Julkkikset

Kaikkien aikojen menestynein Tanssii tähtien kanssa -opettaja Matti Puro keikkailee yhdessä kihlattunsa kanssa ja liekittää pihvejä – listasimme 4 asiaa, joita moni ei hänestä tiedä

Tanssija ja tanssinopettaja Matti Puro on voittanut Tanssii tähtien kanssa -kilpailun useammin kuin kukaan toinen. Lapsena hän ei kuitenkaan olisi halunnut edes astua tanssiparketille.

Teksti:
Elise Mäki
Kuvat:
Kari Pekonen

Matti Puro Tanssii tähtien kanssa -kilpailun 10. kaudella vuonna 2017, jolloin hän voitti kisan parinsa Anna-Maija Tuokon kanssa.

Tanssija ja tanssinopettaja Matti Puro on voittanut Tanssii tähtien kanssa -kilpailun useammin kuin kukaan toinen. Lapsena hän ei kuitenkaan olisi halunnut edes astua tanssiparketille.

Eniten voittoja Suomen Tanssi tähtien kanssa -ohjelman historiassa. Ykkössija heti ensimmäisessä kisassa. Näyttävä aloitus tämän vuoden TTK-kilpailussa. Tanssija- ja tanssinopettaja  Matti Puro, 36, kilpailee tällä kaudella TTK-voitosta kuvajournalisti Meeri Koutaniemen kanssa. Mutta millainen mies Matti on?

Listasimme neljä asiaa, joita moni ei välttämättä hänestä tiedä.

1. Matti Puro ei halunnut tanssia lapsena

Tanssi on vienyt ylöjärveläistä Matti Puroa ympäri Suomen. 18-vuotiaana hän muutti Ouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi ja kilpailemaan. Ensimmäiset työnsä tanssinopettajana Matti tekikin oululaisen kuntokeskuksen lattarituntien vetäjänä.

Vuonna 2012 Matti muutti vuodeksi takaisin kotiseutunsa lähelle, Tampereelle, kunnes siirtyi muutama vuosi ensimmäisen TTK-kisan jälkeen töiden perässä Helsinkiin.

Ensimmäisiä askeliaan tanssijana Matti ei kuitenkaan ottanut vapaaehtoisesti. Hän kertoo, että vanhemmat ”pakottivat” hänet 7-vuotiaana tanssiharrastuksen pariin, ja aluksi hän kulki lattari- ja vakiotanssien harjoituksissa vastentahtoisesti.

– Kun aloin kilpailla, totesin, että minähän olen ihan hyvä tässä. Tätä on kiva tehdä, koska olen tässä hyvä. Sain siitä motivaatiota ja inspiraatioita.

Laji vei mennessään. Matti kilpaili ja halusi aikuisena kilpatanssiopettajaksi. Esikuvana oli helsinkiläinen latinalaistansseja opettava  Juha Leskinen.

– Nuorena ajattelin, että hän on niin coolin näköinen kaveri, että haluan olla isona tuollainen.

Nyt hänellä on takanaan parinkymmenen vuoden kilpatanssiura. Uransa tähänastisina huippuhetkinä Matti mainitsee keikat Hartwall-areenalla: tanssiminen Andrea Bocellin konsertissa viime toukokuussa ja Jarkko Tamminen Stars Showssa marraskuussa 2016.

– Se on mahtava tunne, koska esiintyjälle tuollainen yleisö livenä on suuri, Matti sanoo.

– Onhan TTK:ssakin suuri tv-yleisö, mutta paikan päällä sitä ei pysty ajattelemaan, koska siellä ei ole kuin muutama sata ihmistä.

2. Matti Puro on perheensä kokki

Jokin aika sitten Matti julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän liekitti pihvejä. Matti kuitenkin sanoo, ettei oppinut taitoa mistään, vaan kokeili liekittämistä itsekseen.

– Onneksi mikään ei syttynyt palamaan tai liesituuletin räjähtänyt. Ajattelin, että jos pannulle kaataa jotain, joka syttyy ja heittää liekkiä vähän perään, niin eiköhän se siitä syty. Hienostihan se meni. Tuli kiva aromi pihveihin.

Matti kertoo, että hän on parisuhteessa se, joka laittaa ruoan iltaisin. Varsinainen harrastus kokkailu ei kuitenkaan ole. Sen sijaan Matti pitää viherkasvien hoidosta ja lyhyiden komediasarjojen, kuten How I met your motherin ja Modern familyn katsomisesta.

– Keskittymiskykyni on niin huono, että puolentunnin komediasarjat ovat hyviä.

Lisäksi hän opettelee soittamaan kitaraa, silloin kun ehtii.

– Minulla ei ole paljoa aikaa, ja vapaa-ajalla olen niin väsynyt, että aika lailla makoiluksi menee.

3. Unelmana oma areenakeikka

Jos TTK-kilpailun voittoa ei saa sanoa, mistä Matti unelmoi?

– Haluan tehdä isoja juttuja. Suuren teatteriprojektin koreografiointi tai esimerkiksi musiikkivideon tekeminen olisi hienoa.

Hän haluaa tehdä työtä, josta voi jälkeenpäin olla ylpeä.

–  Haluaisin täyttää vaikka Hartwall-areenan yksin tai omalla produktiollani.

Lue myös: Matti Puro on kahminut eniten Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voittoja – asiantuntija kertoo, mikä tekee tähtivalmentajasta huipun

4. Kihlatun kanssa lavalla

Matti Puro tapasi kihlattunsa, laulaja EveSofian eli Eveliina Määtän ruotsinlaivalla yhteisessä produktiossa. Matti oli esityksessä tanssija ja koreografi, Eveliina laulaja.

Myös Evelliina on tuttu televisiokilpailusta: hän osallistui The Voice of Finland -laulukilpailuun viime vuonna. Yhteinen ala auttaa tukemaan toista.

– Ymmärrämme, minkälaisia tilanteita kilpailut ja esiintymiset ovat ja minkälaisia ajatuksia toisella on. Osaamme antaa toisillemme aikaa ja sellaista tukea, mitä toinen tarvitsee sillä hetkellä. Yritämme tietenkin tsempata toisiamme silloin, kun on vähän vaikeaa.

Nykyään pariskunta keikkailee yhdessä. Pikkujoulukaudella he tekevät esimerkiksi  Show & dinner -produktiota eli illallisen yhteydessä esitettävää laulu- ja tanssishowta helsinkiläiseen ravintolaan.

Parisuhteen kannalta onkin hyvä, ettei toinen ole koko ajan keikoilla ja toinen vain odota kotona, vaan keikkareissuun voidaan lähteä yhdessä, Matti sanoo.

– Toki, kun on tuttu ihminen, tulee sanottua liian kärkkäästi asioista. Mutta pääosin on todella hauskaa työskennellä yhdessä.

Lue myös:

 Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Meeri Koutaniemi: ”Olen tottunut kaatumaan naamalleni ja pystyn kyllä nousemaan uudestaan”

Tanssi itsesi terveeksi! 10 hyvää syytä panna jalalla koreasti

X