Julkkikset

Maria Nordin kertoo blogissaan huikaisevan synnytystarinansa – kolmas lapsi syntyi kotona: ”Tunsin itseni todella ihanaksi, vahvaksi ja suorastaan supernaiseksi”

Maria Nordin kertoo Kaksplussan blogissaan kotisynnytyksen olleen hänen elämänsä kaunein kokemus. Marian ja hänen miehensä Reino Nordinin kolmas lapsi syntyi 31. heinäkuuta isompien sisarusten nukkuessa vain muutaman metrin päässä. Kotisynnytys oli Marian mielestä ehdottomasti oikea valinta.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Maria ja Reino Nordinin kolmas lapsi syntyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä perheen kotona. Vauvan sisarukset, 8-vuotias Fidel ja 6-vuotias Luna nukkuivat vain muutaman metrin päässä. Maria kertoo Kaksplussan Kotitalouskriisi-blogissa kirjoittamassaan synnytyskertomuksessa, että kotisynnytys oli hänen elämänsä kaunein kokemus.

”Kotisynnytys oli oikea päätös”

Maria kertoo blogissaan, että hänellä on takanaan kaksi ”ei niin kivaa” -synnytystä, joten tällä kertaa hän halusi synnytyksestään ”elämyksen”. Hän oli varannut jo keväällä kaksi kätilöä kotisynnytystä varten, ja kun synnytys käynnistyi, hänet valtasi rauha ja varmuus päätöksen suhteen.

”Tiesin että tämä on oikea päätös minulle ja vauvalle.”

Maria oli valmistautunut synnytykseen hypnosynnytysmenetelmällä: synnytyksen aikana hän kuunteli synnytykseen tarkoitettuja äänitteitä ja makoili kylpyammeessa.

”Vaivuin kylvyssä omaan ihanaan mielikuvamaailmaan, jossa synnytyssupistukset ovat ’aaltoja’,” Maria kirjoittaa.

”Kuuntelin ja lilluin, mielikuvissani kelluin aalloilla, välillä tarpeen mukaan sukeltaen vauvan kanssa allon alle, merenalaiseen maailmaan.”

Synnytysbiisikseen Maria oli valinnut 1990-luvun Underwater Love -hittibiisin (yllä).

Maria Nordinin orgastinen synnytyskokemus

Supistusten aika Maria kertoo itkeneensä onnen ja liikutuksen kyyneleitä luonnon kauneuden ja voiman edessä. Synnytyksen nautinnollisimmat hetket hän koki vessanpöntöllä istuen.

Maria kertoo, että hän sai kokea ekstaattisia ja orgastisia tunteita.

”Kuulostaa monen mielestä varmasti hassulta, mutta synnyttäminen voi tuntua myös samalta kuin kakkaaminen voi parhaimmillaan tuntua – eli oikein hyvältä! Kylmät väreet kulkivat koko kehoni läpi kun vaivuin täysin omaan maailmaani siinä pöntöllä istuessani”, Maria kirjoittaa.

”Samalla hyväilin kehoani ja tunsin itseni todella ihanaksi, vahvaksi ja suorastaan supernaiseksi.”

Reino Nordin: ”Kuvittele itsesi vahvaksi tammaksi”

Maria kuitenkin kaipasi puolisonsa Reinon turvaa ja läsnäoloa, ja siirtyi pariskunnan sänkyyn. Kotisynnytyksessä oli mukana kaksi kätilöä. Marialle ei tehty tutkimuksia, mutta kätilöt tarkkailivat häntä koko ajan ja kannustivat häntä luottamaan kehoonsa.

”Reino kuiskasi minulle, että kuvittele itsesi vahvaksi tammaksi. Ja niin murisin hengitykseni kaiken energian alas ja samalla vauvan pää popsahti ulos!” Maria kirjoittaa.

Hän on aikeissa kirjoittaa blogiinsa lisää synnytyskokemuksestaan. Maria ja Reino eivät ole vielä paljastaneet lapsensa sukupuolta.

Reino Nordin julkaisi kuvan vastasyntyneestä vauvasta. Lapsi on Marian ja Reinon kolmas. Reinolla on myös poika edellisestä parisuhteesta.

Lue Marian Kotitalouskriisi-blogista koko synnytystarina.

X