Julkkikset

Miia Nuutila elämästään uudessa liitossa ja uusperheen äitinä: ”Näen avioerossani vain hyviä puolia”

Miia Nuutila elää neljän teini-ikäisen uusperheessä ja sanoo olevansa mukavampi ihminen kuin kymmenen vuotta sitten. – Avioerosta on seurannut pelkästään myönteisiä asioita, näyttelijä sanoo.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Sampo Korhonen

Miia Nuutila sanoo elävänsä onnellisinta aikaa elämässään.

Miia Nuutila elää neljän teini-ikäisen uusperheessä ja sanoo olevansa mukavampi ihminen kuin kymmenen vuotta sitten. – Avioerosta on seurannut pelkästään myönteisiä asioita, näyttelijä sanoo.

Näyttelijä Miia Nuutila istuu helsinkiläisravintolan pöydässä ja hymyilee iloisesti. Positiiviseen hehkuun on selvä syy.

– Elän nyt onnellisinta aikaa ikinä. Olen selvästi aikuisempi ja tyytyväisempi kuin ennen, hän myöntää.

Miian mukaan isot muutokset elämässä ovat tehneet hänelle hyvää. Hän erosi viisi vuotta sitten ja on ollut nyt yli neljä vuotta yhdessä muusikko Antti Paavilaisen kanssa. Pari on ollut naimisissa reilut kolme vuotta.

Miia on myös tietoisesti kehittänyt itseään.

– Yritän opetella ottamaan kauniit sanat vastaan ja sanomaan kiitos. Teen jatkuvasti työtä itsetuntoni ja -arvostukseni kanssa, ja onneksi edistystä tapahtuu koko ajan.

Lisääntynyt onnellisuus näkyy siinäkin, että marraskuu on yleensä ollut Miialle masentavan harmaata aikaa, mutta nyt hän oli koko loppuvuoden hyvällä mielellä.

– Vasta nyt, lähes viisikymppisenä, alan todella elää, Miia Nuutila sanoo.

Onni Antin kanssa

”Avioero varsinkin pitkästä liitosta on monelle tosi rankka paikka, ja siitä selviäminen voi viedä vuosia.

Ehkä uusi rakkaus kultaa muistot, mutta omassa avioerossani näen vain hyviä puolia. Se ei ollut riitaisa, eikä raskaskaan. Avioliitto oli paljon raskaampi kuin ero.

Olin ex-mieheni kanssa naimisissa viisitoista vuotta. Meillä oli hyviä aikoja yhdessä, sain kaksi ihanaa lasta ja heille parhaan mahdollisen isän. Sitten vain tapahtui jotakin tai ehkä puuttui jotain… Miten sitä kuvaisi… Se oli kuin hedelmä, joka kypsyi ja oli valmis. Uskon kohtaloon, näin ilmeisesti piti käydä.

On onni, että kohtasin Antin, joka hänkin oli juuri aiemmin eronnut. Me ymmärrämme toisiamme ja kestämme olla erossakin toisistamme. Kaikki on Antin kanssa luontevaa ja helppoa, töissä ja kotona.”

Lue myös: Kotiliesi: Antti Paavilainen kosi Miia Nuutilaa hetken mielijohteesta: ”Yhtäkkiä tajusin, että me mennään naimisiin”

Uskallusta olla heikko

”Joulun alla olimme Antin kanssa kaksistaan lomalla etelässä ja viime kesänä teimme yhdessä kesäteatteria. Laitamme yhdessä ruokaa, ja kun Antti leikkaa mökillä nurmikkoa, minä lämmitän puusaunaa. On mukava puuhastella, kun toinen on lähellä. Ihania erityishetkiä mökillä ovat ne, kun paistamme muikkuja huvimajassa pari kertaa kesässä.

Jo Antin olemus tekee minut onnelliseksi ja rauhoittaa minua. Olen paljon impulsiivisempi kuin hän, ja jos kiehahdan, hän toteaa vain, että otetaas nyt ihan rauhallisesti. Tai hän sanoo, että luota itseesi, kaikki menee hyvin, ja yleensä minä rauhoitun.

Viime vuosina olen myöntänyt herkkyyteni ja uskallan olla myös heikko. Ennen olin väsyneenä kiukkuinen ja jatkoin suorittamistani. Nykyään jos olen allapäin, sanon sen Antille ja voin käpertyä hänen kainaloonsa.”

Lue myös Seuran artikkeli: Miia Nuutila ja Antti Paavilainen eivät erota työtä ja vapaa-aikaa: ”Kun olemme kahdestaan, voimme yhdessä pohdiskella eri asioita ja juttuja”

Luit juuri lyhennelmän Annan 3/2020 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Tässä iässä -sarjassamme Miia Nuutila kertoo muun muassa, millaisia ulkonäköpaineita hän on kokenut ja miksi hän tuntee olevansa keholtaan vanhempi kuin ikävuotensa. Millaista on Miian ja Antin arki neljän teinilapsen vanhempina? Entä mitkä kuvitelmat uusperheen arjesta eivät ole toteutuneet? Miten Miia on kehittänyt itseään viime vuosina ja miten se on vaikuttanut hänen elämäänsä? Lue koko haastattelu Annan numerosta 2/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X