– Parasta on se, että koira ilahtuu niin suuresti kotiintulostani, laulaja Waltteri Torikka kertoo.
Julkkikset

Sinkkumies Waltteri Torikka asuu Caruso-koiransa kanssa, mutta haaveilee perheestä ja lapsista: ”Ehkä koira on ensimmäinen askel vakiintumiseen”

Kun laulaja Waltteri Torikka, 34, avaa kotinsa oven, on siellä vastassa puolivuotias toyvillakoira Caruso. – Olemme molemmat vapaita herroja, eli en seurustele, vaikka haaveilenkin perheestä ja lapsista, Waltteri kertoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Olen vapaa-ajallani innostunut luonnosta ja sen väreistä. Olin lokakuussa Punkaharjulla ja nautin suunnattomasti ruskasta. Tämä syksy oli poikkeuksellisen kaunis joka puolella Suomea, värit suorastaan vyöryivät silmille.

Olen ärsyyntynyt – tekisi mieli sanoa ay-liikkeestä ja Trumpista – mutta koska en puhu politiikkaa niin sanon, että huonot käytöstavat ärsyttävät minua suunnattomasti.

Käytän rahaa melko säästeliäästi mutta toisaalta sorrun sopivan hetken tullen kalliisiinkin ostoksiin. Saatan esimerkiksi metsästää lähikaupassa oranssin tarran tuotteita, mutta äskettäin ostin puhelimen, joka on varmasti markkinoiden paras. Puhelin on työväline ja sen pitää olla hyvä.

Olen myös perinyt vanhemmiltani alennusmyyntigeenin. Se tarkoittaa, että minun ei koskaan pitäisi mennä alehyllyjä lähellekään, sillä siitä ei hyvää seuraa.

Löysin viimeksi siivotessani myös muovikassillisen pieniä hotellin sampoopulloja. Ehkä sekin on jonkin sortin säästäväisyyttä…

Koira pitää kiinni päivärytmissä

Perheeseeni kuuluu puolivuotias toyvillakoira Caruso ja minä. Olemme molemmat vapaita herroja, eli en seurustele, vaikka haaveilenkin perheestä ja lapsista. Ehkä koira on ensimmäinen askel vakiintumiseen, ainakin se pakottaa pitämään jonkinlaisesta päivärytmistä kiinni. Parasta on se, että koira ilahtuu niin suuresti kotiintulostani.

Hoidan ihmissuhteitani aika hyvin, vaikka työ aiheuttaakin rajoituksia. Olen yleensä vapaalla silloin, kun muut ovat töissä ja päinvastoin. Minulla on paljon ystäviä, mutta vain joihinkin läheisimpiin olen yhteydessä päivittäin tai viikoittain. Olen perheen ainoa lapsi ja pidän vanhempiini säännöllisesti yhteyttä.

”Kutsun mielelläni ystäviä syömään”

Työviikkoni ovat vaihtelevia. Uusi sinkkuni ilmestyy marraskuun 16. päivä, ja seuraavana päivänä minulla on konsertti Hartwall Arenalla Jarkko Aholan kanssa. Marraskuun lopussa uuden levyni ilmestyttyä starttaa joulukiertue. Reissaan säännöllisesti Lontoossa, jossa käyn laulutunneilla. Asun siellä ystäväperheen luona, joka on minulle kuin toinen perhe.

Rakkain arkirutiinini on kauramaitoespresso ja merenrantakävely Caruson kanssa aamuisin kotini lähellä Helsingissä.

Rentoudun autossa. Ajan usein keikkamatkani itse ja sain juuri autooni uudet hienot kaiutt­imet, joten nyt voin kuunnella klassista musiikkia. Se rentouttaa. Harrastan lenkkeilyä ja joogaa sekä käyn kuntosalilla.

Laitan ruokaa harvoin vain itselleni mutta kutsun mielelläni ystäviä syömään. Bravuureitani ovat esimerkiksi basilikalla ja valkosipulilla maustettu uunilohi hunajajuuresten kanssa sekä perinteinen spagetti bolognese.

Turvenaamio toimii!

Hoidan kauneuttani satunnaisesti. Olen tänä syksynä esiintynyt Iiro Rantalan Pikaparantola-oopperassa, eivätkä teatterimeikit ole tehneet hyvää iholleni. Kokeilin äskettäin kotona turvenaamiota, ja sehän toimi! Arkioloissa kuljen lähinnä verkkareissa ja huppareissa miettimättä lainkaan, miltä näytän.

Olen yökukkuja ja mieluiten nukkuisin puoleen päivään. Jos minulla on paljon töitä, kelailen työasioita ennen nukahtamista ja välillä on pakko nousta kirjoittamaan ylös, kun tulee jokin idea mieleen. Olen yrittänyt tulkita uniani, mutta tähän mennessä en ole saanut mitään suuria oivalluksia.

Katson tv-sarjoja Yle Areenasta tai Net­flixistä varovaisesti. Jos aloitan, minun pakko katsoa koko sarja putkeen, eikä se ole hyvä seuraavaa päivää ajatellen. Haluaisin lukea paljon enemmän, mutta aika ei riitä. Olen kokeillut myös äänikirjoja ja kuuntelin juuri Aki Hintsan Voittamisen anatomian sekä Tove Janssonin Muumilaakson taikatalven.

Olen somessa liikaa, ja toisinaan se on silkkaa ajanhukkaa. Suunnittelen somepaastoa.

Kuvia Waltterin arjesta

Harjaussessio Caruson kanssa.

Oopperan maskissa Kati Räsäsen käsittelyssä.

Lähdössä lenkille. Rantakävely on molemmille mieleen.

X