Vuokko Hovatta
Vuokko Hovatta.
Julkkikset

Vuokko Hovatta on onnellinen Ultra Bran saamasta vastaanotosta: ”Ikävämpi vaihtoehto olisi ollut nolo comeback”

Vuokko Hovatta laulaa Ultra Bran riveissä jo toiselle sukupolvelle.
Teksti: Oili Urmas Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Miltä tuntui palata lavalle Ultra Bran kanssa?

–Nautimme musisoinnista, ja yhdessä tekeminen on riemukasta mutta myös vaativaa. Viime kesänä Provinssirockin paluukeikan jälkeen olo oli hämmentynyt. Yleisö otti meidät vastaan innolla ja tunteella. Tämä palaute synnytti tunteen, että paluu oli oikeutettu. Ikävämpi vaihtoehto olisi ollut nolo comeback, josta kukaan ei olisi ollut kiinnostunut.

Miksi Ultra Bra on vieläkin niin suosittu, että se myy loppuun kolme areenakeikkaa?

–Kattavaa vastausta on vaikea sanoa. Aktiivivuosinamme Ultra Bra käsitteli ajan ilmiöitä eri tavalla kuin oli totuttu. Kerkko Koskisen sävellykset ovat melodisia ja tarttuvia, ja häntä ovat inspiroineet loistavat sanoittajat.

Olemme saaneet myös kiitosta siitä, että bändissämme on niin paljon muusikoita. Tämän viikonlopun Hartwall Areenan -konserteissa meillä on sekä jouset että torvet. Aika monet bändit lähtevät keikalle kovalevyn kanssa. Kesän keikoilla oli myös aivan uutta yleisöä: niitä, jotka ovat lapsena kuunnelleet meidän levyjämme vanhempiensa kanssa. Nyt heilläkin on mahdollisuus nähdä bändi livenä.

Mikä on oma suosikkibiisisi Ultra Bran tuotannosta?

–Jos minun pitää sanoa vain yksi, se on Pärnu, joka on kaunis rakkauslaulu.

Mitä teet viimeisen keikan jälkeen?

–Lähden heti seuraavana aamuna tyttäreni ja muiden läheisteni kanssa Espanjaan. Olemme Hertan kanssa viettäneet viime vuosina joulun ulkomailla, valossa.

Mitä muuta teet juuri nyt?

–Minulla on rooli Suomen Kansallisteatterin Tippukivitapaus-musikaalissa. Lastenmusikaalia on merkityksellistä tehdä. Lapset ovat loistava yleisö, heiltä saa palautteen suoraan ja he myös osallistuvat esitykseen. Kun kohtaan lapsiyleisöä esitysten jälkeen, ne hetket ovat vilpittömiä ja antoisia.

X