Muoti

Kampaaja ylipuhui Tarjan leikkaamaan pitkän tukkansa – polkkatukan monipuolisuus yllätti Tarjan

Unelmaelämässä Tarja Rajala kävelisi korkokengillä – vielä niiden käyttäminen tuntuu vaikealta.

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

– Voi, että minä tykkään näistä hiuksista – suorastaan rakastan! Ihanaa, että minut puhuttiin ympäri.

Unelmaelämässä Tarja Rajala kävelisi korkokengillä – vielä niiden käyttäminen tuntuu vaikealta.

Fiineissä vaatteissa olo tuntuu liian hienolta, ja siksi Tarja Rajala, 55, pitää skandinaavisen yksinkertaisesta tyylistä. Forssassa asiakkuusasiantuntijana työskentelevä Tarja sonnustautuu töihin farkkuihin ja puseroon – haaveissaan hän vetäisi jalkaansa myös korkokengät, mutta todellisuudessa hän ei osaa käyttää niitä. Juhliin Tarja valitsee ylleen klassisen kotelomekon, jakun ja huivin.

Lue lisää: Lyhyen polkkatukan ja pitkien otsahiusten yhdistelmä on huipputrendikäs – näin nutturakampaukseen tottuneen Anna-Riinan tyyli muuttui

Tarja pukeutuu arkisin mahdollisimman yksinkertaisesti eikä juuri meikkaa. – Voi, että minä tykkään näistä hiuksista – suorastaan rakastan! Ihanaa, että minut puhuttiin ympäri.
Tarja pukeutuu arkisin mahdollisimman yksinkertaisesti eikä juuri meikkaa.

Tasapitkä polkka

Tarja on kasvattanut hiuksia pitkään, mutta on huomannut sitovansa tukan aina kiinni. Ihan lyhyt tukka tuntui vieraalta, joten hiukset lyhennettiin tasapitkään polkkamittaan. Väriä kirkastettiin ja tukan kirjavuutta häivytettiin. Ohut tukka näyttää lyhyenä paksummalta, ja leukalinjaan leikattu pituus kohottaa kasvoja. Koska tukka on päältä pitkä, sen voi stailata monella tavalla.

Nopea, näyttävä meikki

Voidemaisilla luomiväreillä saa näyttävän meikin nopeasti.
Voidemaisilla luomiväreillä saa näyttävän meikin nopeasti.

Tarja ei ole ikinä hoitanut ihoaan eikä juuri meikannutkaan. Koska iho on hyväkuntoinen, ihomeikki pidettiin kevyenä. Silmämeikillä korostettiin Tarjan kauniin mallisia silmiä. Voidemaiset luomivärit ovat helppoja käyttää, ja parilla sävyllä saa aikaan ammattitasoisen meikin. Luomille voi ensin levittää roosan sävyä antamaan raikkautta ja sen päälle hiekan sävyistä väriä, jota voi häivyttää kulmakarvoja kohti. Meikin voi tehdä vaikkapa sormin.

Paljettihousut ja -paita muodostavat tyylikkään ja näyttävän juhla-asun, mutta sopivat myös arkeen. Työpäivänä paljettihousut voi yhdistää muhkean neuleen kanssa ja paidan voi pukea esimerkiksi farkkujen pariksi. Noin viiden senttimetrin korkuinen korko saappaassa antaa nostetta, mutta ei rasita jalkoja.

Tarjan tyylin kulmakivet päästä varpaisiin

Tasapitkä polkka on muotoiltavissa monella tavalla. Matalat korot sopivat myös niille, jotka eivät ole tottuneet kävelemään korkokengillä.
Tasapitkä polkka on muotoiltavissa monella tavalla. Matalat korot sopivat myös niille, jotka eivät ole tottuneet kävelemään korkokengillä.

Saappaat

Käärmekuosisaappaat ovat todella trendikkäät ja antavat modernin ilmeen yksinkertaiselle mekolle, farkkuasulle sekä juhlapuvulle.

Tasapitkä polkka

Polkkatukka taipuu moneen tyyliin. Vaikka sitä ei saisi poninhännälle, sen voi kiinnittää taakse suurilla pinneillä.

Meikki

Tottumattoman meikkaajan paras meikkituote on voidemainen luomiväri. Sillä saa loihdittua upean silmämeikin nopeasti ja helposti.

Paljetit

Paljettiasu on todellinen katseenvangitsija, mutta sitä ei tarvitse säilöä kaapissa vain juhlia ajatellen.

X