Julkkikset

Tältä näyttää Pippa Laukan oman jääkaapin sisältö – katso video!

Olet mitä syöt -ohjelmassa lääkäri Pippa Laukka on päässyt ruotimaan toisten jääkaappeja, mutta miltä hänen oman jääkaappinsa sisältö näyttää? Katso Pipan omassa keittiössä kuvattu video.
21.12.2018 Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Olet mitä syöt -ohjelmasta tutun urheilulääkärin Pippa Laukan, 48, keittiö on hänen viisihenkisen perheensä kodin alakerran sydän. Siellä on jääkaappi, joka paljastaa, miten Pipan perheessä syödään.

Pipan pikasmoothie

Eineksiä Pipan jääkaapista ei juuri löyty mustikkakeittoa ja luumu-rusinakeittoa lukuun ottamatta.

– Eineksiä meillä ei juuri käytetä eikä osteta, Pippa sanoo.

– Tykkään tarjota itse tehtyä ruokaa ja haluan syödä ruokaa, josta tiedän, mitä siinä on. Mutta toki eineksissäkin voi olla ihan hyviä valintoja. Ainoa eines, jota itse syön on maksalaatikko rusinoilla. Maksaa en halua alusta asti itse valmistaa.

Pipan lempipalautumisherkku on pikasmoothie. Se valmistetaan kaatamalla pitkään lasiin puolet piimää ja puolet marjakeittoa.

– Marjakeitto tekee maukkaita makutärppejä juomaan.

Pippa on suurpiirteinen leipuri

Pipan perheessä liikutaan paljon. Ennen joulua hänen keskimmäinen tyttärensä Tuuli voitti joukkueensa kanssa cheerleadingin Suomen mestaruuden. Pippa itse harrastaa triathlonia ja ulkoilee.

Urheiluharrastukset näkyvät jääkaapissa niin, että siellä on paljon vähärasvaisia proteiinin lähteitä: kanaa, kalaa, raejuustoa, viiliä. Folion alla on Pipan tekemään makaronilaatikkoa.

– Jääkaapissamme on aina valmista, tavallista kotiruokaa, jota on helppo lämmittää ja joka sammuttaa äkkinälän terveellisesti.

Toisen foliovuoan alla on Pipan leipoma rex-kakkua eli keksi-kaakaokakkua, joka on jo melkein kadonnut parempiin suihin.

– Tykkään leipoa kakkuja ja makeita sekä suolaisia piirakoita. Leipojana olen todella suurpiirteinen. Nykyisin kotileivonnaisissakin panostetaan ulkonäköön, minun kakkuni ovat enemmän osastoa plätsis ja roiskis: ne ovat tosi hyviä mutta eivät välttämättä kauneimpia luomuksia.

Ei vain rasvattomia valintoja

Suklaakakun lisäksi jääkaapissa on sinistä ja punaista maitoa sekä voilevitettä. Ei siis pelkästään rasvattomia valintoja.

– Meillä juodaan kevytmaitoa ihan siitä syystä, että pidämme sen mausta. Täysmaito taas on minun oma kahvilisukkeeni, olen muutenkin tarkka kahvini mausta ja jauhan pavut itse.

– Voileivän päällä käytämme rypsiöljyä tai leikkelettä ja juustoa pelkästään. Voilevitettä käytämme aika harvoin, mutta silloinkin maun vuoksi. Margariineissa ei mielestäni ole makua eikä sisällössäkään mitään erityisen hyvää. Valintoja voi tehdä myös maku edellä, kun kokonaisuus on muuten kunnossa.

”Seison omien valintojeni takana”

Pippa Laukka Olet mitä syös

Alkoholia Pippa käyttää vähän ja harvakseltaan.

Alkoholia Pipan jääkaapista ei löydy kuin pienen valkoviinipullollisen verran.

– Nautin alkoholia todella vähän. Ensimmäinen lasillinen on paras ja yleensä riittävä.

– Elämässä on paljon kivempiakin asioita kuin olla kännissä. Vanhin tyttäristäni on jo aikuinen ja omillaan, mutta kaksi kouluikäistä tytärtäni tarvitsevat vielä äitiä usein arjessaan. Vastuullisuus vanhempana vaikuttaa: haluan olla tyttärieni lähellä aina skarppina ja toimintakykyisenä.

Entä miltä tuntuu olla Olet mitä syöt -ohjelman osallistujien roolissa; esittelemässä ventovieraille jääkaappiaan?

– Seison omien valintojeni takana ja olen sen verran avoin, että ei se minua häiritse. Mutta ymmärrän, että monille omien ruokavalintojen avaaminen voi olla herkkä paikka.

Lue myös

Suosittelemme