Julkkikset

Kipeän avioeron läpikäynyt tangokuningatar Saija Tuupanen: ”Asumme yhä ex-mieheni kanssa yhdessä”

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen ja aviomies Kimmo tekivät avioeropäätöksen viime keväänä. He asuvat edelleen yhteisessä kodissa. – Teimme kaikkemme liittomme eteen, tangokuningatar kertoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen, 36, kertoo Annan Lasillisella-haastattelussa, että avioeropäätös on ollut yksi kovimmista paikoista hänen elämässään. Saija ja muusikkomies Kimmo Tuupanen ehtivät olla naimisissa yli neljä vuotta.

– Vielä puoli vuotta sitten koin olevani kuin ahdistavassa kapselissa ja minulla oli tosi rankkaa. Sen jälkeen kun teimme keväällä avioeropäätöksen, olen ollut tasapainoisempi ja onnellisempi kuin pitkään aikaan. Asun edelleen ex-mieheni Kimmon kanssa yhteisessä kodissamme, vaikka toki haeskelen uutta asuntoa, Saija kertoo.

Saija ja ex-mies Kimmo: pelkkä kaveruus ei riittänyt

Saija sanoo, että hän ja Kimmo ovat yhä hyviä kavereita, aivan kuten ovat olleet koko ajan. Mutta pelkkä kaveruus ei riittänyt. He tajusivat, että suhde ei ollut enää avioliitto.

– Ero on ollut yksi kovimmista paikoista elämässäni. Olimme sentään yhdessä seitsemän vuotta, meillä oli ihanat häät ja Kimmo otti minun sukunimenikin. Uskoimme liiton kestävän ja teimme kaikkemme sen eteen. Kävin terapiassakin pohtimassa asiaa, mutta näin vain kävi.

Vaikka avioero oli kipeä, Saija Tuupanen kertoo olevansa nyt oikein onnellinen.

Saijan mukaan Kimmo on rauhoittanut ja tasoittanut hänen elämäänsä.

– Hän antoi minulle tilaa hengittää, ja kaiken piti olla hyvin. Jotain kuitenkin hiipui suhteestamme, ja vähitellen menimme niin solmuun, ettei mitään ollut tehtävissä.

Nyt Saija haluaa katsoa vain eteenpäin.

Mitä Saija Tuupanen kertoo liiton opettaneen hänelle? Mitä hän haluaisi sanoa tangokuningataraikojen nuorelle minälleen? Lue Saijan haastattelu Anna 28/2018 -numerosta tai tilaa digilehti täältä!

X