Mika Häkkinen
Julkkikset

Formulalegenda Mika Häkkinen elämänasenteestaan: ”Ei pysähdytä paikalleen, vaan mennään eteenpäin”

Kymmenen vuotta sitten uransa kilpa-ajajana lopettanut Mika Häkkinen nauttii tuoreesta avioliitostaan. Nyt hän aikoo keskittyä oman henkilöbrändinsä vahvistamiseen.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

 

Kymmenen vuotta sittan uransa kilpa-ajajana lopettanut, kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen, 48, on mennyt eteenpäin myös siviilielämässään, sillä hän solmi toisen avioliittonsa kolme kuukautta sitten.

– Ei pysähdytä paikalleen, vaan koko ajan mennään eteenpäin, hän summasi elämänasenteensa.

Mika sanoo, että nyt hänen tärkein tavoitteensa on vahvistaa Mika Häkkinen -brändiä verkostoitumalla mahdollisimman mielenkiintoisten ja merkityksellisten yhteistyökumppanien kanssa.

Mika ja hänen pitkäaikainen elämänkumppaninsa Marketa (o.s. Remesova) avioituivat joulukuussa kotimaassaan Monacossa. Tammikuussa tuoreen avioparin liitto siunattiin vielä Rovaniemellä yli sadan vieraan todistaessa tapahtumaa. Häitä juhlittiin kaksi päivää.

Mikalla on Marketan kanssa saamiensa lasten Ellan, Lynn Marian ja Daniel Paulin lisäksi lapset Hugo Ronan ja Aina Julia liitostaan ex-vaimonsa Erja Häkkisen kanssa.

Mika ja Erja Häkkinen erosivat vuonna 2008 kymmenen avioliittovuoden jälkeen. Vielä samana vuonna Mika muutti avoliittoon tsekkiläisen Marketansa kanssa.

Valtteri Bottas on nuori ja nälkäinen

Viikonloppuna starttaava F1-kausi on suomalaisittain mielenkiintoisin pitkään aikaan Valtteri Bottaksen siirryttyä Mercedeksen pilttuuseen.

Mika Häkkinen uskoo Valtterin mahdollisuuksiin tulevissa osakilpailuissa.

– Valtteri on nuori ja nälkäinen kundi, lahjakas kuljettaja. Formuloita voi verrata muihinkin urheilulajeihin. Jos esimerkiksi olet nuori mäkihyppääjä, niin kyllä siellä hyppyrin päällä mietit hyppääväsi pidemmälle kuin kukaan muu, Mika Häkkinen vertasi.

– Ei Valtterilla ole mitään muuta mielessä kuin se, että kyllä mä tuon Lewis Hamiltonin päihitän. Valtteri on kuitenkin uutta sukupolvea. Hänen ajatusmaailma on realistinen ja hän ymmärtää, että vastassa on kolminkertainen maailmanmestari ja maailman nopein kilpa-auto. Mutta fakta on se, että hän lähtee voittamaan.

Juttua muokattu 19.4.2017 klo 10.29

Lue lisää:

Erja Häkkinen: ”Terapia auttoi perhettämme”

X