Julkkikset

Masked Singer Suomi -ohjelmaa juontava Ile Uusivuori: ”Toivon välillä, että itsellä olisi jokin spesifi ammatti” – näitä töitä hän haluaisi kokeilla

Ile Uusivuori juontaa maaliskuussa MTV3:lla alkavaa uutta ohjelmaformaattia Masked Singer Suomi. "En enää mieti elämässäni sitä, onko jokin asia minua, vaan mitä isompi haaste, sitä mieluummin lähden mukaan", Ile sanoo.
12.2.2020 Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: OM-arkisto

Etelä-Koreasta maailmalle lähtenyt formaatti Masked Singer on kerännyt valtavan kansainvälisen suosion. Formaatti on myyty tähän mennessä jo yli 50 maahan. 14. maaliskuuta alkaen se nähdään myös Suomen televisiossa.

Uutuussarjan juontajana toimii Ile Uusivuori. Ile kertoo, että hän lähti ohjelmaan mukaan, koska työ oli hänelle henkilökohtainen haaste.  Hän ei nimittäin saanut tietää ohjelmasta mitään etukäteen – vain sen, että hän joutuisi juontamaan ohjelmaa improvisoiden.

– En enää mieti elämässäni sitä, onko jokin asia minua, vaan mitä isompi haaste, sitä mieluummin lähden mukaan.

”Tähän maailmaan tervetullutta, että kaikki ei ole niin vakavaa”

Masked Singer Suomi -ohjelmassa esiintyy 12 suomalaista julkkista, joiden henkilöllisyys on salattu. Kukaan ei tiedä, keitä julkkikset ovat, sillä heidät verhotaan päästä varpaisiin naamiaisasun taakse. Ohjelman panelistien tehtävänä on arvata hahmon esiintymisen perusteella, kuka julkisuuden henkilö on kyseessä.

Ilelle tv-ohjelma oli jo entuudestaan tuttu sarjan amerikkalaisversiosta. Ensimmäisen jakson nähtyään Ile muistelee miettineensä, kuinka hämmentävän mielenkiintoinen formaatti on kyseessä.

– Tähän maailmaan sarja on tervetullut. Emme yhtäkkiä tiedäkään kaikkea, eikä kaikki ole niin vakavaa. Näemme ihmisistä sellaisia puolia, joita emme ole koskaan ennen nähneet.

”Haluaisin kokeilla lääkärin tai lakimiehen töitä

Naamion taakse kätkeytyminen kiehtoo myös Ileä itseään ja  hän lähtisi mielellään kokeilemaan naamion takana esiintymistä.  Asukseen hän luultavasti valitsisi jotain eläinmaailmaan liittyvää.

–  Kun olet pukeutunut hahmoksi, voit olla mitä tahansa ja tehdä mitä haluat. Ohjelmaan osallistuneet hahmot ovat kertoneet, että se on vapauttava tunne.

Joskus Ile huomaa itsekin haaveilevansa siitä, että saisi hypätä vähäksi aikaa jonkin toisen ihmisen kenkiin.

– Katsoessani kavereita toivon välillä, että itsellä olisi jokin spesifi ammatti, kuten lääkäri tai lakimies.  Sellaisia ammatteja olisi hauska kokeilla. Olen kuitenkin omissa saappaissani tyytyväinen: koen, että teen työtä, jossa olen hyvä.

Ile Uusivuori, Marja Hintikka ja lapset muuttavat uuteen kotiin

Juontohommien lisäksi Ilen keväässä riittää puuhaa. Hän jatkaa esimerkiksi jalkapallon Mestarien liiga -lähetysten studioisäntänä.  Tämän lisäksi perheellä on luvassa muutto uuteen kotiin.

– Tarvitsemme perheelle isomman asunnon. Olen kantanut laatikoita ja pakannut niitä, Ile kertoo.

Uudessa kodissa on nyt meneillään pintaremontti, johon myös Ile kertoo osallistuneensa.

– Olen maalaillut, mutta onneksi myös ammattilaiset ovat tekemässä remonttia. Kun katsoo ammattilaisten töitä, arvostan heitä enemmän ja enemmän.

Masked Singer Suomi alkaa 14. maaliskuuta MTV3:lla. 

Juttua muokattu 12.2.2020 klo 17:43: ohjelman nimi korjattu Masked Singer Suomeksi. 

Lue myös: 

Ile Uusivuori elämänmuutosten jälkeen: ”On ollut lohdullista huomata, että kun uskaltaa luopua, saa jotain uutta tilalle”

Suosikkijuontaja Ile Uusivuori: ”Jos mies kokee naisen menestyksen uhkana, se on merkki miehen omasta epävarmuudesta”

Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ovat yhdessä voimapari: ”Ile on tosi iso tuki!”

Lue myös

Suosittelemme