Marita Taavitsainen
Julkkikset

Marita Taavitsainen romanssikohusta: ”Kaveripohjalta olemme liikenteessä”

Keväällä eronnut Marita Taavitsainen, 49, on saanut eroprosessin aikana monta oivallusta: parisuhteessa pitää pysyä itse kärryillä talousasioista ja omia pinttyneitäkin tottumuksia voi muuttaa terapian avulla. Entä pitääkö paikkansa, että hänen elämässään olisi uusi tärkeä ihminen?
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Marita Taavitsaisen, 49, puhelin piippaa kesken haastattelun. Hän pahoittelee ja keskittyy hetkeksi tekstiviestin kirjoittamiseen. Marita vastaa ex-aviomiehelleen Tomi Natrille, jonka kanssa sovitaan siitä, kumpi vie illalla kaksi tytärtä harrastuksiin.

Tällaista Maritan arki on tällä hetkellä, sovittelua. Lastenhoitovuoro vaihtuu läpsystä. Maritan ja Tomin avioero tuli voimaan maaliskuussa. Pari asuu edelleen samassa osoitteessa Nurmijärvellä, sillä omakotitalon myynti on kesken.

– Tunnustelemme uutta elämäntilannetta rauhassa päivä kerrallaan.

Maritaan on yhdistetty uusi mies

7 päivää -lehti on kevään aikana yhdistänyt Maritan Espanjassa asuvaan suomalaismieheen.

– Kaveripohjalta olemme liikenteessä, muuta en kommentoi, Marita sanoo.

– Henkinen eroprosessini on vielä kesken, ja uusi elämäntilanne vaatii koko perheeltä totuttautumista.

Yksinäisyyttä Marita ei pelkää.

– Olen melko realisti. Täytän elokuussa 50 vuotta. Uuden kumppanin löytäminen ei ole enää itsestään selvää, mutta luotan siihen, että elämä kantaa tästä eteenpäinkin. Kaikki elämänalueet loksahtelevat paikoilleen, kun on oikea aika.

Tunteet näkyvät keikalla

Marita kuvailee hänen ja Tomin välejä satunnaisia kuohahduksia lukuun ottamatta hyviksi. Molemmat ovat joutuneet venymään ja kasvamaan uudenlaisessa tilanteessa. Maritan mielessä risteilee edelleen lukuisia tunteita: surua, toivoa, vihaa, kiitollisuutta, haikeutta, kaipuuta, pettymystä ja turhautumista. Ajatuksiaan hän on käsitellyt sekä terapiassa että laulamalla.

– Huomaan olevani nyt erityisen herkillä. Ennen keikkaa odotan pakahtuen, että pääsen laulamaan yleisölle ja samalla myös käsittelemään tunteitani laulamalla. Viime keikalla kengästäni katkesi korko, kun polkaisin sen niin vimmatusti lattiaan laulaessani rakkauslaulua.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Marita kertoo, miten terapia on auttanut häntä eroprosessin aikana. Millaisia puoliaan hän on joutunut työstämään siellä?  Millainen kumppani hän aikoo olla jatkossa, entä mitä hän odottaa toiselta? Lue juttu Annasta 24/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X