Jari Sarasvuo leukaleikkauksen jälkeen Virpi Sarasvuo
Jari Sarasvuon mielestä leukaleikkaus muutti hänen ulkonäköään. – Kai siihenkin kuitenkin oppii ja tottuu, Jari mietti Virpi-vaimo vierellään.
Julkkikset

Jari Sarasvuo ison leukaleikkauksen seurauksista: ”Suuni näytti vinolta ja vieraalta”

Yrittäjä Jari Sarasvuon mukaan suuresta leikkauksesta toipuminen on edennyt kokonaisuudessaan hyvin, vaikka uuteen ulkomuotoon onkin ollut totuttelemista.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Yrittäjä Jari Sarasvuo asteli vaimonsa Virpi Sarasvuon kanssa ensimmäistä kertaa parrasvaloihin sitten marraskuun lopussa tehdyn leukaleikkauksen, jossa hänen leukansa halkaistiin kahtia.

– Tänään on vähän suu kipeä, sillä siellä olevia kojeita kiristettiin juuri. Vielä olisi pari kuukautta jäljellä niiden kanssa. Olen kuitenkin hirveän iloinen siitä, miten toipuminen on kaiken kaikkiaan sujunut, Jari kertoi räppäri Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan kutsuvierastilaisuudessa Helsingin Tennispalatsissa.

Jarin mukaan leikkaus meni jopa paremmin, kuin hän uskalsi etukäteen toivoa, ja kivutkin ovat olleet siedettävät. Jari on kertonut aiemmin, että jos leikkausta ei olisi tehty, hän olisi saattanut menettää kokonaan puhekykynsä.

– Kipuja ei ole juurikaan ollut. Leikkaus onnistui superhyvin, enkä ole tarvinnut mitään lisälääkkeitä alun kivunlievityksen jälkeen. Jotkut leikkaukseen valmistavat operaatiot olivat itse asiassa paljon kivuliaampia.

Muuttunut ulkonäkö on vaatinut sulattelua

Muuttunut peilikuva on kuitenkin aiheuttanut jonkin verran sulateltavaa miehen mielessä.

– Tein juuri erään videon, ja se näytti omaan silmääni ihan vieraalta. Mielestäni minulla oli suu siinä ihan vinossa. Kai siihenkin kuitenkin oppii ja tottuu, Jari mietti.

Jari tekee vähitellen paluuta sairauslomalta takaisin töihin, mutta puhetyöt saavat vielä odottaa. Ennen leikkaustaan Jari juonsi Yle Puheella monologityyppistä, tunninmittaista puheohjelmaa. Palaako mies tulevaisuudessa ohjelman puikkoihin?

– Käytännössä olemme jo sopineet asiasta. Siellä puolella ovat jo nimet paperissa, mutta oma allekirjoitukseni puuttuu vielä. Niin siinä käy, että syksyllä palataan, Jari iloitsi.

Virpi valmistui valmentajaksi

Vuonna 2010 hiihtouransa lopettanut Virpi Sarasvuo valmistui muutama viikko sitten valmentajaksi suoritettuaan valmentajan ammattitutkinnon Kuortaneen urheiluopistolla.

– Kurssilla oli mukana 12 eri urheilulajien entistä huippu-urheilijaa, ja se oli todella antoisa ja monipuolinen. Toivottavasti tutkinto näkyy pian töissänikin. Vielä en ole kuitenkaan ehtinyt orientoitua niihin, sillä valmistuminen on niin tuore juttu, Virpi sanaili.

Pariskunta ei ole vielä kerennyt juhlistamaan saavutusta.

– Yritin kyllä tarjota hänelle samppanjaa, kun tutkintotodistus saapui postissa, Jari nauroi.

X