Näyttelijä Kristiina Halttu muistaa yhä, kuinka vallaton hän oli nuorena miehensä kanssa.
Julkkikset

Kristiina Halttu on pian parisuhteessaan uuden edessä, kun jää puolisonsa kanssa ensi kertaa kaksin: ”Ehkä meistä tulee uudestaan villejä ja vapaita”

Näyttelijä Kristiina Halttu on elänyt 27 vuotta rumpali Tero Klingin kanssa, mutta pian suhde on uudessa vaiheessa, kun parin koti on ensi kertaa tyhjä jälkikasvusta. – Jää nähtäväksi, mitä tyhjentyvä pesä tekee parisuhteellemme, Kristiina sanoo.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Mirva Kakko

Näyttelijä Kristiina Haltun, 57, syksy alkoi vauhdikkaasti. Syyskuussa hänet nähtiin pyörähtelemässä eteerisesti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman parketilla parinsa Aleksi Seppäsen kanssa, samoihin aikoihin ensi-iltansa sai myös Kansallisteatterin Kaikki äidistäni -näytelmä, jossa Kristiina näyttelee. Molempiin esiintymisiin on liittynyt paljon tunteita.

– Kaikki äidistäni -näytelmän katsojista huokuu tunne siitä, että he ovat kiitollisia saadessaan olla teatterissa. Syksyn ensimmäisessä näytöksessä koronasulun jälkeen tunnelma oli niin intensiivinen, että aloin itkeä liikutuksesta loppuaplodeissa.

Siviilissä Kristiina on elänyt lähes 30 vuotta parisuhteessa rumpali Tero Klingin kanssa. Molemmat ovat taideammateissa, mikä on Kristiinan mukaan on helpottanut perhe- ja yhteiselämää.

– Ymmärrämme toistemme insensiiviset työt.

Kun Kristiina tapasi Teron, hänestä tuli 30-vuotiaana yksivuotiaan Venla-tytön äitipuoli.

– En pelästynyt, koska minulla oli nuorempien veljieni hoitamisesta niin paljon kokemusta. Tiesin, mitä lastenhoito on.

Silti Kristiina myöntää, että äitipuolen rooli myös koetteli suhdetta.

–  Minulla oli lapsesta vastuu, mutta ei oikeuksia päättää häneen liittyvistä asioista.

Ensimmäistä kertaa kaksin

Kristiinan ja Teron yhteinen poika Eelis on nyt 18-vuotias. Kun Eelis muuttaa pois, Kristiina ja Tero ovat ensimmäistä kertaa koko suhteensa aikana ihan kahdestaan.

– Jää nähtäväksi, mitä tyhjentyvä pesä tekee parisuhteellemme. Pitääköhän meidän ottaa koira?

–  Voi myös olla, että tyhjä pesä tuo suhteeseemme lisää vapautta. Sain siitä hiljattain maistiaisia. Oli poikkeuksellisen kuuma päivä, kun olimme jokin aika sitten Teron kanssa kesämökillämme. Olimme juuri ostaneet toisen mopon ja päätimme lähteä ajelulle. Se tunne, kun hurautimme mopoilla hiukset viuhuen pitkin kyliä ja metsiä, oli huumaava. Yhtäkkiä tuntui kuin 20 vuotta olisi hävinnyt ja muistin, että tällaisia vallattomia ihmisiä me aikanaan olimme. Ehkä meistä tulee vielä uudestaan sellaisia – villejä ja vapaita.

Luit juuri lyhennelmän Annan 42/2020 haastattelusta, jossa Kristiina Halttu kertoo, millaisien vaiheiden kautta hän on kasvanut naiseksi. Millainen oli lapsuus maatilalla veljesten joukossa, kuinka se on vaikuttanut Kristiinan elämään ja arvoihin, kuinka hän kohtasi aikuisiällä ulkonäköpaineet ja millaisen naiseuden hän löysi kriisin kautta? Jutun on kirjoittanut Rosanna Marila. Lue Kristiinan koko haastattelu numerosta 42/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X