Aira Samulin
Aira Samulinin tanssivideo on saanut sosiaalisessa mediassa paljon positiivista huomiota osakseen.
Julkkikset

Ikinuoren Aira Samulinin, 93, tanssivideo leviää sosiaalisessa mediassa – joko olet nähnyt ”viruksentappotanssin”, jota somekansa rakastaa?

Aira Samulin on neljän kuukauden eristyksen aikana liikkunut joka päivä musiikin mukana. Nyt hän on julkaissut ”viruksentappotanssiksi” kutsumansa tanssivideon.
Teksti: Janna Nousiainen Kuvat: OM-arkisto

Aira Samulin on pysynyt vetreänä myös koronakevään aikana. Julkaisemallaan Youtube-videolla hän kertoo, että on neljän kuukauden eristyksen aikana liikkunut joka päivä musiikin tahtiin. Videolla hän tanssii ja ohjeistaa 70-luvun discohitin tahtiin tanssia, jonka hän on nimennyt viruksentappotanssiksi.

– Olen opettanut tätä USA:ssa, Sapporon olympialaisissa ja Suomessa. Kappaleen nimi on Pop Corn, nyt ajattelin, että tämä olisi Pop Corona, Aira kertoo videolla.

Katso alta hyväntuulinen video!

Haluaa rohkaista muitakin energisellä esimerkillään

Aira kertoi vuonna 2017 Annan haastattelussa, että haluaa rohkaista energisellä esimerkillään muitakin vanhuksia.

– Koitan olla tällä maapallolla mallioppilas positiivisuuden suhteen. En halua tuottaa kenellekään pahaa mieltä, haluan kaikille hyvää. Se on minun tapani elää. Haluan näyttää esimerkkiä, että ihminen voi elää hyvin ja vanhaksi ja pysyä terveenä ja hyvillä mielin, Aira kuvaili tuolloin.

Perhe on Airalle tärkeä

Airalla on jälkikasvua jo neljännessä polvessa, ja lapsenlapsenlapset kutsuvat Airaa ylämummoksi. Isoäitiys on yksi Airan elämän rikkauksista, ja hän on kertonut jälkeläisten näkemisen olevan hänelle tärkeää.

– Teemme jotain hyödyllistä, koska lapselle työ on yhtä kivaa kuin leikkiminenkin, Aira kertoi viime vuonna Annan haastattelussa.

Aira on kertonut pitkän ikänsä salaisuudeksi ilon, huumorin ja mielekkään työn.

X