Julkkikset

Näyttelijä Ria Kataja otti lainan juuri ennen koronaviruspandemiaa – sitten loppuivat työt: ”Totta kai tilanne huolettaa ja surettaa”

Ilman töitä jäänyt näyttelijä Ria Kataja rakentaa omaa hoitolaansa kotinsa yhteyteen. – Olen jo pitkään haaveillut omasta hoitohuoneestani, jossa voisin ottaa asiakkaita vastaan, saunaterapeutiksi opiskellut Ria sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Niclas Mäkelä

– Seinien auki repiminen ja naulojen naputus ovat olleet hyvää vastapainoa kaiken hämmennyksen keskellä, Ria Kataja kertoo.

Ilman töitä jäänyt näyttelijä Ria Kataja rakentaa omaa hoitolaansa kotinsa yhteyteen. – Olen jo pitkään haaveillut omasta hoitohuoneestani, jossa voisin ottaa asiakkaita vastaan, saunaterapeutiksi opiskellut Ria sanoo.

Ex-onnelliset sarjaa tähdittävä näyttelijä Ria Kataja on totutellut viime viikot uudenlaiseen arkeen. Hänen miltei kaikki tulevien kuukausien näyttelijäntyönsä peruttiin koronaviruspandemian vuoksi.

– Samalla tavalla kävi tanssijana, koreografina ja muusikkona työskentelevän mieheni töille. Joitakin keikkojani yritettiin siirtää syksylle, mutta kaikki on vielä auki, sillä sinne oli ehditty jo aikatauluttaa muita töitä, Ria harmittelee Ex-onnelliset -sarjan 3. kauden puhelinhaastatteluina toteutetussa pressitilaisuudessa.

– Totta kai tilanne huolettaa ja surettaa, ei pelkästään omasta ja läheisteni, vaan myös kollegoideni ja koko alan puolesta. Onneksi pelon ja taloudellisen huolen alta on kuitenkin löytynyt myös huumoria, Ria kertoo.

Ria on kiitollinen siitä, miten hyvin hänen perheensä on puhaltanut viime viikkoina yhteen hiileen.

– Lapsenikin ovat suhtautuneet niin hyvin etäkouluun, että olen kiitellyt heitä moneen otteeseen.

Ria Kataja on myös saunaterapeutti

Ria Kataja ja hänen miehensä Panu Varstala olivat ehtineet ottaa lainan juuri ennen koronaviruspandemiaa ja alkaneet kunnostaa talonsa yhteydessä olevaa saunatupaa.

Ria on opiskellut saunaterapeutiksi, muttei ole voinut vielä toistaiseksi tehdä hoitoja kotonaan.

– Seinien auki repiminen ja naulojen naputus ovat olleet hyvää vastapainoa kaiken hämmennyksen keskellä. Olen jo pitkään haaveillut omasta hoitohuoneestani, jossa voisin ottaa asiakkaita vastaan. Olen myös suunnitellut lisäkouluttavani itseäni. Haluaisin opiskella muun muassa nauruterapiaa.

Ex-onnelliset nähdään C Moressa 7.5 alkaen.

Lue myös:

Pelkotiloja kokeva Ria Kataja: ”Minulla on päiviä, jolloin eristäydyn kotiini ja ulosmeno on vaikeaa”

Näyttelijä Ria Katajan ja miehensä Panu Varstalan puvut ottavat kantaa sukupuolirooleihin

X