Antti Luusuaniemi uskoo, että hänellä ei olisi perhettä ilman vaimoaan Liliä.
– Ilman vaimoani Liliä minulla ei olisi perhettä, Antti Luusuaniemi sanoo. – Ja ilman perhettä minulla ei olisi mitään.
Julkkikset

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37: ”Minulle oli tärkeää yrittää olla naistenmies”

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, halusi opiskeluaikoina näyttää kavereilleen, miten naiset hurmataan. Sitten hän tapasi vaimonsa Lilin, ja nyt hän tuntee itsensä tosimieheksi laittaessaan tyttäriään nukkumaan.
Teksti: Elisa Hurtig Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Mihin kiinnität naisessa huomiota, Antti Luusuaniemi?

Itsevarmuuteen ja siihen, miten nainen kantaa itsensä. Toki näen myös yhdellä silmäyksellä, pitääkö nainen itsestään huolta ja voiko hän hyvin. Tarkkailen myös sitä, miten nainen ottaa tilan haltuunsa: joskus voi olla viehättävää, että nainen vie paljon tilaa ja joskus taas se, että ei vie. Viehättävyys on jokin ihmisessä oleva aura.

Millainen on naisellinen nainen?

Naisellista on se, että uskaltaa olla juuri sen kokoinen ja näköinen kuin on ja korostaa omia hyviä puoliaan. Flirttailu on aina kivaa ja vetoaa minuun. Naisellista ei ole vääränlainen itsensä korostaminen tai vaikkapa mässyttämällä syöminen. En pidä itseään tyrkyttävistä naisista enkä epäaidosta käytöksestä. Tiedän, että on kliseistä sanoa, että arvonsa tunteva nainen on seksikäs, mutta se on totuus. Seksikästä on myös se, että naisella on jokin päämäärä elämässään. Seksikkyys ei liity lainkaan ikään; kypsä nainen voi olla älyttömän seksikäs. Ja saatan minä katsoa jotakuta miestäkin, että onpa tuossa kundissa karismaa.

Mihin tarvitset naista?

Ilman vaimoani minulla ei olisi perhettä, ja jos minulla ei olisi perhettä, minulla ei olisi mitään. Perhe on minulle tukikohta ja pesä, jossa elää. Se on vastapainoa työlleni. Tarvitsen naista myös kumppanikseni jakamaan onnen ja menestyksen hetkiä, ja murheellisina aikoina voin hyvällä onnella saada vaimoltani vähän sympatiaa.

Millainen naisen käytös saa sinut hämmentymään?

Hyvä flirtti saa minut hämmentymään. Kun huomaan yhtäkkiä, että joku katsoo minua, poskeni alkavat punoittaa. En ole yhtä paatunut kuin roolihenkilöni Syke-sarjassa ja Kuudes kerta -elokuvassa. Parasta on vaivihkainen flirtti. Flirttailuun liittyy seksuaalinen jännite, mutta eniten sytyn älyllisestä flirtistä, jossa toinen osapuoli panee itsensä likoon. On mahtavaa, jos esimerkiksi kysyn kuulumisia ja vastapuoli kommentoi puhettani nokkelasti. Se haastaa minut hyvällä tavalla. Nainen saa riisuttua minut aseista pelkällä katseella, jos katseesta välittyy elämänkokemus.

Mitä et voisi antaa naiselle anteeksi?

En ajattele mustavalkoisesti, että jotakin ei voisi antaa anteeksi. Voisin ehkä antaa uskottomuudenkin anteeksi, jos tilanne olisi sellainen, että olisin ollut toisen kanssa pitkään ja kontakti olisi kadonnut ja toinen olisi siksi hakenut fyysisyyttä muualta. Olisihan se melkoinen kypsyyden osoitus, jos sellaisen pystyisi antamaan anteeksi. En voi olla varma, olisiko minusta lopulta siihen. Pettäminen olisi kauheaa ja loukkaisi minua valtavasti. Onneksi minun ei tarvitse miettiä sellaista, sillä luotan vaimooni täysin.

Olet tehnyt paljon hurmurin rooleja. Onko roolihahmoissa jotain samaa kuin sinussa?

Täytyyhän niissä olla, jotta voin heittäytyä rooleihin. Joskus teatterikouluaikoina minulle oli tärkeää yrittää olla jonkin sortin naistenmies. Halusin näyttää muille miehille, että näin nämä hommat hoidetaan ja naiset hurmataan. Yritin liikaa. Pyrin olemaan verbaalisesti nokkela, muita enemmän äänessä, hauskin ja vahvin. Sillä asenteella kapsahti niin sanotusti kuuseen ja vietin viikonloput yksin ilman naisseuraa. Siinä samalla yritin tietenkin hurmata myös miehiä ympärilläni, että katsokaas, kuinka kova jätkä minä olen. Nykyään on hauskaa seurata nuorten miesten porukoita. Jokainen yrittää olla enemmän äänessä kuin muut.

En enää pidä itseäni naistenmiehenä, sillä vaimoni on minulle tärkein nainen ja käytän energiani häneen. Minulla on silti edelleen voimakas huomiontarve. Siksi minusta tuli näyttelijä. Nykyään saan kuitenkin työni vuoksi niin paljon huomiota, etten tarvitse sitä lisää.

Milloin tunnet itsesi tosimieheksi?

Tunnen itseni tosimieheksi silloin, kun tunnen itseni hyväksi isäksi. Niin käy vaikkapa silloin, kun laitan tytöt nukkumaan ja näen, että heillä on turvallinen ja hyvä olla, vaikka jokin asia olisikin pelottanut ennen nukkumaanmenoa. Ennen kuin he ummistavat silmänsä, luen heille iltasadun ja juttelen siitä, mikä heitä mahdollisesti pelotti. Minusta on miehekkäämpää olla hyvä isä kuin hyvä aviomies.

Juttu on katkelma Annan nro 10/2017 jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue lisää:

Rohkea rooli vei näyttelijä Antti Luusuaniemen seksuaaliterapeutille

Katariina Kaitue ja Antti Luusuaniemi upeissa muotikuvissa – tutustu kevään trendeihin!

X