Mikko Nousiainen
Mikko Nousiainen matkusti vaimonsa kanssa häämatkalle Mauritiukselle.
Julkkikset

Itseään 13 vuotta nuoremman näyttelijäpuolisonsa kanssa avioitunut Mikko Nousiainen: ”Elämässäni on nyt todella hyvä jakso”

Näyttelijä Mikko Nousiainen meni viime kesänä naimisiin näyttelijäpuolisonsa Linda Wiklundin kanssa. Mikon mukaan avioliitto ei ole muuttanut juuri mitään. Pariskunta asuu pääosin Helsingissä, mutta Mikolla on asunto myös Tampereella.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Roope Permanto/Otavamedia

Näyttelijä Mikko Nousiainen, 42, meni viime kesänä naimisiin 13 vuotta nuoremman näyttelijäpuolisonsa Linda Wiklundin kanssa. Mikon mukaan hänen elämänsä onkin nyt kaikin puolin mallillaan.

– Juhlat olivat todella hyvät ja häämatka Mauritiukselle ihana. Avioliitto ei ole kuitenkaan muuttanut varsinaisesti mitään, vaan samalta minusta tuntuu kuin ennenkin. Asiat ovat mallillaan kotona, ja kaiken kaikkiaankin elämässäni on nyt menossa tosi hyvä jakso, Mikko kertoi Ylen Karppi-rikossarjan lehdistötilaisuudessa.

Mikko asuu kahdessa kaupungissa

Mikko ja Linda ehtivät olla kihloissa pari vuotta ennen häitään. Pariskunta asuu pääosin Helsingissä, mutta Mikolla on asunto myös Tampereella 13-vuotiaan Niila-poikansa takia. Poika on Mikon aiemmasta suhteesta näyttelijä Petra Karjalaisen kanssa.

– Minun on pakko pitää Tampereen asunto poikani vuoksi, sillä en halua olla pelkkä viikonloppuisä. Elämäni on paljolti kahden kaupungin välillä suhaamista, mutta niin se on ollut oikeastaan koko urani ajan.

Hiljattain Mikko matkusti poikansa kanssa Arabiemiraatteihin lomalle.

– Loma teki todella hyvää. Oli hienoa päästä snorklaamaan ja polskimaan vedessä pojan kanssa. Yritän pitää kiinni siitä, että ehtisimme viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Hän on jo 12, joten kohta häntä ei varmaan enää kotona paljon näy, Mikko nauroi.

Näyttelee Jari Sarasvuota elokuvassa

Viimeisimpänä suurena työprojektinaan Mikko kuvasi joulun alla Jari Sarasvuon elämästä kertovaa Valmentaja-elokuvaa, jossa hän näyttelee Sarasvuota itseään. Mikko myöntää, ettei hän innostunut elokuvan ideasta heti, kun se hänelle esiteltiin.

– Aluksi ihmettelin vähän, että mikäköhän projekti tämä oikein on. Ajatus siitä, että elävästä henkilöstä tehdään elokuva, oli minulle vieras. Lopulta leffa osoittautui kuitenkin yhdeksi hienoimmista töistä, jonka olen koskaan tehnyt.

Mikko ei pyrkinytkään tekemään hahmosta esikuvansa kopiota, eikä halunnut edes tavata Sarasvuota.

– Se, etten ole tavannut häntä, on ollut ihan tietoinen ratkaisu. Tein fiktiivistä henkilöä, ja omia ratkaisujani. Ymmärsin myös, ettei Sarasvuo halunnut olla missään tekemisissä elokuvan kanssa, Mikko kertoi.

Mikko tekee sivuroolin myös Ylen uudessa Karppi-rikossarjassa, jossa hän esittää sarjan alussa murhatun naisen naapuria Jarkko Vaahteraa. Sarjan myötä Mikko pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa.

– Rikossarjan tekeminen on ollut jo kauan pienimuotoinen haaveeni, vaikken näytellytkään etsivää. Olisikohan ajatus alun perin Twin Peaks -sarjasta lähtöisin, Mikko nauroi.

X