Chisu ja Jori Sjöroos
Chisu ja Jori Sjöroos tekevät nykyään musiikkia yhdessä nimellä Roosberg.
Julkkikset

Yhdessä Muumilaakso-sarjan ensi-iltaan saapuneet Chisu ja Jori Sjöroos: ”Yhteistyömme on ollut kuin telepatiaa”

Chisu ja Jori Sjöroos ovat alkaneet tehdä yhdessä musiikkia Roosberg-duona. – Yhteistyömme on ollut kuin telepatiaa ja tuntunut tosi helpolta. Kitarat eivät ole toistaiseksi lennelleet.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Jussi Nahkuri/Yle, Ilmari Fabritius/Yle

Laulaja Chisu eli Christel Sundberg ja tuottaja Jori Sjöroos saapuivat yhdessä Muumilaakso-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingin Valkoiseen saliin.

– Olemme duo, ja teemme nykyään yhdessä musiikkia Roosberg-nimellä, joka viittaa sukunimiimme, Chisu kertoi Muumilaakso-tv-sarjan kutsuvierastilaisuudessa.

Chisu ja Jori Sjöroos ovat tehneet yhdessä Moominvalley-soundtrackilla kuultavan kappaleen The Author. Kaksikon mukaan yhteistyö asettui heti uomiinsa ja tuntui luontevalta.

– Yhteistyömme on ollut kuin telepatiaa ja tuntunut tosi helpolta. Kitarat eivät ole toistaiseksi lennelleet. Olemme olleet tekemässä musiikkia ympäri maailmaa Afrikasta Los Angelesiin ja Turkuun, kaksikko kertoo.

Samanlaisuus yhdistää

Chisun mukaan ajatus yhdessä tekemisestä oli itänyt jo pidempään hänen mielessään.

– Puhuin jo aikoinaan Asko Kalloselle, että mitä jos Jori tulisi tuottamaan levyäni. Mutta silloin ajattelimme, että teemme Jorin kanssa niin samankaltaista musiikkia, ettei se ehkä ole järkevää.

– Olemme olleet aina tosi samanlaisia, tehneet hommia yksin ja puurtaneet yön pikkutunneille asti studiolla. On kiva, että meitä on nyt kaksi, jotka ovat jakamassa musiikin taakan, niin se tuntuu vähän kevyemmältä, Chisu tuumii.

Lue myös: Chisun uudessa, boheemissa tyylissä on ripaus Madonnaa – entä huomasitko laulajan ihka ensimmäisen tatuoinnin?

Toisen mielipiteellä on väliä

Jori on tehnyt aiemmin kappaleita muun muassa PMMP-yhtyeelle, ja tullut tunnetuksi Magenta Skycode -bändistään, kun taas Chisu tunnetaan menestyksekkäästä soolourastaan. Kevään kuluessa kumpikin julkaisee myös omat albuminsa.

– Jorilla on vahva oma soolouransa, samoin minulla. Teemme kummatkin edelleen myös omia juttujamme. Ehkä siksi yhteistyömme on niin helppoa, että voimme omilla levyillämme päteä omien biisiemme kanssa, Chisu arvelee.

Toisen mielipide tulee Chisun mukaan kuitenkin useimmiten kuulluksi myös sooloalbumilla.

–Aina sitä on epävarmuuksissaan tullut soiteltua toiselle kappaleita ja kyseltyä mielipidettä. Vähän siihen tyyliin, että tule mun autoon, niin siellä raikaavat demot, Chisu kertoo.

Jori Sjöroos ja Chisu

Chisu ja Jori Sjöroos kertovat yhteistyön sujuvan erityisen hyvin.

X