Julkkikset

Silikonirinnoistaan luopuva Katri Sorsa: ”Haluan rakastaa itseäni luomuna”

Äidiksi tulo muutti Katri Sorsan suhtautumista nuorena ottamiinsa silikoneihin. Hän alkoi myös miettiä sitä, millaisen naisen mallin hän haluaa antaa pojalleen. – Silikonirinnat eivät tunnu aidoilta vaan ikävältä. Haluan rakastaa luomurintojani, hän sanoo.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen

– Silikonirinnat eivät tunnu aidoilta vaan ikävältä. Jos olen tietyissä asennoissa, tuntuu kuin joku olisi tunkenut jätesäkit sisääni, sanoo Katri Sorsa.

Äidiksi tulo muutti Katri Sorsan suhtautumista nuorena ottamiinsa silikoneihin. Hän alkoi myös miettiä sitä, millaisen naisen mallin hän haluaa antaa pojalleen. – Silikonirinnat eivät tunnu aidoilta vaan ikävältä. Haluan rakastaa luomurintojani, hän sanoo.

Seksielämästään avoimesti blogissaan kirjoittava Katri Sorsa suunnittelee silikonirintojensa poistamista. Viidakon tähtöset -tosi-tv-sarjasta tutun Sorsan ajatus silikonien poistattamisesta syntyi äitiyden myötä.

– Aloin ajatella asiaa puolisen vuotta sitten. Kun sain lapsen, joku sanoi minulle, että onneksi en saa tyttöä, sillä joutuisin perustelemaan silikonini hänelle. Sitten joku toinen sanoi, että mitä eroa sillä on, että saan pojan: tulenhan olemaan esikuva myös sille, miten poikani näkee naiset. Silloin en asiaa vielä ymmärtänyt, mutta nyt ymmärrän. Haluan, että poikani ei ajattele, että naiset ovat kuin autoja: jos yksi ei miellytä, niin voi ostaa uusia.

Sorsa kertoo aikovansa poistattaa silikonit heti, kun maidontulo loppuu.

– Kaksi ja puolivuotias poikani ei ole vielä luopunut rinnasta. En halua enää turhia leikkauksia, enkä tykkää siitä, miltä silikoni tuntuu esimerkiksi urheillessa, hän sanoo.

– Silikonirinnat eivät tunnu aidoilta vaan ikävältä. Jos olen tietyissä asennoissa, tuntuu kuin joku olisi tunkenut jätesäkit sisääni. Kaksikymppisenä en välittänyt sellaisista asioista. Nyt kolmekymppisenä asiaa on ruvennut miettimään. Haluan rakastaa luomurintojani ja haluan rakastaa itseäni luomuna, Sorsa kertoo Annalle.

Silikonirinnat vaativat säännöllisiä leikkauksia

Katri Sorsa ei enää suosittele silikonien ottamista kenellekään.

– En kehota nuoria naisia ottamaan silikoneja. Minäkään en ajatellut asiaa silloin, kun kymmenen vuotta sitten kaksikymppisenä otin silikonini. Fakta on, että kymmenen vuoden välein joutuu käymään leikkauksissa, olemaan töistä poissa ja sairaslomalla.

Katri arvelee elämänlaatunsa paranevan silikonien poiston jälkeen. Syyt poistattamiseen ovat myös vahvasti terveydelliset.

– Ainakin niskakivut helpottavat, kun painoa lähtee silikonien myötä.

Sorsa saapui eilen juhlistamaan Sari Helinin ja Leena Hattusen kirjoittaman Huonon Äidin Seksikirjan julkistamista Helsingin Erottajan Unikulmaan.

– Olen itsekin alkanut kirjoittaa kirjaa seksistä ja sen puutteesta, lapsiperheen arjesta ja muutoksestani. Kirja tulee sisältämään rehellistä lapsiperheen elämää, Sorsa paljasti.

Lue myös:

Rintojen hoito vaatii säännöllisyyttä

Katri Sorsa– Ylpeä imettäjä

Laihdutus jätti löysän ihon – mikä avuksi?

Outoja oireita rinnoissa? Nämä merkit voivat olla rintasyöpää

X