Julkkikset

Marita Taavitsainen ihmettelee erohuhuja: ”Se on minulle täysi mysteeri”

Laulaja Marita Taavitsaisen kevättä ovat piristäneet aivan uudenlaiset työkuviot. Seurustelun suhteen kuviot taas ovat hänen mukaansa samanlaiset kuin aiemminkin. – Edelleen olemme yhdessä.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Sampo Korhonen

Marita Taavitsainen on kevään ajan keikkaillut laivalla bingojuontajana.

Laulaja Marita Taavitsaisen kevättä ovat piristäneet aivan uudenlaiset työkuviot. Seurustelun suhteen kuviot taas ovat hänen mukaansa samanlaiset kuin aiemminkin. – Edelleen olemme yhdessä.

Kampaamostaan luopunut Marita Taavitsainen on kevään ajan piristänyt arkeaan toisenlaisilla keikoilla kuin mihin hän on tottunut. Hän on hionut viihdyttäjän taitojaan risteilyaluksen bingoemäntänä.

– Olen ollut laivalla joka toinen viikko. Siten pysyy arjessa tietty rytmi.

Myös tanssilavakeikkoja laulajana tunnettu Marita Taavitsainen on tehnyt koko kevään, ja ne jatkuvat vanhaan malliin. Pian alkaa hänen elämänsä 27. keikkakesä. Tänä kesänä Marita on lisäksi mukana kolmessa eri kesäteatteriproduktiossa.

– Kesällähän minun varsinaiset työt tehdään, siksi tämä bingo oli mahdollista ottaa kevääksi. Bingokeikat jatkuvat taas syksyllä, Marita kertoo puhelinhaastattelussa.

– Kesät tehdään töitä, talvet voi sitten kaikkea muuta harrastella.

Lomalta erohuhujen keskelle

Se, että bingokeikat ovat kahden viikon välein, on mahdollistanut myös lomailun. Maaliskuussa Marita vietti kymmenen päivän aurinkoloman Kanarialla kahden tyttärensä kanssa. Maritan miesystävä Pasi Männistö ei ollut mukana työkiireidensä vuoksi.

Ehkä juuri siksi huhumylly alkoi pyöriä. Maaliskuussa 7 päivää -lehti uutisoi, että Marita ja Pasi olisivat eronneet. Maritan mukaan se ei pidä paikkansa.

– Edelleen olemme yhdessä. En ymmärrä, mistä erohuhut lähtivät liikkeelle. Se on minulle täysi mysteeri, Marita sanoo.

Vuosien aikana Marita on jo hyväksynyt sen, ettei julkisuuteen juurikaan voi vaikuttaa.

– Silti tuollaiset jutut hämmentävät. Ei siihen tavallaan voi tottua, että vaikka kuinka selkeästi sanoisi asiansa, lehdessä voi lukea ”ero”, Marita sanoo.

– Edelleen me seurustelemme, ei tilanne ole millään lailla muuttunut. Neljä vuotta olemme kohta olleet yhdessä, ja Pasi asuu tuossa naapurissa.

”Nyt on täydellinen tilanne elämässä”

Marita ja Pasi asuvat Hyvinkäällä rivitalossa. Maritan 11- ja 13-vuotiaat tyttäret ovat vuoroin äitinsä, vuoroin isänsä luona. Myös tyttöjen isä asuu Hyvinkäällä, joten arki pyörii perheessä tällä hetkellä aika kivasti. Itse asiassa Maritasta tuntuu, että juuri nyt elämä on sellaista, mistä hän on aina haaveillutkin.

Marita Taavitsainen
Marita Taavitsainen nauttii siitä, että voi tehdä monenlaisia töitä.

– Nyt on täydellinen tilanne elämässä. Olen aina halunnut sitä, että voisin tehdä monenlaisia töitä sulassa sovussa keskenään. Aiemmin se niin sanottu elämä jäi vähemmälle, kun keikkakalenteri oli buukattu pulitoista vuotta etukäteen.

Nyt Maritalla on mahdollisuus reagoida lyhyelläkin varoajalla työtilaisuuksiin.

– Tuntuu kuin olisin elossa, Marita hehkuttaa.

Laulajan, näyttelijän ja bingojuontajan työt tukevat toisiaan, ja Maritalle jää aikaa nauttia perheen kanssa olemisesta.

– Eilen laitoin uuden grillin tuohon ulos, ja aloitin jo kasaamista ennen kuin Pasi tuli auttamaan. Hän joutui sitten purkamaan sen, mitä minä olin ehtinyt tehdä. En minä kaikkea osaa, se täytyy myöntää. Ja ohjeet olivat huonot!

Pitää antaa arvoa miehille ja insinööriajattelulle, Marita sanoo hyväntuulisena.

X