Kaisa Mäkäräinen
Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisellä on kolme maailmancupin voittoa, kuusi MM-mitalia ja hänet on valittu vuonna 2011 Vuoden urheilijaksi.
Julkkikset

Näin Kaisa Mäkäräinen kuvailee Seurassa tulevaisuuttaan urheilu-uran jälkeen: ”Mitään toimistopirua musta ei tule”

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, 35, päätti jatkaa urheilu-uraansa vielä ainakin vuodella. Siitä, mihin elämä hänet sen jälkeen vie, ei ole vielä varmuutta, Kaisa kertoo Seura-lehdessä.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Joona Kotilainen

Kun ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen teki viime keväänä päätöstä siitä, jatkaako hän vielä urheilu-uraansa vai ei, oli tunne tällä kertaa erilainen kuin aiemmin.

”Tähän asti se on ollut ennen kaikkea pelottava juttu. Että mitä musta jää jäljelle, jos mä en enää olekaan ampumahiihtäjä? Mitä mä olen, olenko mä yhtään mitään? Kuinka monelle ihmiselle mä olen Kaisa, kuinka monelle ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen? Välillä jo kaipaan sitä, että saisin olla jotakin muutakin”, Kaisa kertoo uusimmassa Seura-lehdessä.

Jatkamisen puolesta puhui kuitenkin vahvasti ajatus siitä, että voisiko hänellä olla edessä vielä se Täydellinen Kisa, Kaisa kuvailee lehdessä.

”Kun tulisi nolla-ammunta, ja nopeat nollat. Mieluusti neljän ammunnan kisoissa, mielellään arvokisoissa. Ja olisi aivan sairaan hyvä suksi ja sikahyvä hiihto.”

Varovaisia haaveita hiihtotyttöjen kesken

Kaisan mies työskentelee opettajana ja pariskunta asuu itse rakentamassaan omakotitalossa muutamia kilometrejä Joensuun keskustasta.

”Kaipaan tilaa ja tarvitsen luontoa. En voisi ikinä muuttaa edes Joensuun keskustaan”, Kaisa kertoo lehdessä.

Sen sijaan sitä hän ei vielä tiedä, mitä hän ryhtyy tekemään sitten, kun kilpaladut eivät enää kutsu. Ja se tilanne tulee väistämättä eteen muutaman vuoden kuluessa.

Tästä huolimatta valmiita suunnitelmia Kaisalla ei vielä ole. Varovaisia unelmia kyllä.

”En oikein tiedä mistään muusta. Totta kai on semmoisia haaveita, että rupean pyörittämään jotain kukkakauppa-kahvilaa. Mutta sekin on vaan heitto hiihtotyttöjen kesken”, Kaisa kertoo Seurassa.

Yhdestä asiasta hän on kuitenkin varma.

”Mitään toimistopirua musta ei tule.”

Lue lisää uusimmasta Seura-lehdestä!

X