Marianna ja Lauri
Marianna Stolbow ja Lauri Pietarinen halusivat juhlistaa suhdettaan. "Oli ihme, että tapasimme."
Julkkikset

Marianna Stolbow meni kolmatta kertaa naimisiin – halusi ensimmäiset kirkkohäät: ”Onni on niin arvokas asia”

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow vihittiin kirkossa ensimmäistä kertaa. - Otan vastaan kaikki mahdolliset siunaukset.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: Sampo Korhonen, Marianna Stolbown kotialbumi

Parisuhdekouluttaja, kirjailija Marianna Stolbow, 56, ja it-konsultti Lauri Pietarinen, 59, juhlivat häitään toukokuun puolivälissä. Heidät vihittiin Uspenskin katedraalissa Helsingissä. Ortodoksisen kaavan mukaisesti pari asteli kirkkoon yhdessä.

Hääpari suhtautui naimisiinmenoon hyvin tunteikkaasti.

– Luulimme molemmat, että meitä alkaa itkettää kirkossa. Mutta ei itkettänytkään, vaan seremoniassa oli oikein mukava tunnelma koko ajan, Marianna kertoo onnellisena.

Avioliitto on Mariannan kolmas, mutta häät olivat ensimmäiset kirkkohäät.

– Minua ei ole koskaan aiemmin vihitty kirkossa. Olen ollut voimakkaasti ateististen miesten kanssa, enkä ole halunnut mennä kirkkoon näyttelemään. Laurin kanssa tämä tuntui luontevalta.

Vihkiminen kirkossa oli Mariannalle erityisen tärkeää, koska hän halusi siten vahvistaa liittoa. Avioerot ovat olleet kivuliaita kokemuksia.

– En haluaisi koskaan enää kokea avioeroa. Siksi otan vastaan kaikki mahdolliset siunaukset, mitä voin saada, Marianna kertoo.

Hän tuntee kiitollisuutta.

– Meistä tuntuu, että tämä on ihme. Oli ihme, että me tapasimme.

”Elämässä kannattaa juhlistaa hyviä asioita”

Mariannan ja Laurin seurustelu alkoi kolme vuotta sitten. He tunsivat toisensa ennestään lastensa kautta.

Keväällä 2019 Marianna oli eroamassa 22 vuotta kestäneestä liitosta. Lauri oli jäänyt leskeksi joitakin vuosia aiemmin. Toukokuussa Lauri pyysi Mariannan kahville.

– Kaksi päivää rinnassani oli ollut kupliva tunne, vaikka olin vakuutellut itselleni ja ystävälleni, että olen menossa tapaamaan ’vain kaveria’, Marianna muisteli Annan haastattelussa viime vuonna.

Suhteen nopea eteneminen oli monien oppien vastaista, mutta niin vain mentiin.

– Lauri oli niin ihana, että en voinut sanoa hänelle, että odota minua kuusi kuukautta. Ei tuollainen mies kauan vapaana kuljeksi, mietin.

Marianna rakastui Laurin älyyn ja reiluuteen.

– Laurissa ei ole mitään pönöttävää. Hän on ihanan lapsellinen ja hauska. Nykyisin hän osaa jopa jonglöörata niin, että hän kävelee kahden puun väliin viritetyllä tasapainoliinalla, Marianna kertoi.

Huhtikuussa 2020 Marianna ja Lauri muuttivat yhteen, ja nyt koronarajoitusten hellitettyä oli siis häiden aika.

Hääpuvulle tarkat kriteerit

Mikään välttämättömyys naimisiinmeno ei olisi ollut aikuiselle parille.

– Tapaamisemme on kuitenkin sen arvoinen ihme, että se tekee nöyräksi. Sitä kannattaa juhlistaa. Haluan antaa lapsille sellaisen mallin, että elämässä kannattaa juhlistaa hyviä asioita. Onni on niin arvokas asia, että siitä kannattaa iloita yhdessä ystävien kanssa, Marianna sanoo.

Vastavihityt. Mariannan hääpuku oli teetetty juhlaa varten. Kuva: Åke Sommardal

Häävieraita oli viitisenkymmentä. Mukana olivat molempien aikuiset lapset – Mariannalla on kolme lasta, Laurilla kaksi – sekä laaja ystäväpiiri.

Hääjuhlaa vietettiin Helsingin Seurasaaressa, ravintola Seurasaaren Kruunun juhlatiloissa. Juhla oli ilon ja esitysten täyttämä.

– Saimme lahjaksi esityksiä, koska meillä on paljon esiintyviä ystäviä emmekä halunneet lahjaksi tavaraa. Tässä iässä ei tavaraa enää tarvitse, eikä turhien tavaroiden hankkiminen ole millään lailla perusteltua.

Mariannan asu keräsi paljon kehuja häävierailta. Polvipituisen, laventelin värisen silkkimekon oli ommellut Terhi Löfman, idea pukuun oli Mariannan oma.

– Olin tarkka siitä, ettei siitä tule tanttamainen eikä toisaalta sellainen, että näyttäisi siltä kuin yrittäisin leikkiä 25-vuotiasta.

Häiden jälkeen pari aikoo viettää aikaa mökillä. Häämatkan aika on ehkä joskus myöhemmin.

Päivitetty 27.5.: Hääkuva on uusittu artikkeliin.

X