Lena Meriläinen
Näyttelijä Lena Meriläinen on realisti eikä harrasta juurikaan haihattelua.
Julkkikset

Lena Meriläinen on realisti Syke-roolihahmonsa tavoin: ”Olen horoskooppimerkiltänikin härkä, minulla on jalat maassa”

Näyttelijä Lena Meriläinen tunnetaan Syke-sarjan apulaisosastonhoitaja Lenita Pakkalana. Selvitimme, kuinka paljon Lenassa on samaa kuin roolihahmossaan.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Nelonen Media, OM-arkisto

Näyttelijä Lena Meriläinen, 63, näyttelee suositussa Syke-sarjassa pitkän uran tehnyttä apulaisosastonhoitaja Lenita Pakkalaa. Maalaisjärkeä toimissaan käyttävä Lenita on traumapolin hoitajien esimies ja pidetty johtaja, joka pitää aina alaistensa puolta. Lenita on viimeiseen asti realisti.

Lena Meriläinen näyttelee Syke-sarjassa apulaisosastonhoitaja Lenita Pakkalaa.

Lena Meriläinen näyttelee Syke-sarjassa apulaisosastonhoitaja Lenita Pakkalaa.

Kuinka paljon Lenassa itsessään on samaa kuin roolihahmossaan? Esitimme Lenalle väitteitä, jotka sopivat täydellisesti apulaisosastonhoitaja Lenita Pakkalaan. Lena vastasi kuhunkin väitteeseen kertomalla, sopiiko väite häneen itseensä.

Olen pidetty johtaja.

– Tarua. En ole johtajatyyppiä. En tykkää ottaa johtajan roolia kuin ainoastaan perheessä välillä. En halua määrätä. Mieluummin kuuntelen, mitä muut ovat mieltä ja katson asiaa sitten yhdessä muiden kanssa.

Olen realisti.

– Totta. Olen ehdottoman realisti. En haihattele kauheasti. Olen horoskooppimerkiltänikin härkä, minulla on jalat maassa.

Osaan käyttää maalaisjärkeä.

– Totta. Se on mielestäni yksi parhaimpia puoliani. Osaan ratkaista pulmatilanteet kotona ja muuallakin aika hyvin.

Olen hyvä organisoija.

– Tarua. Minulla on ilmeisesti jonkin sortin hahmotushäiriö. En ole hyvä järjestyksen pitäjä. Järjestyksen pitäminen on minulle hirveän työlästä.

En tee numeroa osaamisestani.

– Totta. Olen mielestäni aika vaatimaton ihminen, enkä ainakaan halua itse tehdä numeroa itsestäni. Kivempi on, että joku muu kehuu.

Viljelen mustaa huumoria.

– Totta. En voi sanoa, että jatkuvasti, mutta välillä musta huumori on hyvinkin hauskaa. Huumori on erittäin tärkeä osa elämääni. Olen aina ollut kova nauramaan ja perheessäni on naurettu kauhean paljon. Perheessäni on ollut hyvä huumorintaju – varsinkin naisilla! Ja kyllä miehelläni myös.

Tunnen vanhanaikaista herravihaa valtaapitäviä kohtaan ja kammoksun hierarkioita.

– Totta. Herraviha on liikaa sanottu, mutta haluan mielelläni hieman horjuttaa rakenteita.

X