Julkkikset

Näin Sanna Marin ja Markus Räikkönen huolehtivat parisuhteesta pääministeriarjen keskellä: ”Tyttäremme on silmäterämme”

Sanna Marin ja Markus Räikkönen löytävät aikaa perheelle.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Sanna Marin ja Markus Räikkönen.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen löytävät aikaa perheelle.

Pääministeri Sanna Marin edusti kiireisen viikon jälkeen aviopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa Emma-gaalassa. Pääministerikausi on ollut poikkeuksellisen vaikea. Koronan ohella Ukrainan sota on tuonut lisätunteja työpäiviin.

Sanna kertoi, että kiireisistä viikoista huolimatta hän pyrkii järjestämään perheelle aikaa.

– Pyrimme siihen, että aika ajoin voisimme viettää kahdestaan aikaa menemällä ulos syömään tai tehdä ihan pariskuntana asioita. Arki pyörii perheen ja työn ympärillä. Meillä on 4-vuotias tytär, joka on silmäterämme.

Kuluneella kiireisellä viikolla pääministeri oli ehtinyt illaksi lukemaan Emma-tyttärelle, tällä kertaa Muumi-iltasatua. Omasta hyvinvoinnistaan Sanna pitää huolta urheilemalla. Viimeisin juoksulenkki työpäivän jälkeen oli kahdeksan kilometriä. Leuanvetojakin menee kuusi. Markus kertoi vetävänsä niitä parikymmentä.

– Se on totta ja hän juokseekin minua kovempaa, Sanna hymyili.

Pääministeri on kuvannut leuanvetojaan myös Instagramiin. Hän painottaa tekevänsä somepäivityksensä itse ja uskoo, että tavoittaa sitä kautta nuoremmat ikäpolvet.

– Niitä ei ole ulkoistettu millekään valtion työntekijöille. Pyrin itse vastaamaan välillä viesteihin. Välillä niitä tulee niin paljon, että kaikkiin ei ole mahdollista vastata, hän kertoi.

X