Julkkikset

Suosikkijuontaja Ile Uusivuori: ”Jos mies kokee naisen menestyksen uhkana, se on merkki miehen omasta epävarmuudesta”

Juontaja Ile Uusivuori saa voimaa vaimonsa Marja Hintikan urakehityksestä. – Ei ole mitään niin hienoa kuin nainen, jolla on intohimoja työelämässä.

Teksti:
Rosanna Marila
Kuvat:
Sampo Korhonen

– Rakastan rohkeutta, koska se tarttuu. Marjalla on urastaan vahva visio, ja saan voimaa hänen esimerkistään, juontaja Ile Uusivuori sanoo.

Juontaja Ile Uusivuori saa voimaa vaimonsa Marja Hintikan urakehityksestä. – Ei ole mitään niin hienoa kuin nainen, jolla on intohimoja työelämässä.

Juontaja ja pienten lasten isä Ile Uusivuori vastasi Annan Totta vai tarua? -juttusarjan kysymyksiin. Sarjassa tunnetut henkilöt vastaavat, pitävätkö väitteet paikkansa.

Nykyään miehelle sallitaan aiempaa enemmän erilaisia rooleja. Totta vai tarua?

Totta. Minusta on hienoa, että pystyin olemaan kymmenen kuukautta kotona keskimmäisen lapsemme kanssa niin, että vaimoni Marja Hintikka kävi töissä ja elätti perhettä. Tiedän, ettei se ole kaikille mahdollista, mutta meille oli.

Hetkittäin tunsin perhevapaalla kauhua, sillä pelkäsin heittäneeni urani hukkaan. Tätäkö elämäni tästä eteenpäin olisi? Univelkaa ja kaatuneita maitolaseja. Toisaalta oli myös hyviä hetkiä, kuten aamu-treenit ulkona vauvan nukkuessa rattaissa. Myös minun ja poikieni välille perhevapaan aikana muodostunut suhde oli erityinen. Äijät jäävät paljosta paitsi, jos eivät osaa pysähtyä lastensa kanssa.

Tasa-arvo vie mieheltä etuoikeuksia.

Ei ole mitään niin hienoa kuin nainen, jolla on intohimoja työelämässä. Jos mies kokee naisen menestyksen uhkana, se on merkki miehen omasta epävarmuudesta.

Rakastan rohkeutta, koska se tarttuu. Marjalla on urastaan vahva visio, ja saan voimaa hänen esimerkistään. Marja ottaa oman tilansa ja on oma itsensä, enkä haluaisi häneltä mitään muuta.

Miesten ulkonäköpaineet ovat lisääntyneet.

Vaikka televisiossa näkee yhä treenatumpia supersankarihahmoja, minulla itselläni oli paljon enemmän paineita ulkonäöstäni teininä kuin nyt. Silloin olin tosi epävarma: kuuntelin grungea, minulla oli hammasraudat kuuden vuoden ajan ja akne. Säälin itseäni, koska pelkäsin, ettei minusta koskaan tulisi mitään.

14-vuotiaana suurinta hupiani oli katsoa Ranskan TV5:lta Fort Boyard -linnakeohjelmaa. Tehtävät, turkoosi vesi ja kolikot tuntuivat maagisilta. Kun sitten aikuisena osallistuin ensimmäisen suomalaisen tuotantokauden kuvauksiin ja seisoin tuossa samassa linnakkeessa, tunne oli häkellyttävä. Jos se ei vedä nöyräksi, sitten ei mikään. Olisipa joku kertonut minulle nuorena, että kaikki menee hyvin.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa juontaja Ile Uusivuori kertoo muun muassa, siitä, miksi äiti on miehen elämän tärkein nainen ja mitä Me too -aika tekee miehisyydelle. Lue juttu Annasta 11/2019. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X