Kauneus

Sanna Marinin uusi puolipitkä hiusmalli – mikä tekee siitä niin ylivertaisen? Ykköstrendi jo vuosia

Puolipitkä hiusmalli toimii komella tapaa ihanteellisesti. Pitkä polkka kohottaa kasvoja suhteessa leukalinjaan, latvat on helpompi pitää terveinä ja leikkaus on pituudeltaan monipuolisesti stailattavissa.

Teksti:
Tiina Torikka
Kuvat:
Lehtikuva / Emmi Korhonen, Om / Niclas Mäkelä

Puolipitkä hiusmalli näyttää paksulta ja elinvoimaiselta. Sanna Marin syyskuussa 2021.

Puolipitkä hiusmalli toimii komella tapaa ihanteellisesti. Pitkä polkka kohottaa kasvoja suhteessa leukalinjaan, latvat on helpompi pitää terveinä ja leikkaus on pituudeltaan monipuolisesti stailattavissa.

Puolipitkä hiusmalli on 2020-luvun trendikkäimpiä hiusmittoja. Sille on järkiperusteensakin.

Pääministeri Sanna Marin on totuttu näkemään pitkätukkaisena joko loivilla kiharoilla tai piikkisuoralla muotoilulla. Torstaina syyskuun 23. päivänä Marin kertoi kansalle ikään kuin vaikeimman korona-ajan päätteeksi Ilta-Sanomien haastattelussa: ”Nyt saa mennä, kokea ja tehdä”. Viestin hän kertoi uudistuneessa ilmeessä. Ajoitus on lähes symbolinen.

Puolipitkä hiusmalli pääministerillä huomattiin sosiaalisessa mediassa yllättynein reaktioin, mutta hiustrendi sinänsä on ollut ylivertainen ykköstrendi jo vuosia – ansaitusti.

Suositulla pituudella on maailmalla monta nimeä: long bob eli lob, pitkä polkka, oli vahvasti esillä esimerkiksi vuoden 2020 hiustrendeissä. Se tunnetaan myös lob-polkkana.

Puolipitkän hiusmallin 3 ohittamatonta plussaa

Pitkästä mallista luopuvalle pituus on edelleen stailattavissa samoin mahdollisuuksin kuin ennen kampaajakäyntiä. Puolipitkäänkin hiusmalliin onnistuvat lettikampaukset, kiharapilvet ja nutturat.

Lue myös: 3 nopeaa kampausta pitkään polkkatukkaan

Toisekseen, puolipitkää hiusmallia vaaliessa hiusten latvat on helpompi pitää terveen ja ravitun näköisinä. Hyvin pitkissä hiuksissa latvojen kuivuminen saa jo pian aikaan sen, että tukka näyttää kaipaavan latvojen pätkäisyä.

Hius kasvaa kuukaudessa keskimäärin reilun senttimetrin verran. Mitä pidempi hius, sitä helpommin se voi katkeilla tai haurastua. Polkkamainen reilu pituus hiuksissa säilyttää kuitenkin samalla sekä elinvoimaisuutta hiuksissa että vaikutelman pitkätukkaisuudesta.

Kolmanneksi, puolipitkä hiusmalli tuntuu sopivan suurimmalle osalle. Moni vierastaa hyvin lyhyeksi pätkäistyä tukkaa ja kokee sen tuovan kasvonpiirteet melko armottomasti esiin. Pitkä tukka taas muovaa kasvojen mittasuhteita pitkänomaisiksi.

Puolipitkässä hiusmallissa leukalinja ja hiuslatvat asettuvat lähekkäin ja yleensä imartelevat kasvojen geometriaa.

Usein pituutta arvioidaan etummaisten hiusten perusteella. Ne ovat usein paljonkin lyhyemmät kuin taemmat hiukset, koska ne altistuvat enemmän koskettelulle ja käsittelylle. Puolipitkää hiusmallia voi kampaajan kanssa varioida luovasti – ovatko hiukset takaa pidemmät vai lyhyemmät, kerrostetaanko, ja tuodaanko otsatukka osaksi uutta lookia.

X