annan haastattelussa.

Studiokuvassa Antti Tuisku. Antti Tuisku muuttaa takaisin pohjoiseen.
Antti Tuisku muuttaa takaisin kotiseudulleen. Takana hänellä on opettavainen koronavuosi.

Eräs kohtaaminen liikuntaneuvojana asiakkaan kanssa on jäänyt Antille erityisesti mieleen. Hän oli vienyt 60-vuotiaan asiakkaansa ja tämän vaimon vuorille vaeltamaan. Siellä asiakas kertoi, miten mullistava vaikutus heidän välisellänsä asiakassuhteella oli ollut hänen elämäänsä.

– Asiakkaani vähän itki ja minä vähän itkin. Silloin tajusin, että kaikki tämän tyyppiset tunnetilat, jotka ovat elämän suola, ovat aina tulleet minulle artistiuden kautta: lauluista, esiintymisestä tai palautteesta, jota olen artistina saanut, Antti kuvaili tilannetta haastattelussa.

Sen myötä Antti sai myös tärkeän oivalluksen.

– Yhtäkkiä elämässäni loisti poissaolollaan täysin se, että minun on nyt kirjoitettava joku laulu sen takia, etten osaa tehdä mitään muuta. Ennen en ole pystynyt olemaan aidosti onnellinen ilman, että siihen liittyy artistius. Nyt on ihan eri fiilis.

X