Julkkikset

Jenni Banerjee tekee paluun televisioon sairaalaklovnina – Syke-sarjan kuvaukset vaativat paljon taustatyötä

Jenni Banerjee on palannut Suomeen Lontoon vuosien jälkeen. Nyt hänet nähdään pitkästä aikaa televisiossa Syke-sarjan viidennellä kaudella sairaalaklovni Santun roolissa.
23.11.2018 Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Jonne Rasanen

Näyttelijä Jenni Banerjee, 37, on tullut suomalaisille tutuksi muun muassa Pahat pojat ja Hymypoika-elokuvista sekä Käenpesä- ja Kotikatu-televisiosarjoista. Salatuissa elämissä hän näytteli vuonna 2014.

Nyt Jenni nähdään pitkästä aikaa televisiossa, Syke-sarjan viidennellä kaudella. Siinä hän esittää sairaalaklovni Santtua. Roolia varten näyttelijä on kiertänyt muun muassa Jorvin lastenosastolla sairaalaklovnien kanssa tutustumassa heidän työhönsä.

Olen tehnyt paljon taustatyötä, kuten opiskellut klovneriaa ja katsonut dokumentteja. Toki sarjassa seurataan myös Santun yksityiselämää.

Samoja piirteitä kuin roolihahmossa

Jenni kertoo, että Santtu on lämmin ja lapsirakas henkilöhahmo. Onko Jennissä jotain samaa kuin roolihahmossaan?

On, totta kai, samoja piirteitä. Ainakin se lapsirakkaus. Muuta en voi hirveästi paljastaa hahmosta, sillä hänen taustansa ja menneisyytensä tulevat sitten yllätyksenä kauden edetessä.

”Ihana olla Suomessa”

Jenni asui melkein neljä vuotta Englannissa, Lontoossa ja Manchesterin lähistöllä. Nyt hän on asunut Suomessa kolmisen vuotta ja kertoo viihtyneensä hyvin.

On ollut itse asiassa tosi ihana olla täällä, kun suurin osa ystävistä ja perhe on kuitenkin täällä. On ollut paljon töitäkin, Jenni iloitsee.

Koirien kanssa reissaamista

Jenni asuu Punavuoressa kahden chihuahuansa kanssa ja reissailee koirien kanssa ympäri Suomea. Viime aikoina Jenni on tehnyt paljon teatteritöitä, viimeksi Turun Linnateatterissa Linnanneidot-nimistä naisvankilakomediaa.

Sykkeen kuvausten ja matkustelun lisäksi Jennin syksyyn kuuluu erilaisia kirjoitushommia. Hän työstää muun muassa esikoisromaaniaan, vaikka se onkin ollut viime aikoina taka-alalla kiireiden vuoksi.

Syke-sarjan viidennen kauden jaksot Ruudussa tiistaisin ja perjantaisin.

Lue myös

Suosittelemme