Julkkikset

Juuso Mäkilähde kertoo, mitä pitkä parisuhde vaatii: ”Parisuhde perustuu rakkauteen, mutta eron pitäisi olla järkiasia”

Juontaja Juuso Mäkilähde on ollut avopuolisonsa kanssa yhdessä yli 13 vuotta. Pitkä suhde vaatii oman panoksensa – mukana pitää olla sekä järki että tunteet.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Juuso Mäkilähde kehottaa antamaan suhteessa aikaa – sekä toiselle että itselleen.

Juontaja Juuso Mäkilähde on ollut avopuolisonsa kanssa yhdessä yli 13 vuotta. Pitkä suhde vaatii oman panoksensa – mukana pitää olla sekä järki että tunteet.

Selviytyjät Suomi -ohjelman juontaja Juuso Mäkilähde, 35, on pitänyt yhtä jo yli 13 vuotta avopuolisonsa Saaran kanssa. Pariskunnalla on kaksi alle kouluikäistä lasta, ja viime aikoina myös ajatus naimisiinmenosta on käynyt Juuson mielessä. Toisaalta, Juuso kertoi aiemmmin Annalle, että yhteiset lapset ja koti ovat hänen mielestään vähintään yhtä suuria sitoumuksia kuin mitä sormuksen vaihtaminen olisi.

Pitkä parisuhde onkin Juuson mukaan vaatinut sekä työtä että päättäväisyyttä.

– Kohtuullisen pitkän parisuhteemme salaisuus on se, että kunnioitamme toisiamme, Juuso sanoo.

– Vaikka parisuhteessa tulee ’ei niin rakkaita’ -hetkiä – kun ei rakastakaan toista niin vahvasti juuri sillä hetkellä – tärkeintä olisi muistaa aina kunnioitus toista kohtaan.

Milloin kannattaa erota?

Eroavatko ihmiset Juuson mielestä sitten liian helposti tai liian heppoisista syistä?

– Pitkässä parisuhteessa en luovuttaisi heti. Mutta, jokaisen tilanne on yksilöllinen, enkä halua neuvoa ketään, Juuso sanoo.

”Parisuhde perustuu rakkauteen, mutta eron pitäisi olla järkiasia.”

– Omasta kokemuksesta olen kuitenkin oppinut, että paikkoja luovuttaa – pistää homma pakettiin ja erota – on todella paljon. Parisuhde perustuu rakkauteen, mutta eron pitäisi olla järkiasia, Juuso toteaa.

Lue myös: Milloin kannattaa erota? Nämä merkit paljastavat, että suhdetta ei pidä jatkaa

Maltti on valttia

Juusolle tärkein oivallus on ollut maltti. Se, ettei hanskoja lyödä heti tiskiin, kun arki koettelee.

– Omalla kohdallani on toiminut ajatus, että kun tulee huonompia hetkiä, malttaakin hetken – päättää, että kurkistetaan vielä yhdessä, mitä kulman takana on.

Juuson mukaan se on myös hänen parisuhteensa keston salaisuus: lusikoita ei ole laitettu heti jakoon, vaikka toinen ärsyttäisikin.

– Ajan kuluessa on huomattu, että onkin mukavaa, että meillä edelleen on nämä yhteiset ruokailuvälineet omilla paikoillaan, yhteisessä kodissa, Juuso maalailee.

"Minulle tulee huono omatunto, jos iltaisin menen jonnekin ja tiedän, että puolisoni on kahden lapsen kanssa yksin kotona, vaikka hän pärjääkin mainiosti", Juuso kertoi Kaksplussan haastattelussa 2018.
– Minulle tulee huono omatunto, jos iltaisin menen jonnekin ja tiedän, että puolisoni on kahden lapsen kanssa yksin kotona, vaikka hän pärjääkin mainiosti, Juuso kertoi .

Romantiikkaa arkeen

Juuso Mäkilähde myöntää, että hektinen elämä pyörii pitkälti pienten lasten ympärillä ja ehdoilla, eikä romantiikka ole ensimmäisenä mielessä.

– Pienet lapset vievät kaiken mahdollisen ajan ja huomion. Se imaisee hetkellisesti muutamaksi vuodeksi, Juuso kertoo.

Mutta kun lapset ovat nukkumassa ja pariskunta istahtaa pitkän päivän päätteeksi yhdessä sohvalle, silloin se iskee.

– Katsot kumppaniasi ja mietit, vitsit, olemmeko tehneet viime aikoina mitään kivaa – olenko muistanut toista, Juuso kuvailee.

Juuson mukaan romantiikka onkin usein aikataulutettava arkeen.

– Asiat eivät tapahdu itsestään, Juuso muistuttaa – myös itseään.

Lue myös: 

Juontaja Juuso Mäkilähde paljastaa, miksi ei ole kosinut rakastaan – syynä monille tuttu ongelma

Juuso Mäkilähde kaipasi Selviytyjät-viidakossa pieniä lapsiaan – ikävää helpottivat videopuhelut: ”Oli tärkeää, että he näkivät minut”

Seura: Juontaja Juuso Mäkilähde ei itse kilpailisi Selviytyjät Suomessa: ”Mulla menisi hermo niihin ihmisiin! Olen vähän erakkoluonne”

X