Julkkikset

Juontaja Juuso Mäkilähde paljastaa, miksi ei ole kosinut rakastaan – syynä monille tuttu ongelma

Yhteiset lapset ja koti ovat suuria sitoumuksia, mutta sormuksia 13 vuotta yhdessä olleet juontaja Juuso Mäkilähde ja avovaimo Saara eivät ole vaihtaneet – ainakaan vielä.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Om-Arkisto

Juontaja Juuso Mäkilähde toipuu parhaillaan intensiivisestä kuvausmatkasta Filippiineille ja 42 päivän työputkesta. – Henkinen väsymys on niin kova, että pari ensimmäistä viikkoa hiivin aina seiniä pitkin ja mietin paikkaani tässä maailmassa.

Yhteiset lapset ja koti ovat suuria sitoumuksia, mutta sormuksia 13 vuotta yhdessä olleet juontaja Juuso Mäkilähde ja avovaimo Saara eivät ole vaihtaneet – ainakaan vielä.

Selviytyjät Suomi -ohjelman juontaja Juuso Mäkilähde palasi juuri kuuden viikon kuvausmatkalta Filippiineiltä, mikä sai hänet pohtimaan myös omaa arvomaailmaansa.

– Kaikista vaikein asia Selviytyjissä on lapsista erossa oleminen. Kuvauksiin on muodostunut jo hyvät rutiinit, mutta ikävään ei ikinä totu. Kun istun yksikseni iltaisin keskellä viidakkoa ja katselen tähtiä, on se aikamoista henkistä kamppailua. Sydäntäraastavin hetki oli se, kun sain kotoa videon, jossa esikoiseni oli oppinut ajamaan pyörällä. Olin pakahtua ylpeydestä mutta samalla surullinen, kun en ollut itse todistamassa tapahtumaa, Juuso kertoo.

”Olen aika kova täydellisyyden tavoittelija”

Kahden lapsen isä on pitänyt 13 vuotta yhtä avovaimonsa Saaran kanssa. Vähitellen hän on alkanut miettiä myös naimisiinmenoa.

– Olen aika kova täydellisyyden tavoittelija juhlia tai yllätyksiä järjestäessäni, ja olen ajatellut myös naimisiinmenoa tosi isona asiana. Pikkuhiljaa olen alkanut tajuta, että ehkä asiat voisi tehdä myös pienemmin. Kolmentoista yhteisen vuoden jälkeen minkälainen kosinta vain olisi avopuolisoni mielestä varmasti spektaakkeli. Tiedän, että hän haluaisi naimisiin, ja ajattelen itsekin, että voisihan sitä kerran elämässään avioitua. Siinä on sellaista symbolista lupautumista, vaikka yhteiset lapset ja koti vähintään yhtä suuria sitoumuksia ovatkin.

Tälle kesälle häitä ei kannata kuitenkaan vielä odotella, Juuso huomauttaa.

Lue myös: Juuso Mäkilähde kaipasi Selviytyjät-viidakossa pieniä lapsiaan – ikävää helpottivat videopuhelut: ”Oli tärkeää, että he näkivät minut”

X